FC RDC 2 laat op dreef

Na het teleurstellende resultaat van vorige week tegen ‘angstgegner’ Harfsen staat vandaag de wedstrijd tegen Beekbergen op de planning. De vorige ontmoeting resulteerde in een spannende 4-3 nederlaag. Vandaar dat we vandaag gebrand zijn om dit op eigen veld recht te zetten.

We beginnen de wedstrijd met maarliefst zeven wissels en drie ‘bliksemschichten’ in de voorhoede in de vorm van: Jacob, Stan en Jorrit. In de 7de minuut is er een verwoestend afstandsschot van Stan die uiteen spat op de lat. Na een goede loopactie staat Stan in de 12de minuut 1 op 1 met de keeper, maar hij verzuimd om af te ronden.

Bryan scoort in de 14de minuut, echter was er al gefloten voor een overtreding. In de 38ste minuut een voorzet van Bryan vanaf de zijkant uit een vrije trap, welke goed wordt ingekopt door Bert, helaas beland de bal op de paal. We gaan rusten met een 0-0 stand op het bord, waar we bij vlagen het betere spel vertonen en weinig tot niks weggegeven hebben.

Geen wijzigingen in de rust. Minuut 48; bal diep op Teun, die tegen de keeper aan schiet. In de 61ste minuut maakt invaller Kadir een goede individuele actie, helaas ‘jankt’ hij de bal over. In de 62ste gebeurd waar we voor vreesden; Beekbergen scoort uit de corner. 0-1 achter, terwijl Beekbergen nog geen opgelegde kansen heeft gehad. In de 65ste minuut wordt er, na een goede opbouw en prachtige acties van Stan, gescoord. 1-1, de spanning is weer terug. Nu is het zaak om erop en erover te klappen.

Ongelooflijk genoeg, gebeurt dit ook. Stan wordt diep gestuurd door Jelmer, hij gooit de bal voor en in de scrimmage weet Kadir de bal in de touwen te werken. In de 88ste minuut kopt Kadir de bal door, waarmee hij Stan lanceert en hij rond in de korte hoek af. 90ste minuut wordt Stan weer diep gestuurd, dit keer door Kalle, en hij rond dit keer wel beheerst af in de 1 op 1 met de keeper. Eén minuut later speelt Jacob Stan in, in de zestien, en hij rondt weer mooi af voor de uiteindelijk 5-1.

Al met al een mooie uitslag, belangrijk resultaat en netjes teruggekomen na de 0-1 achterstand. Volgende week staat Robur weer op het programma, waar we verwachten met drie punten extra de winterstop in te gaan.

FC RDC 2 vs. Beekbergen 2 (0-0) 5-1.
Stan   4x
Kadir 1x

JEROEN GERRITS