Jo 12-1 zet reeks voort met winst

Zaterdag 10 november, FC RDC JO12-2  – Terwolde JO12-1  uitslag 7-1                                                                                      De regen gooide enigszins wat roet in het aanmoedigen langs de lijn, maar de tribune was redelijk gevuld met supporters die droogte en warmte zochten onder het genot van een kopje warme koffie of chocolade melk. Het vervelende was dat de scheidsrechter niet kwam opdagen -wat helaas wel vaker gebeurt als wij moeten spelen- dat resulteerde in het feit dat de wedstrijd later begint dan nodig is en er een iemand gezocht moet worden die de nieuwe regels kent en zou willen fluiten. Heel fijn dat de vader van Lukas deze taak op zich heeft genomen en hij heeft goed en duidelijk gefloten.

Vanaf het startsignaal was de druk vanaf de kant van RDC hoog en werd er al vrij snel een corner gecreëerd. Lukas neemt hem, draait de bal mooi in maar de keeper is alert. Bij de volgende aanval van RDC rukt het gehele middenveld mee naar voren en moet Terwolde met man en macht het doel verdedigen, wat ze goed doen en in de kluts komt er weer een corner uit. Deze keer komt de corner van Lukas bij Jorrit terecht en deze weet het doel te treffen met een hard schot 1-0. De druk blijft hoog rond het doel van Terwolde, echter weet RDC maar niet te scoren, er wordt wel op het doel geschoten, maar de bal wil er niet in. Er staan te veel mensen in het 16 meter gebied van Terwolde, waardoor de bal geen ruimte krijgt om te rollen en er voor de spelers zelf ook geen ruimte is om aan te nemen. In de korte drinkpauze, hamert de trainer erop dat we ze eerst Terwolde moeten laten uit komen. Zo komt er meer ruimte en als het veld breed wordt gemaakt kunnen er meer kansen gecreëerd worden. Combineren en gaan!

Zo gezegd zo gedaan. De jongens gingen wel, keer op keer,  maar de bal wilde er hoe dan ook niet in! Er werd gecombineerd, elkaar gecoacht, breed gemaakt, precies wat de bedoeling was, maar het wilde maar niet lukken. De trainers keken elkaar aan en weten het ook even niet. Terwolde  kreeg een vrije bal en vanuit een mooie aanval weten zij het de verdedigers lastig te maken en geven Max ook eindelijk wat te doen, die zich warm moest houden doormiddel van oefeningen. Maar het bleef 1-0. Rust.

Omdat de trainers het even niet wisten en het in het veld niet wilde lukken werd de boel rigoureus omgezet in het veld. We gaan 2-3-2 spelen en een aantal spelers krijgen een andere positie in het veld. Lukas krijgt versterking van Enhao die wat meer body heeft voor de fysieke ondersteuning. Het is echter 9.00 uur geweest als we aan de tweede helft beginnen. Dat is een betere tijd om te starten met dit team. Ze zijn inmiddels wakker en alsof er een duiveltje uit een doosje komt beginnen de doelpunten te komen. De druk blijft hoog bij RDC naar Terwolde toe en er wordt lekker gecombineerd. Na 2 mooie aanvallen die geen score opleverden mag Lukas eindelijk de verdiende 2-0 op zijn naam schrijven. Ze hebben de drive gevonden en al snel volgenden de 3-0 voor Enhao, 4-0 voor Jordi, 5-0 voor Alec en de 6-0 voor Jorrit.

Terwolde laat zich niet gek maken en blijven voetballen en doorgaan. Weten zelfs toch gevaarlijk voor de goal van Max te komen, maar Max blijft heel cool en houdt nog even de nul vast. In het tweede gedeelte van de tweede helft weet Lukas zijn 3e goal binnen te werken 7-0. Alle jongens hebben hard gewerkt en er samen voor gezorgd dat ze dit mooie resultaat behaald hebben. Toch weet Terwolde een kleine tik uit te delen en de 7-1 werd luid door ze gevierd. Opluchting bij de trainers die er een hard hoofd in hadden na het zien van de eerste helft. Zo blijft het spannend in de kop van de competitie waar gestreden wordt om de 2e,3e,en 4e plek.