Pupil van de week

Hallo ik ben Kim van Lochem  

Op zaterdag 17 november was ik de pupil van de week bij de wedstrijd FC RDC 1 tegen Helios 1. Uitslag 5-1
Ik speel zelf in de jo11-2 en dat is het meiden team van Albert Broekhuis.

Ik moest om 13:30 uur bij FC RDC zijn, Rosa Brouwer de teammanager van heren 1 kwam naar mij toe, zij begeleidde mij de hele middag. Ik mocht bij de teambespreking zijn in de bestuurskamer. Er werd de spelers verteld waar ze moesten staan door de trainer Jacob, en wie de wissels zouden zijn. Er stonden heerlijke pepernoten op de tafel.
Toen vertelde Jacob aan de spelers hoe ik heet en hij zei; dit is Kim simsalabim en toen moest iedereen lachen en ik ook. Ondertussen was er een bal en een stift naar elke speler rond gegaan en toen we klaar waren met de bespreking in de bestuurskamer kreeg ik de bal met alle namen er op en 1 handtekening. Daarna gingen de spelers even in de kantine en Rosa ging mij allerlei vragen stellen over voetbal, ze vroeg ook wat ik denk dat de uitslag zou worden vandaag en ik zei 3-0.

De scheidsrechter kwam in de bestuurskamer en er werd uitgelegd dat ik vandaag mee zou gaan als Pupil van de week. Ik mocht zowieso de aftrap nemen maar toen zei de scheidsrechter tegen mij dat ik ook de tos mocht doen, dat vond ik wel spannend. En ik kreeg een papiertje dat ik in de rust drinken en iets lekkers mag halen.

Toen gingen we inspelen en de warming-up doen. Ik ging samen met Bas inschieten en ik mocht zelf ook nog 2  schoten op de keeper doen 1 recht in de kruising en de andere in de rechter lage hoek.

 

 

En toen was het zo ver ik mocht de tos doen.

De keeper van Helios stond lekker in het zonnetje maar wel met een pet op slim hoor als je in de zon staat. FC RDC ging ruilen van kant nog slimmer dan hoef je niet de 1e helft in de zon te staan.

 

Toen mocht ik de aftrap nemen,  ik ging rennend naar de kant van Helios, ik was bij de keeper en ik schoot maar helaas kwam die in het gezicht van de keeper, toen ging ik de keeper voorbij en ik schoot …..GOAL! Yes we staan 1-0 voor maar helaas telde deze niet jammer want de goal was wel heel mooi hoor.

Ik ging gauw naar de dug-out bij de rest van het team zitten om naar de leuke wedstrijd te kijken. Al snel stond het 1-0. Maar Helios kwam steeds dichter bij de goal, maar de verdediger van FC RDC werd onder uitgetrapt, iedereen zei waar ik zat 100% een overtreding maar de trainer zij nee het is 100% dom gevoetbald… oeps…. Maar de scheidsrechter floot niet dus de speler van Helios ging door voetballen en daar kwam de 1-1 helaas en jammer,  de speler van FC RDC die onderuit getrapt werd keek teleurgesteld naar de trainer.


Het voetbal was spannend om naar te kijken en al snel was het al stond RDC weer voor.

In de rust ging ik  iets lekkers halen en wat te drinken en daarna ben ik weer bij iedereen in de dug-out gaan zitten. Ik vind dat er veel geschreeuwd wordt in de wedstijd ook met lelijke woorden, de jongens gaven aan dat dat inderdaad wel klopt. Ook een beetje tegen de scheidsrechter.

Er werd goed gevoetbald en soms heel snel met mooie aanvallen en lekker gescoord. Wij hebben gewonnen met 5-1. Ik ben met Ross #7 en met Aldo Joaquin #10  op de foto gegaan omdat ik deze mannen het beste vond spelen vandaag.

   

Ik vond het heel leuk om de Pupil van de week te zijn en heb genoten van de wedstrijd en vond het leuk om te zien en mee te maken hoe zoiets gaat als je ouder bent en hoog voetbalt met alle extra dingen erbij omheen.