Effectieve winst in oefenduel

Afgelopen dinsdag speelde het tweede een oefenduel tegen Sportclub Deventer 2. Die wedstrijd werd met 6-3 gewonnen, een leerzaam en effectief duel volgens trainer Sorphea Uk.

BELANG
Het is de zondag-tak van Sportclub welke te gast was op veld 2. Ook deze tegenstander hechte veel belang aan het duel, diverse spelers van het eerste deden bij hun mee, zelfs hoofdtrainer Johan van Ommen was aandachtig toeschouwer op sportpark Borgele. Het team van Sorphea Uk speelde deze wedstrijd na een vrij voetbalweekend om het ritme te behouden in een competitie waarin het bovenin meedraait.

TEMPO
Het duel startte in een hoog tempo waarbij het initiatief lag bij de gasten. Ondanks dat overwicht kwam Sportclub niet tot echt uitgespeelde kansen. Vanuit de omschakeling was FC RDC wel bijzonder gevaarlijk en sloeg het drie maal toe. Tom Hemmes was de geduldige en lastig te bestrijden spits en Jorrit Draaijer maakte daar tot tweemaal toe dankbaar gebruik van.

WINKELHAAK
Eén treffer specifiek was om in te lijsten, alsof Jorrit speelde met FIFA19, krulde de linksbuiten het speeltuig kunstig in de winkelhaak, de Sportclub doelman kansloos spartelend achterlatend. Sander was de architect van die aanval. De 3-0 was een goede uitgespeelde aanval, bekroond door Jorrit. Na de 4-0 maakte de RDC defensie een grote fout die direct afgestraft werd door Sportclub diedaarmee de 4-1 op het bord zette.

BLESSURE
Na de thee bleef doelman Edwin achter in de kleedkamer met een blessure, ontstaan door onhandig doorglijden van de spits van Sportclub. De gasten startten weer fel en temporijk na de rust, in de hoop er weer een duel van te maken. Invaller doelman Guido hield zijn doel dapper schoon na enkele pogingen, echter moest wel de 5-2 toestaan vanuit een corner. Aansluitend was RDC al weer slim met Bryan als aangever en Jorrit voor de derde maal effectief als eindstation.

BEHENDIG
Veel spelers van Sportclub mopperden zichzelf uit de wedstrijd, ondanks het bewegelijke spel dat zij op de mat legden. Toch wisten ze, in tegenstelling tot dse eerste helft, nu wel tot kansen te komen. Echter Guido en de hard werkende verdediging voor hem stonden in de weg. Het RDC middenveld presteerde een aantal keren erg geduldig en voetbalden zich behendig onder de druk uit. Daar ontstond uiteindelijk ook de zesde treffer.

TESTCASE
Tom stond aan het einde van mooi middenveld spel en een splijtende pass, eenmaal voor de keeper bleef de spits koel en curvde zijn derde en RDC’ zesde van de avond binnen. Al met al een mooie testcase richting de spannende competitie waarin FC RDC 2 speelde tegen een bewegelijk en sterke tegenstander op een milde dinsdagavond op Sportpark Borgele.

Trainer Sorphea Uk was na afloop tevreden met de effectiviteit van zijn team en de manier waarop er vaak onder de druk uit gevoetbald werd.