30-11-2018 Offday voor FC RDC

Vandaag de dubbele ontmoeting tussen Harfsen en FC RDC. Om 14.00 uur de beide standaardteams en om 16.00 uur de beide 2e elftallen tegen elkaar op sportpark ‘t Schoolder.
De beide hoofdmachten beginnen aftastend. Harfsen laat FC RDC het spel maken en wacht geduldig op fouten om in de tegenstoot wat te forceren. Zo ontstaat de eerste kans van de wedstrijd in de 8e minuut. Het schot vanuit de hoek van het strafschopgebied gaat naast het doel van FC RDC. De eerste en enige echte grote kans van FC RDC is in de 16e minuut als er een vrije trap is op ongeveer 20 meter recht voor het doel. Het schot van Ross Bonevacia eindigt in de Harfsen muur. Het spel van FC RDC is slordig. Harfsen staat compact en FC RDC zoekt te weinig de buitenkant, passes van achteren zijn vaak niet zuiver, aanvallers worden nauwelijks bereikt en wanneer wel worden er verkeerde keuzes gemaakt. Harfsen is helemaal in haar element zoals de wedstrijd verloopt en in de 40e minuut gaat zelfs laatste man Niek Groot Hulze mee naar voren en wordt door niemand opgepakt, komt tot op de achterlijn bij FC RDC en levert een voorzet af die bij de eerste paal op doel wordt gekopt. Doelman Edwin Zeegers redt prima ten koste van een corner. In de 45e minuut is er weer een corner voor Harfsen die in eerste instantie wordt weggekopt uit het doelgebied, maar de afvallende bal wordt opnieuw hoog voor het doel gebracht. Doelman Zeegers heeft niet klem en de bal wordt voor het doel gegeven, waar twee Harfsen spelers eerst nog tossen wie hem ongehinderd binnen mag schieten, 1-0.

De tweede helft start dramatisch. Al in de eerste minuut wordt een hoge voorzet voor het doel weggetikt, door de zojuist ingevallen doelman Michel Voortman. De bal komt voor de voeten van een Harfsen speler die geheel vrijstaand de 2-0 kan inschieten. In de 50e minuut komt de Harfsen doelman buiten zijn strafschopgebied bij het uitschieten van de bal en krijgt FC RDC op die plek een vrije trap. Aldo Joachim schiet de bal, die onderweg nog van richting veranderd, onberispelijk binnen, 2-1. Drie minuten later wordt een pass van achteruit prima verlengt door Joachim in de loop van Luuk Helms, die oploopt tot randje 16 en hard diagonaal de gelijkmaker binnenschiet, 2-2. Even is er de hoop dat dit de ommekeer is en er weer rust en precisie komt in het spel. Maar in de 59e minuut krijgt Harfsen een penalty die wordt verzilvert, 3-2. FC RDC krijgt nog twee kansen en het is veelzeggend dat beide een vrije trap betreft. In de 66e minuut beland een vrije trap van Luuk Helms rakelings naast het Harfsense doel en in de 69e minuut kopt Ufuk Dulkaroglu de bal rakelings naast uit een vrije trap van Bonevacia. Een kwartier voor tijd levert ongelukkig balverlies in de laatste linie Harfsen een één op één kans op die keihard wordt afgestraft, 4-2. In de 79e minuut, we zitten toch in Sinterklaas tijd en wederom een cadeautje, kan een inspeelpass op een verdediger worden onderschept en wordt ook deze met een boogbal kaihard afgestraft, 5-2.

Alle credits naar Harfsen, zij hebben hun spel prima gespeeld en de geboden kansen benut. Dat is waar het spelletje om draait. Voor FC RDC is weer duidelijk dat je allemaal top moet zijn om tot goed voetballen te komen en wanneer dit niet zo is je maar zo een flinke oorwassing kunt krijgen.