Meiden blijven lekker voetballen

Schalkhaar, zaterdag 10 november
Het was een koude, natte en winderige ochtend, maar gelukkig lag het kunstgrasveld van Schalkhaar er prima bij. We hadden 2 afmeldingen, maar toch nog genoeg toppers om te strijden.

8:30u de aftrap voor Schalkhaar en het leek er op dat de meiden nog niet helemaal wakker waren. Schalkhaar neemt het initiatief en komt al snel dicht bij de 1-0. Niet veel later komt dan ook de 1-0 en de meiden zijn gelijk wakker geschud. Ze gaan er gelijk vol voor en creëren kansen door goede en vaak scherpe passes en mooie loopacties. Achterin staat de verdediging weer als een huis en er komen er maar weinig tegenstanders langs. Het gaat een tijdje redelijk gelijk op, totdat Jill hard gevloerd wordt. Vrije trap voor RDC. De bal ligt gunstig en Jill ramt hem in de kruising….1-1….YES!!

Na de time out gaat het wederom gelijk op, maar de meeste kansen zijn voor Schalkhaar. Gelukkig staan ze achterin goed te verdedigen. Plus waren er een aantal zeer mooie reddingen van onze Kikeep, waardoor Schalkhaar niet echt gevaarlijk werd. De meiden op het middenveld begonnen een beetje rommelig, maar ze hebben zich zeer goed herpakt en met hard werken en goede loopacties vanuit het middenveld zorgden voor goede kansen. Aan het eind van de eerste helft krijgt Schalkhaar een corner….En helaas 2-1.
Tweede helft, aftrap RDC. De tweede helft kunnen we in principe vrij kort over zijn, omdat het eigenlijk in principe het zelfde ging als de eerste helft. Het is nog steeds een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Maar helaas duurt het niet lang en valt de 3-1 voor Schalkhaar. Ondanks de score blijven de meiden er in geloven en blijven gaan, maar de 4-1 en tevens de eindstand valt na een corner voor Schalkhaar. Ondanks dat de meiden vandaag niet hebben weten te winnen, hebben ze wel alles gegeven….applaus….Ze raken steeds beter op elkaar ingespeeld en het wordt steeds meer een team.

Dames, jullie zijn allemaal stuk voor stuk toppers en wij, ouders en supporters, zijn super trots op jullie!

Rob Vlaswinkel, vader Nikki