17-11-2018 Ruime overwinning in Deventer derby

Vanmiddag staat de eerste Deventer derby ooit in het zaterdagvoetbal op het programma. Het vriendenteam dat bij Colmschate werd ‘weggepest’ heeft in Helios een club gevonden waar ze een zaterdag standaardteam mochten zijn. Zo kon vandaag een eerste hoofdstuk worden geschreven in deze nieuwe derby.
Helios had als strijdplan om FC RDC vroeg vast te zetten en bracht een flinke dosis strijd ten tonele, zonder over de schreef te gaan. Een tactiek die je lang in een wedstrijd kan houden, maar je zelf nooit 90 minuten vol kunt houden. De eerste grote kans is voor Helios in de 7e minuut als de bal achter de verdediging valt en Roy Smeitink alleen voor Edwin Zeegers verschijnt. Het eerste schot wordt door Edwin gepareerd en de rebound gaat over. In de 12e minuut jaagt Aldo Joachim door waardoor twee verdedigers in de haast de bal niet goed wegkrijgen en Aldo de bal in de kluts meekrijgt alleen richting het Helios doel zijn hoofd koel houdt en de 1-0 binnen schuift. In de 16e minuut brengen de RDC verdedigers elkaar in de problemen en verovert Steven van den Beld de bal die hij over Zeegers in het doel schiet, 1-1. Helios wordt zo weer in het zadel geholpen en het spelletje begint weer van voor af aan.In de 23e minuut wordt Luuk Helms ingespeeld en geeft de bal mee aan Joost Brouwer die op zijn beurt de bal passt op Abdou Secka die vanaf rechts het strafschopgebied binnenkomt en droog de bal in de verre hoek schiet, 2-1. In de 33e minuut maakt Joachim met een schijnbeweging ruimte voor een schietkans, maar de keeper kan redden. In de 38e minuut kan een voorzet van rechts net voor Helms kan afwerken tot corner worden verwerkt. In de 40e minuut levert een balverovering op het middenveld FC RDC de volgende kans op die door Secka op bijna identieke wijze wordt binnengeschoten als bij zijn eerste goal, 3-1.
Na de rust komt Helios nog een keer vol goede moed uit de kleedkamer, maar dat is na een kwartier gebeurd. In de 59e minuut speelt Joachim zich met een prachtige aanname vrij, snelt het strafschopgebied van Helios binnen en wordt daar neergelegd, penalty! Deze wordt door Brouwer vakkundig tegen de touwen geschoten, 4-1. In de 64e minuut kapt, draait Joachim zoekende voor een gaatje om van ruim 16 meter de bal in de kruising te krullen, 5-1. In de 68e minuut komt Joachim de 16 binnen en waar een voorzet ook had gekund, kiest hij voor het gaatje bij de eerste paal, waar de bal op de lijn gered wordt. In de 73e minuut beland een voorzet van Ross Bonevacia op de deklat om vervolgens over de achterlijn te gaan. Een minuut later denkt Helms de 6-1 te hebben gescoord, alleen is dit vanuit buitenspel positie en wordt de treffer geannuleerd. In het laatste kwartier laat FC RDC na om de score verder op te voeren, waar Helios er allang klaar mee was.