10-11-2018 Verdiende overwinning op koploper Sp. Eefde

Voor de tweede week op rij moest FC RDC aantreden tegen de koploper. Vorige week leverde het slechts een punt op en vandaag zijn de mannen klaar gestoomd voor een fysieke strijd. Dit onder aanvoerder Marc Brouwer die rechtstreeks uit het ziekenhuis wel toeschouwer was vandaag.

FC RDC start slordig tegen Sportclub Eefde, dat veel de lange bal hanteert en daardoor vaak snel de bal kwijt is. De eerste kans van de wedstrijd is voor FC RDC na vijf minuten als Luuk Helms de bal na een goede voorzet van Aldo Joachim over kopt. In de 16e minuut een lange bal van Ufuk Dulkaroglu, die door een Eefde verdediger wordt gemist, waardoor Joost Brouwer de ruimte krijgt om richting het Eefder doel te gaan. De keeper komt echter goed uit en kan redden. In de 22e minuut de eerste kans van Sportclub Eefde als vanuit een ingooi een Eefde speler wordt aangespeeld die recht voor het doel van ongeveer 17 meter rakelings naast schiet. In de 34e minuut verovert Luuk de bal op de helft van Eefde en wordt een steekpass gegeven op Ross Bonevacia wiens schot van buiten het strafschopgebied precisie mist en naast het doel verdwijnt. Drie minuten later glipt Luuk langs zijn man richting het Eefder doel, maar komt hij niet goed uit voor de goed uitgekomen doelman die de aanval onschadelijk maakt. In de 40e minuut wordt de bal uit een vrije trap van Joost voor het doel gebracht, waar Ufuk de bal slechts schampt met het hoofd en de bal naast ziet gaan. In de laatste minuut van de eerste helft is Durk-Jan Sinnema verdwaald en vanaf de linksbuiten positie zet hij de bal voor het doel, die door de doelman wordt gemist en ook door de daarachter geheel vrijstaande Luuk.

De tweede helft is twee minuten oud als een slordige aanname balverlies inluidt te hoogte van de middellijn en wanneer de rugdekking ook maar half ingrijpt krijgt Eefde een goede schietkans die door doelman Michel Voortman met de voet gered wordt. In de 57e minuut krijgt FC RDC op een mooie afstand recht voor het doel en net buiten het strafschopgebied een vrije trap. Het schot eindigt ruim over het doel van Eefde. In de 72e minuut snelt Stan Haitsma langs twee Eefdenaren en zijn voorzet vanaf de achterlijn kan door een verdediger worden geruimd, voor de RDC’ers voor het doel af kunnen ronden. Twee minuten later kan een Eefde aanvaller geflankeerd door Ufuk en Durk op Michel af, die goed zijn doel verkleind en op de bal duikt zodra het trio zijn strafschopgebied binnenkomt. In de 79e minuut moet de moegestreden Jeray Galanggadjir het veld verlaten voor Bas Kuenen, nadat hij geblesseerd raakte toen hij meedogenloos een tegenaanval onschadelijk maakte. Even later brengt trainer Jacob Ensing Abdou Secka binnen de lijnen, die amper twee minuten in het veld diep wordt gestuurd door Aldo en de keeper passeert om daarna vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek de bal in het lege doel te mikken, 0-1. In de 42e minuut schermt Luuk de bal goed af, draait weg van zijn tegenstander en schiet in het zijnet.
De wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende arbiter Endeman, die goed meeliep en daardoor altijd dichtbij de situatie was. Hoewel het spel wat minder was dan vorige week kunnen we tevreden zijn dat je jezelf beloont met een clean sheet en de drie punten.