RDC 2 moeite met scoren

Na enkele weken zonder competitiewedstrijd mocht het team van Sorphea Uk zaterdagmiddag eindelijk weer eens voor ‘het eggie’ de wei in. Op bezoek bij Helios doet de uitslag vermoeden dat het een ‘narrow escape’ was. Echter wie de kansen er bij zou pakken kon de conclusie trekken dat RDC, met de magere 0-1 winst, zichzelf ernstig te kort heeft gedaan.

Op bezoek bij Helios trof het de eerste 20 minuten de zwaarst denkbare tegenstander; namelijk zichzelf. RDC startte onrustig en had veel moeite de bal naar een teamgenoot te spelen. Daardoor liep het constant achter de feiten aan en was gastheer Helios de eerste 20 minuten heer en meester. Gelukkig was doelman Michel ijzersterk zaterdag, anders was het halverwege heel anders geweest.

Pas na 24 minuten melde RDC zich richting de Helios sluitpost, maar beide inzetten van Jorrit troffen geen doel. Na ruim een half uur spelen kreeg RDC enige grip op het duel, echter deed Chris  tot twee keer toe net het verkeerde waardoor de keeper nog een kans kreeg om de brilstand op het bord te houden. Helios kwam vanuit de omschakeling gevaarlijk uit de hoek maar Michel pakte die ballen netjes.

De tweede helft was duidelijk voor RDC. Jacob zijn inzet werd, in de eerste minuut na de thee, van de lijn gehaald en Jorrit schoot, door een woud van benen raak! 0-1. Hierna kwamen er nog vele kansen die niet werden afgemaakt. Chris die de bal van Jacob kreeg en hem op de kruising schiet, Tom die een pass van Kalle op de doelman schoot, Bryan die het speeltuig panklaar op het hoofd van Tom ‘parkeerde’, echter kopte hij vrijstaand over.

RDC hield Helios eigenhandig in de wedstrijd en stiekum kregen ze ook kansjes uit de omschakeling, zeker na 20 minuten toen, na wat laconiek verdedigen, Michel opnieuw cruciaal moest redden en daarmee zijn ploeg op die 0-1 hield. RDC liet aansluitend weer een karrenvracht aan kansen liggen aan de andere zijde, veelal uitgespeeld en in zware overwicht. Echter was het allemaal niet besteed aan Tom die overschoot, Jorrit die voorlangs schoot, opnieuw Tom die geblokt stond en Tom die over schoot nadat Jacob op de doelman stuitte.

Diezelfde Jacob werd, in de extra tijd, neergehaald waardoor Tom vanaf 11 meter mocht aanleggen Echter ook die open mogelijkheid werd onbenut gelaten (zie foto). In de ruime extra tijd drukte Helios nog wel, echter tot uitgespeelde kansen kwamen ze niet. Dat in tegenstelling tot de kansen die wel weer ontstonden voor de dappere Helios sluitpost.

Uiteindelijk bleef een gelijkmaker RDC bespaard en gingen de drie punten terecht mee terug naar Borgele waar het leeuwendeel van het tweede het eerste aanmoedigde bij hun zege op Helios 1 diezelfde middag.
Het tweede staat staat nog steeds drie verliespunten achter Groen Wit, de huidige koploper in de 4e Klasse en voelt de hete adem van Beekbergen in de nek die op één punt achterstand staat.

           

BRYAN FLIERMAN