Euforie is groot na winst voor JO12-2

Zaterdag 1 december, FC RDC JO12-1 – Hattem JO12-1  uitslag 5-4

Woensdag bij de training hebben we de jongens laten zien hoe belangrijk deze wedstrijd kan zijn in de koppositie van de competitie. Afspraak zijn ze nagekomen; op tijd naar bed en fris en fruitig op het veld. Van ouders hoor je dan, dat sommigen het wel heel letterlijk hebben genomen en om 6.15 uur al paraat stonden om te vertrekken. “that`s the spirit”!!

Ard heeft de jongens in de kleedkamer toegesproken en de sfeer was erg goed.

Hattem staat tweede in de competitie en daar sta je natuurlijk niet voor niets……..wij derde ook dat zegt genoeg…..

 

Jordi die aanvoerder is vandaag heeft de jongens goed meegenomen en ze begonnen feilloos aan de warming-up. Inschieten ging prima en we konden mooi op tijd beginnen.
Direct na het start signaal overheerst RDC. Er wordt volgens het boekje gecombineerd en dat levert gelijk de eerste aanval op. Veel druk op de goal bij Hattem en na 4 minuten is het Jordi die de bal op goal schiet en Julian die nog net een tikkie mee kan geven met zijn grote teen, de 1-0 is een feit.
Hattem is een geduchte tegenstander en weet zich te revancheren, komt tot een mooie aanval maar het schot gaat over. Jorrit krijgt de bal van Max en gaat hoe mooi gezegd -met de geluiden van de stoomboot op de achtergrond van de goed heiligman die straks aan zal meren in het centrum- er ook echt als een locomotief vandoor. Maar hij wordt helaas geblockt door Teun –de beste man van het veld van Hattem – die een puike wedstrijd speelt.

Het gaat over en weer maar RDC laat zien dat zij op dit moment de beter spelende team zijn. Jorrit neemt de doeltrap, schiet over alles en iedereen heen en de bal komt bij onze Lucky terecht die met een mooie dribbel en goede timing gezien had dat de keeper te ver uit zijn goal staat lobt hem er mooi overheen en…..boem 2-0! Dat had niemand verwacht dat het voor de drinkpauze 2-0 zou staan. (Wel gehoopt uiteraard)

Hattem komt tot 3x toe aan aanvallen en gelukkig voor ons verzuimen ze het om het af te maken. Max staat regelmatig op de juiste plek of de bal werd of naast of over geschoten. Maar de verdedigers werden weer even op de plek gezet. Mert die wat moeite had met Teun van Hattem maar hem in de 2e helft al aardig doorhad, werd regelmatig op het verkeerde been gezet. Daarachter staat dan Enhao en samen weten ze er weer verdedigend uit te komen. Weer een mooie aanval van RDC. Jordi die een mooie voorzet geeft en Kees die hem naast schiet, jammer maar wel een corner omdat er toch nog een voet van de verdediger van Hattem tussen zat. De corners werden goed genomen door RDC maar leverde helaas niets op, maar wel heel veel gevaarlijke en spannende momenten.
Dan wordt er slecht verdedigd door iedereen van RDC en weet niemand raad met Teun en wordt hij niet aangepakt. Hij komt er hierdoor makkelijk door en maakt het af 2-1. Direct neemt RDC revanche en een goede combi tussen Kees en Lukas waaruit Kees eindelijk het verlossende doelpunt maakt na meerdere malen mis te hebben geschoten, 3-1. Hattem weet daarna snel weer op te rukken. Gelukkig zonder resultaat.

Wederom veel lawaai vanaf de kade van Deventer en de stoomboot geluiden maken de sfeer op het veld wat grilliger. Het spel wordt fysieker en daar ondervindt Jorrit voornamelijk veel last van. Hij weet zich soms in te houden en maar maakt uiteindelijk toch een overtreding. Suzanne praat even op hem in en hij komt hierdoor weer tot rust. Koppie erbij houden! Jij bent sterker dat weet je!

Lukas die zeer gebrand is om te winnen vandaag, heeft veel last van de fysieke strijd die zijn verdediger hem levert wat resulteerde in een duel om de bal maar overging in elkaar en er geen oog meer voor de bal was. Lukas werd gestraft door de trainer en direct gewisseld. Dit had Hattem ook moeten doen, dan praat je over fair play. Lukas liet zien dat zelfs zijn shirt gescheurd is tijdens dit fysieke duel. Maar gelukkig kregen we ook Lukas weer tot bedaren…………….

Hattem weet weer uit te breken met een goede aanval en door een klein foutje (mag hij ook een keer?) van Max die een makkelijke bal door zijn handen en benen laat glippen wordt het toch 3-2. Het mooie was dat het team het Max niet eens kwalijk neemt dat dit is gebeurd. De koppies gingen weer omhoog, handje klap met Max en gewoon weer er tegenaan. En dat deden onze jongens ook.
Er werd flink gevochten om de bal voor de goal van Hattem wat resulteerde in een flipperkast en via een schot gelost door de keeper en het storen van Lukas resulteert in een doelpunt voor onze Lucky 4-2. Alec die wederom een goede wedstrijd speelt heeft wat moeite met de snelheid van zijn tegenstander die vaak bij hem weg kan lopen, vele meters heeft hij gemaakt vandaag.

Max die zich kan revancheren en dit ook best doet, maakt weer 2 hele mooie en belangrijke reddingen. Na meerdere uitbraken van RDC wat helaas niet resulteerde in goals doordat er te lang werd gewacht met schieten, naast of over werd geschoten, de paal of gewoon recht op de keeper,  bleef de spanning voelbaar bij spelers, de trainers maar ook de supporters die hoorbaar mee coachten langs de lijn. We zijn er nog niet! Weer een goede assist vanuit achteren op Lukas, hij neemt hem mooi aan en ziet dat Kees vrij staat, Kees maakt dit mooi af en het is 5-2. Wie had dat gedacht, we staan riant voor op onze geduchte tegenstander!

Er werden nog steeds vele kansen voor open goal door ons gemist en dat is jammer, want de spanning bleef hierdoor veel te groot en het kwam het voetballen niet ten goed. Wat gekluts hier en daar, verdedigend waren we het even een beetje kwijt en daar kwam de 5-3 al aan. Doordat de druk zo groot werd, verzuimde wij het om te scoren aan de overkant. En Hattem komt dichterbij met een beetje hulp van Alec, die met het verdedigen van een cornerbal de bal verkeerd raakt en hem hierdoor in de kruising werkt maar bij het verkeerde doel 5-4.

Met nog een paar minuten te spelen is de spanning groot. Jorrit en Max die zich goed aan de afspraken hielden van de trainers, manen tot rust bij de uittrap en Jorrit weet de bal weer ver weg te schieten en bereikt daarmee Kees, die samen met Lukas en Julian weten uit te komen. Julian is stijf links en krijgt de bal niet goed voor zich en helaas gaat hij er weer niet in.

Dan verlost de scheidsrechter die overigens goed heeft gefloten, ons met het bevrijdende eindsignaal en de euforie is erg groot bij de jongens en de trainers.