Sinterklaas bij FC RDC!

Woensdag 28 november
De kinderen waren dolenthousiast, sommige met pietenmutsen en anderen om zich heen kijkend, want wanneer komt die? Iedereen had er zin in en zo begon om half zes de training van de JO8, JO9 en de mini’s gezamenlijk. De regen bleek geen spelbreker te worden, de kinderen hadden veel plezier.

Toen de training krap een kwartiertje bezig was werd deze bruut verstoord, twee pieten namen de training over en er werd een partijtje gespeeld. Meer dan vijftig kinderen renden achter één balletje aan met als hoogtepunt het doelpunt van de voetbalveegpiet.

 

 

                

Na de partij waarbij er ongeveer dertig tegen dertig werd gespeeld konden onze toppers zich melden in de kantine. Onder begeleiding van hard gezang werd sinterklaas ontvangen. Hij die inmiddels ruim de 300 gepasseerd is, nam plaats op zijn stoel en sprak de kinderen toe.

Ondertussen werd er ranja uitgedeeld en ze werden verwend met pepernoten.            

Sinterklaas had zich natuurlijk goed voorbereid en was zichtbaar blij met de mooi versierde kantine. De Pieten waren regelmatig op excursie geweest bij FC RDC. Hierdoor had Sinterklaas veel informatie over de kinderen en ook over een aantal trainers. Sinterklaas vertelde een aantal verhaaltjes en verschillende kinderen mochten naar voren komen.

                               

Devin mocht naar voren komen en sinterklaas vroeg hem of hij had gevochten, maar het bleek de tanden fee te zijn die zijn tandjes had meegenomen. Maxim was gelukkig niks kwijt, hij had zelfs een groot cadeau gekregen. Sinds dit jaar is hij namelijk de trotse broer van Ruben, hij vertelde dat hij lief voor zijn broertje was, alleen helpen met het flesje deed hij nog niet zo vaak.

Ook trainer Robin mocht naar voren komen, hij kreeg een lesje voetbal van onze goedheiligman.

Vera en Lars mochten een trainingsoefening laten zien en Robin bleek toch niet zo’n slechte trainer te zijn. Het overspelen van de bal ging Lars en zijn nicht Vera goed af. Dat onze mini’s ook al een ware vlogger in het midden hebben bleek. Semih vindt vloggen geweldig en doet dit dan ook regelmatig, Enzo Knol kan inmiddels zijn borst nat maken…

 

Ook Gijs uit de JO8-1 mocht nog naar voren komen, want sinterklaas had zoveel leuke dingen over hem gehoord.

Naast de mini’s en onze jongste wedstrijdvoetballers waren er ook een aantal broertjes en zusjes aanwezig. Xavi, vernoemd naar inderdaad, mocht als broertje van Ticho ook even naar sinterklaas. Lopen kan hij nog niet, maar een voetballer wordt het vast en zeker!

Naast veel positieve verhalen over de kinderen zijn er ieder jaar helaas ook een aantal pechvogels. Gelukkig dit jaar slechts twee, geheel toevallig ook nog uit hetzelfde gezin.
Pechvogels Sieb en Douwe mochten naar voren komen. Allebei een probleempje tijdens het fietsen. Sieb had de verkeerde afslag genomen en was tegen zijn moeder aangefietst, zijn broer Douwe had zijn voet tussen de spaken gehad.

Fietsen kan de familie Haarsma gelukkig wel, papa Martijn deed dit onder begeleiding van de Pieten en onder veel gejuich vanuit de ouders voor, gelukkig dit keer geen ongeluk…

Ook Marc is ook een pechvogel dit jaar, hij heeft tijdens een wedstrijd zijn sleutelbeen gebroken, is inmiddels geopereerd en hertellende. Hij mocht ook even bij de Sint komen en kreeg wat pepernoten als troost.

 

Na afloop kregen de kinderen een cadeautje wat vanzelfsprekend met veel enthousiasme en onder luid kabaal werd open gemaakt.

Dat Sinterklaas niet alleen wat kwam brengen bleek, hij nam zelf ook een cadeautje mee en kreeg van Thijs een vliegtuig die de Sint in zijn kamer zou gaan ophangen.
Nadat Sinterklaas zijn vertrek aankondigde werd hij uitgezwaaid en werd er gezongen: “Dag Sinterklaasje, dag dag lieve Piet”. Als afsluiter kregen de kinderen nog een zakje snoep mee en werden er vele bedankjes uitgewisseld.

Tot volgend jaar!

De activiteitencommissie.