FC RDC onderuit in Harfsen

Hello boys and girls.
Na het grandiose verslag van vorige week, waar ik menig compliment voor heb mogen ontvangen, mocht ik het vandaag opnieuw proberen. De clash met Harfsen staat op het programma. Na de fenomenale 14-0 overwinning tegen Robur vorige week beginnen we deze wedstrijd wederom met een 3-3-4 opstelling. Eens kijken of Bryan vandaag weer vier maal het net weet te bollen. Aan het zachte weer en groene gras bij Harfsen zal het in ieder geval niet liggen.

Volgens gehaktballenexpert M. Helms waren de balletjes op dit sportcomplexie niet te ‘pruimen’, maar dit werd betwist door onze ‘lijder’ Leen met een score van 8,5 op de schaal van vette hap. Helaas voor onze vrienden van het eerste zat het er vandaag niet in. Hierdoor waren wij extra gebrand om wel een overwinning uit het vuur te slepen tegen de rood-witten.

Dit keer mogen we wel tegen 11 man aantreden. Ik had mij inmiddels lekker warm gepositioneerd bij de kachel in de kantine, vanwaar ik een goed overzicht op de wedstrijd had. Deze begint enigzins onrustig, waar we de laatste wel vaker zoekende zijn in het begin van de wedstrijd.

In de 14e minuut staan we even niet op te letten bij een vrije trap van Harfsen, de bal wordt diep gespeeld op een aanvaller, die de bal beheerst over Michel in de goal legt. In de 18e minuut weten we de bal na een corner niet weg te krijgen uit de zestien, waardoor Harfsen opnieuw weet te scoren.

We spelen niet geconcentreerd en blijven onrustig voetballen, waar we Harfsen te makkelijk laten voetballen en niet als eenheid druk zetten. Er zal na de rust zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden, willen we deze wedstrijd nog laten kantelen.

Na een bemoedigende speech van de coach waren de strijders gebrand om te scoren. Dit wilde helaas maar niet lukken, waar we Harfsen wel een paar keer de gelegenheid gaven. Het plezier in de wedstrijd was ver te zoeken, al deden de supporters van Harfsen wel hun best om mijn moraal te verbeteren.

Ondertussen krijgt Bryan in de 26ste minuut nog een gele kaart wegens praten. In de 29ste minuut scoort Jelmer onbedoeld met een gigantisch afstandsschot vanaf een metertje of 60 een werelddoelpunt. De kleine keeper van Harfsen was niet in staat deze bal te keren, waren de woorden van één van de supporters, welke inmiddels meehelpen bij het schrijven van dit verslag. In de 44ste minuut trekt Niek nog even aan de handrem, wat hem ook een gele kaart oplevert.

Een wedstrijd om niet over naar huis te schrijven was het resultaat, waar weer een belangrijke les geleerd is: wie niet scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd begint, krijgt vaak de deksel op de neus.

JEROEN GERRITS