De meiden gaan vrolijk door!

Op zaterdag 1 december komt de Sint in Deventer, maar op vrijdag had hij nog een bericht voor de ouders van de meiden van de J011-2:

Beste ouders,

Morgen 7.45 vertrek bij Rdc.
Daar zijn sommige ouders niet blij mee.
Maar ja vroeg uit de veren en op tijd op het veld                                                                                                            dat is voor morgen het enige wat telt.
Onderaan staan zonder punten.
Nee dames, morgen wordt het tijd om te stunten.
Twee dames zijn morgen niet van de partij Noa en Chan.
Geen zorgen                                                                                                          
want volgende week doet iedereen mee en gaan jullie ons ook punten bezorgen.
Nou is het wel weer genoeg geweest.
Wat maken jullie er morgen van
1 groot feest!
Sint

Aangezien de sint was vergeten dat de weg langs de IJssel is afgesloten, bemerkte de moeder van Kim dit scherp op aangezien we naar Voorwaarts Twello moesten.
Of ze de beloofde extra’s hiervoor in haar schoen heeft gekregen is nog een vraagteken…..

  …….helaas…….

Maar goed terug naar de meiden,
Zaterdagmorgen om 8.45 uur mochten we aantreden tegen de jongens van Voorwaarts.
Zoals bijna elke keer zijn de jongens verbaast dat ze tegen meisje moeten spelen,dit werkt dan hopelijk weer positief voor ons op de wedstrijd .                                          
Bente is helaas nog geblesseerd, hopelijk sluit ze na de winterstop weer bij de meiden aan.

Mischa is vandaag aanvoerder, na een goede uitleg wat dat inhoud van Albert, staat ze netjes handjes te geven aan de tegenstander en de jaja een vrouwelijke scheids.
De wedstrijd begon en binnen 2 min was het 1-0 voor Voorwaarts, OK de meiden zijn nu wel wakker.
Mooi samenspel en een kans die helaas een corner opleverde, ook hier kwam een mooie kans van Jill, maar helaas ging deze er niet in.
De kansen gaan over en weer, Kiki redt met haar hele hebben en houden en is niet bang(mama soms wel langs de kant).
Roxanna laat zich niet van de wijs brengen en dribbelt soms zo langs 2-3 man heen en geeft dan een mooie voorzet of vecht op het middenveld om het de jongens van voorwaarts moeilijk te maken.

Jenny weet verdedigend haar mannetje te staan door goed haar lichaam te gebruiken, hierachter staat Kim altijd op de goeie plek die met overzicht de bal wegwerkt als het gevaarlijk word.
Emma staat meer op het midden en loopt de tegenstanders vaak in de weg, ook achterin als Jenny of Kim moet wisselen speelt ze als een stofzuiger alle ballen weg.
Nicole staat haar mannetje rechts achter en geeft mooie balletjes aan Jill. Ondanks dat ze gisteren om 18.30 uur al bed lag omdat ze niet fit was, is dit niet aan haar inzet te zien.

Na de rust komt een een bal die in de kluts hard word geschoten door Nikki, Jill rent er achteraan en werkt het mooi af 1-1 Yes!

Helaas is het iets later 2-1 en we gaan met volle goede moed verder..
Nikki had een open kans na een goeie dribbelactie van Lynn die zich niet aan de kant laat duwen, helaas ging deze ook mis.
Een hoekschop van voorwaarts wordt mooi ingekopt helaas….2-1 en niet veel later komt de 3-1 uit de klust ook achter Kiki in het net terecht.
In een corner van de meiden komt er na een voorzet/schot op goal van Jill een goal via hun keeper..3-2 en het wordt weer spannend .
Helaas valt Emma geblesseerd uit en niet veel later verdraaid Mischa zich en mag zij ook bij Albert, Mark en Cas gaan staan.
De meiden vechten voor wat ze waard zijn, fysiek zijn ze aan elkaar gewaagd en geven ze elkaar weinig ruimte.
Maar helaas is voorwaarts wat sterker en heeft wat meer geluk dan ons met de kansen en verliezen we uit eindelijk met 7-2.
Maar vandaag genoten we van alle meiden die fysiek alles gegeven hebben, zelfs van de supporters van de tegenstander kregen ze een compliment!

Op naar volgende week waarbij we thuis de laatste wedstrijd voor de winterstop gaan geven.

Zou dit dan de wedstrijd worden die we gaan winnen?
Wij gaan ervoor !

Anke (moeder van Nikki)