Langs de lijn bij JO12-1

Zaterdag 8 December, Vios Vaassen JO12-1  –  FC RDC JO12-1,  uitslag 0-9.                                                                               
De laatste wedstrijd voor de winterstop in de competitie van de 2e klasse. Het doel was om te winnen en de derde plek vast te leggen. Zodat Hattem nog flink aan de bak moet tegen Sport Club Deventer. Deze wedstrijd werd echter afgelast vanwege het vele water dat van vrijdag op zaterdag allemaal uit de hemel is gekomen. Dit hoorden we natuurlijk pas na onze eigen gespeelde wedstrijd.

De sfeer was goed; uitgeslapen komen de spelers de kleedkamer binnen, we hoefden pas om 10.30 uur te spelen op het mooie complex van Vios Vaassen. Uiterst vriendelijke werden we ontvangen. De kantine was warm en de kleedkamers allemaal even schoon en verzorgd. Suzanne die voor het eerst ook de kleedkamer van de jongens inkomt voor de teambespreking; echter uit eigen belang omdat het op het veld erg nat en koud was, keek om zich heen en besloot de veters van de jongens maar eens te gaan strikken. Vorige wedstrijd werd er gevoetbald maar leek het ook alsof de jongens lieten zien dat ze in de eerste groepen van de basisschool geen strik diploma hebben behaald, voortdurend waren de veters los van de jongens.
Nou ik zal verklappen, dat als Suzanne de veters van de voetbalschoenen strikt, ze pas weer door haar zelf losgehaald moeten worden als de jongens onder de douche willen. Dat werd na deze wedstrijd weer eens bevestigd. Zelfs Jorrit die nog even aan zijn nieuwe schoenen moest wennen doordat hij een mooie struikeling maakte tijdens de wedstrijd met de bal aan de voet en tegenstander die hem niet kon bij houden, opstond en er wederom als een locomotief vandoor ging en tot een schot komt die net naast ging.

De vriendelijkheid van de fijne ontvangst deed zich tijdens de wedstrijd weer erg teniet omdat er zeker niet fair werd gespeeld. De jongens van Vaassen waren gefrustreerd doordat ze weinig aan de bal kwamen en lieten dit zeer blijken in fysieke voetbal, zelfs als de bal niet in de buurt waren van de spelers. Er werd geschopt en gebeukt uit het zicht van de scheidsrechter. Echter hadden onze jongens vanuit de trainers, vandaag de opdracht gekregen om zich in deze wedstrijd eens niet te laten horen naar de scheidsrechter toe en alle spelers op het veld.
Wij hebben onze jongens hierop een zeer groot compliment gegeven, want hoe hard er werd geschopt en gebeukt, ze lieten zich niet kennen of horen. Wij hebben dan ook echter de afspraak met de jongens dat ze ook meteen gewisseld worden, als zij zich op het veld niet weten te gedragen. Of we nu wel al dan niet een wisselspeler hebben; je hebt jezelf en het team ermee als jij je niet weet te gedragen op het veld, je wordt er door ons gewoon afgehaald.     Ard heeft daarom ook de coach van de tegenpartij aangesproken en aangegeven dat als het zijn team was geweest ze nog maar met 5 man op het veld zouden staan. Dat werd zeker niet gewaardeerd, maar sloeg de spijker wel op zijn kop.

Het voetballen verliep volgens het boekje. Ze deden wat er werd gezegd en het combineren ging ze makkelijk af. De druk bleef daardoor erg hoog voor de goal van Vaassen. Er werden ook nu weer veel kansen gemist. Maar door een mooie één twéé van Alec en Julian komt het eerste doelpunt op de naam van Alec te staan 0-1. Max moet nog 2 keer in actie komen deze wedstrijd -vandaag geen hoofdrol voor hem-  en daarna komt Vaassen praktisch niet meer aan de bal toe, vecht tegen zichzelf en RDC.

Weer wordt er veel druk gelegd en het combineren wordt beloont; Lukas mag de 0-2 op zijn naam schrijven, na een mooie assist van Wilmar. Kees die goed op positie bleef weet zich vrij te maken van zijn verdediger en legt de 0-3 in het net.                           
Jorrit die zijn nieuwe schoenen onder controle heeft loopt weer goed door van achteren uit, brengt de assist naar Lukas en de 0-4 is gemaakt. Rust. Er viel niet veel te zeggen tegen de jongens, ga zo door; zoek elkaar en coacht elkaar, afspelen en combineren.

Mert rukt op en weet zover te komen dat hij op goal kan en mag schieten maar schiet net naast. Jorrit weet zich goed voor de tegenstander te werken en Alec die hem aflost neemt de bal over en via de linker voorhoede weet Kees de bal er weer mooi in te werken en de 0-5 staat genoteerd. Wilmar die de corners mocht nemen omdat hij ze er lekker in kan draaien en tactisch had Ard dit hem al aangegeven aangezien de wind nu in de gunstige positie is, eerst een tikkie geven naar voren en dan de bal voor de goal werken. Enhao weet hieruit de 0-6 te maken en het leek alsof het gouden briefje van Lodeweges hier ook zijn werk deed.

Lukas die menig keren wordt bedolven door de tegenstanders omdat ze niet weten hoe ze deze kleine technische speler moeten aanpakken, wordt in de sandwich genomen en er volgt een vrije trap die hij zelf wil nemen. Echter gaat het schot jammer genoeg net over. Jordi die als verdediger in de eerste helft speelde, vroeg aan de coach of hij alsjeblieft ergens anders mocht gaan spelen omdat hij totaal niets te doen had, werd door Ard op de rechter vleugel gezet, daar heeft hij laten zien hoe gevaarlijk hij kan oprukken en combineren kan. Menig keren weet hij zeer gevaarlijk voor de goal te komen en probeert het dan net iets te mooi af te willen maken. Het hakje wordt hem uiteindelijk beloont nadat hij de bal eerst over de voet laat rollen en hem dan bijna nonchalant met hakje in weet te tikken. Alsof hij Ibrahimovic vele malen heeft bestudeert zo mooi was de goal 0-7.

Jorrit stoomt weer door vanachteren uit en maakt een panna bij zijn wel zeer geduchte tegenstander en dat werd beloont met een geweldige goal van Lukas die hem dan uit een onmogelijke positie zeer mooi in de rechter kruising weet te werken, de 0-8 werd gevierd.

Julian die vandaag niet moe te krijgen was, weet op het middenveld met Alec te combineren, de bal wordt vanuit het midden naar rechts voor gepasst en Jordi weet vanuit een draai de eindstand naar 0-9 te maken.

Zoals gezegd de sfeer was goed en de jongens nemen het ervan onder de douch, de ouders hadden het gezellig in de kantine en de tot nu toe 2e behaalde plek in de competitie werd beloond met warme oliebollen.

De jongens hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het voetballen en elkaar. Het is een team geworden met elkaar maar ook op het veld en daar zijn wij als trainers erg trots op! Het wordt beloond met het feit dat we na de winterstop in de 1e klasse mogen waarmaken dat we dit verdienen. De trainers nemen de jongens vrijdag mee op een uitje als cadeau voor het harde werken en de gezellige sfeer……. wordt vervolgd………..