JO12-1 laat zijn klasse zien

Zaterdag 24 november,  Diepenveen JO12-1 – FC RDC JO12-1 uitslag 2-7        
Deventer moet zich nog ontdoen van de sluimer boven de velden van de mist, maar net over de grens bij Diepenveen is de groene grasmat zichtbaar en kan er om 9.00 uur afgetrapt worden wat in onze ogen een pittige wedstrijd zou kunnen gaan worden. Aangezien Diepenveen gewonnen heeft van Sportclub die met ons de strijd aangaat om de derde positie in de competitie. Deze informatie hebben onze jongens zelf ook  al uitgeplozen en waren enigszins een beetje zenuwachtig voor deze wedstrijd.

In de kleedkamer werd een goed peptalk gehouden en de warming-up werd serieus genomen. Het inschieten op de goal werd helaas niet door iedereen goed gedaan en de trainer kon duidelijk aangeven wie de vrije ballen gaat nemen, dit tot enige frustratie van een aantal spelers.

De wedstrijd start goed voor RDC, na 1 minuut geeft Max de bal aan Jorrit mee en deze gaat aan de loop over het middenveld en Diepenveen laat hem ver komen, waardoor hij kan schieten en er een corner volgt voor RDC. Vanuit de corner genomen door Julian weet Jorrit de bal op de lat te plaatsen. Zo het visitekaartje is afgeleverd; Diepenveen is wakker. Dit waren onze verdedigers helaas nog niet helemaal, aangezien Diepenveen in de eerste de beste counter die ze hadden, volgens de trainers de paal raakte en in de rebound raak schoten was dit voor RDC de wake-up call die ze nodig hadden.                                                 

Echter de jongens en later ook de toeschouwers gaven aan dat de bal via het wiel van de goal terug kwam en de jongens dus dachten dat het een achterbal was en niet verder voetbalden. Zodoende de kans voor Diepenveen en het goed afmaakten.

                          

Zo werden de eerste 15 minuten afzien voor de trainers, terwijl er goed voetbal gespeeld werd. In de drinkpauze werden de punten op de I gezet en een positie wisseling vindt er plaats. Dat levert direct resultaat op,  nadat er goed werd gekaatst en het veld breed werd gemaakt, weet Jorrit door te dringen tot de 16 meter en met een fraai schot de 1-1 binnen haalt. Ontlading volgt en RDC gaat ontspannen voetballen en laat zijn klasse zien.
                                                                                                            
Veel druk op de goal van Diepenveen en verliezen we geen persoonlijk duel meer in de verdediging. Alec de onzichtbare gevaarlijke middenvelder, krijgt de bal, is de rust zelve kijkt draait en schiet de 1-2 binnen. Dan zet Enhao de boel goed vast op de rechterkant en weet in een combi met Jordi gevaarlijk door te komen en Jorrit loopt mee vanuit de achterhoede en wederom weet hij het net te bereiken en is het snel 1-3. Aanvallend worden we sterker en ook Lukas krijgt grip op zijn verdediger, heeft goed oog voor zijn medespelers en kaatst met Alec en Kees en daarna tikt hij de 1-4 binnen. Vorige week heeft hij niet gescoord dus de ontlading was groot! Rust.

We hebben in de rust weinig hoeven zeggen, ze gaven elkaar complimenten en op dat moment stond er het ideale team. Spelers gaven zelf aan wel even te willen wisselen en dat resulteerde in wat verschuiving in positie wat weer goed uitpakte in de wedstrijd. Diepenveen gooide de boel achter op slot in hun ogen, waardoor ze aanvallend lam kwamen te liggen. Dat was in ons voordeel, aangezien er prachtig werd gecombineerd volgens het boekje van de trainer.

Er volgden vele aanvallen richting de goal van Diepenveen maar er werden ook vele schoten op de goal geblockt, of gemist. Wilmar die zich goed aanbood vanuit de verdediging en het spel bepaalde met mooie passes hoe gevaarlijk we kunnen voetballen. Kees die goed zijn positie wist te behouden heeft het Diepenveen erg moeilijk gemaakt aan de linkerkant. Lukas weet de 1-5 in te schieten door goed op te letten vanuit de foute opbouw van Diepenveen, pakte de bal af en schot hem er gelijk in. Dan volgt er een schot van Mert, deze belandt boven op de lat en wat baalt hij hiervan, neemt revanche maar helaas vandaag zat het er voor hem niet in om te scoren.

Dan wordt Kees onderuit geschoffeld en wat zelden gebeurd is dat er direct een penalty wordt gegeven. Aangezien er nog maar 1 speler is die nog geen doelpunt gescoord heeft in de competitie, was het dé gelegenheid voor Max om ook zijn doelpuntje te maken. Hij schoot de bal hard en goed in, in de hoek maar er staat een paal in de weg, de bal kaatst weer terug en Diepenveen weet hier weg te komen.

 
Na de drinkpauze dendert RDC nog even verder, de combi`s werden mooier, er werd vrij gevoetbald en er was een rust op het veld. Er volgt een corner en Julian neemt hem, draait hem in en via en hoofd van de verdediger van Diepenveen verdwijnt de bal achter de keeper. Op naam van Julian zal deze goal geteld worden 1-6. Dan nog in de waan van het doelpunt verzuimt RDC te verdedigen en wordt er toch nog 2-6 gescoord. Maar dan is er Kees die goed meeloopt en wegdraait van zijn verdediger, de bal aanneemt en de eindstand brengt op 2-7.

De jongens blij, trainers tevreden en een ontspannen sfeer onder de douche. Complimenten aan de scheidsrechter die duidelijk en een goede wedstrijd heeft gefloten.