Helaas weer geen punten

Donderdag 29 november, FC RDC JO11-2  – Sallandia JO11-2   uitslag 3-4

Een uitgestelde wedstrijd op een trainingsavond ingehaald, een wedstrijd waar wij op papier punten zouden kunnen pakken. Bente helaas nog geblesseerd is natuurlijk wel van de partij bij de supporters van het JO 11-2 team. De oma van Mischa is inmiddels de vaste supporter van de meiden. Volgt alles van haar kleinkind, want zelfs bij de trainingen, weer of geen weer is oma paraat!

Het spel begint erg sterk. De meiden zijn aanvallend geweldig op dreef. Jill die vaak oprukt vanaf de zijlijn en de spelers van Sallandia regelmatig op het verkeerde been zet. De eerste 5 minuten zijn voor RDC. Er worden al snel 3 schoten gelost op doel maar de bal wil er maar niet in. Er komen 2 corners achter elkaar voor RDC waar we toch wel kans hebben om te scoren, maar het zit de meiden echt niet mee vanavond. Sallandia begint het spel van de meiden wat onder de duim te krijgen en weet zelfs op te rukken tot onze goal. Maar Kiki staat goed op te letten en weet een mooie redding te maken.

Kim die een enorme misser maakt door over de bal te schieten en uit balans raakt, zich gelukkig niet blesseert hierdoor, weet zich te revancheren en speelt de bal mooi door op Emma die samen met Jill oprukt naar voren.  Het samenspel van deze meiden wordt beloond omdat Emma een mooie schijnbeweging maakt en lijkt op goal te schieten maar een mooie assist geeft op Jill en zij schiet de bal achter de keeper het net in. 1-0, groots werd de goal gevierd.

De meiden hadden er sowieso wel zin in want de jels die ze lieten horen waren krachtig en sterk en zeer variërend. Het compact houden werd op een gegeven moment heel letterlijk genomen en alle meiden waren rond het middenveld te vinden bij de bal en Sallandia weet zich geen raad om eruit te komen. Dat kan ook heel tactisch zijn.

De meiden op het middenveld, Nicole, Noa, Chan, Lyn en Mischa doen hun uiterste best om Sallandia van de bal te houden. Kim die achterin samen met Jennie en Emma er alles aan doen om Sallandia maar niet te laten scoren. Ze strijden er allemaal wel voor om punten binnen te halen. Nikki die werd ingezet op meerdere posities moest vandaag ook flink aan de bak en was overal op het veld te vinden. Dat plukte ook wel de vruchten en wist zich regelmatig met Jill voor de goal van Sallandia te vinden.

Op rechts vindt een mooie combinatie plaats tussen Kim en Jill, deze komt rechtstreeks uit het boekje van de trainer en Jill maakt een één twéétje met Kim en weet het daarna erg mooi af te maken en de keeper zit volkomen mis. Boem! 2-0. Daarna raakten de meiden even uit balans en weet Sallandia Kiki op het verkeerde been te zetten na het slecht verdedigen van alle meiden en wordt het 2-1. Het begint te regenen en de kou neemt toe door de wind die van zich laat voelen in dit geval.

Roxanna was erg gedreven vandaag, ze moest immers afrekenen met een klasgenoot tijdens deze wedstrijd en dat is haar ook gelukt. Na een voorzet van Jill vanuit de corner weet Roxanna de stand op 3-1 te brengen en dat liet ze horen ook!

In de tweede helft lijkt het wel of de meiden moe gestreden zijn en beginnen de koppies wat te hangen en krijgt Sallandia meer grip op de wedstrijd. Weten zich terug te knokken tot 3-2 en het wordt zelfs 3-3. De euforie waar de meiden zich in bevonden is flink verstoord en de moed leek ver weg te zakken en Sallandia weet hiervan te profiteren. De eindstand wordt uiteindelijk bepaalt doordat Sallandia er toch nóg 1 weet binnen te schieten. 3-4.

De meiden is het zo gegund om ook maar 1 punt binnen te slepen maar het zit er maar niet in. Zaterdag een nieuwe kans om hun beste beentje voor te zetten en hopelijk worden ze beloond voor de inzet die ze tonen. Want aan het enthousiasme van deze meiden ontbreekt het niet en ondanks verlies is het altijd een feest in de kleedkamer!