JO12-1 laat verdiende punten liggen

Zaterdag 11 november, VenL JO12-1 – FC RDC JO12-1  uitslag 3-3

Na een lange rit door de binnenlanden van Terwolde met prachtig uitzicht op de weilanden met het witte rijp op het gras, komen we aan bij VenL. We worden vriendelijk onthaald en aangesproken dat ze nog even willen wachten met het veld betreden omdat het nog bevroren was. `Over 10 minuten komt de zon op het veld en dan is het zo weer groen` werd ons toegezegd en inderdaad dit klopte. Na een bakkie warme koffie betreden we het veld en het lekkere zonnetje hield ons een beetje warm.

Jordi die met een lichte hersenschudding thuis bleef werd vervangen door Wasim die er zin in heeft. Het inspelen verliep prima  en onze jongens weten wat ze te doen staat tegen deze club omdat ze 1 plek onder ons staan. We moeten van ze winnen!

Echter, alsof Koning Winter er hoogst persoonlijk voor gezorgd heeft staan onze spelers stil als ijskristallen wanneer VenL binnen 4 seconden na de aftrap de bal achter Max in het net frommelt. Iedereen ontdaan en wakker geschud.

Vanaf dat moment ging RDC voetballen. De mooiste combinaties en schoten volgden elkaar in een rap tempo op en VenL krijgt de bal niet weg van hun eigen goal. Elk persoonlijk duel werd door ons gewonnen, geen grip op de wedstrijd voor VenL, maar er moet natuurlijk wel gescoord worden. Het lukte keer op keer niet. Wilmar die overschiet, Wasim net naast, Lukas die omringd wordt door 3 man, Enhao weer naast en dan eindelijk het verlossende schot van Jorrit van afstand en de 1-1 werd uitbundig gevierd.

Daarna werden we nog gevaarlijker maar nog steeds werd ons goede spel niet beloond. Alec met een hard schot, keepster op de juiste plek.  Wilmar was goed aanwezig op het middenveld en VenL werd gewoon weggetikt. Julian die zowel rechts als links op het middenveld hard werkt, Kees die weer vele kilometers heeft gemaakt op rechts, links en midvoor. Wasim en Lukas laten deze wedstrijd heel wat trucjes zien en komen op de mooiste wijze langs de tegenstander heen.

Dan weer een gevaarlijk moment voor de goal van VenL; Jorrit die werderom een mooi afstand schot heeft gelost,  bal wordt dan overgekopt door de tegenstander en vanuit deze ontstane corner werd de 1-2 mooi ingeschoten door Wasim.

Aan het einde van de eerste helft na de drinkpauze begon RDC wat te verslappen en kreeg VenL grip op de wedstrijd. Ze gingen anders spelen, met lange ballen naar voren en daar hadden onze verdedigers wat moeite mee aangezien de wat potige jongens van VenL voorin zijn gaan spelen. De verdediging wordt uitgespeeld en helaas wordt er een schot op goal van richting verandert via Jorrit en staat het weer 2-2.   Daar kan je niets aan doen.

Gelukkig even rust om de jongens op te peppen! 

Maar het oppeppen mocht helaas niet baten. VenL wonnen alle duels, RDC leek wel moe gestreden. Er kwam geen pass meer aan en ze gingen steeds moeilijker voetballen. Daarbij kwam ook nog eens de pest dat de tegenstanders feller en agressiever gingen spelen en wij hadden hier geen antwoord op. We kwamen zelfs met 3-2 achter te staan.

In de korte drinkpauze waar op dat moment iedereen de pest inheeft, elkaar opfokt dat we moeten winnen, want we zijn immers veel beter en dat hebben we laten zien ook. Het oppeppen heeft geholpen, want na 3 minuten spelen weet Alec er gelukkig 3-3 van te maken. Uitbundig waren ze en snel wordt de bal gepakt door Lukas en klaargelegd voor de aftrap. We kunnen winnen roept hij; kom op!

Nog een paar mooie aanvallen van ons maar helaas het lukte niet en we moeten genoegen nemen met het feit dat wij het betere team waren maar verzuimd hebben om 3 punten mee naar huis te nemen en moeten het met 1 doen. Beter iets dan niets en dat resulteert met het gegeven dat wij nu op de 3e plaats staan in de competitie, omdat Sport Club verloren heeft!