Op pad met JO12-1

Vrijdagavond 14 december,
De trainers van de JO12-1 hebben de jongens na hun goed verdiende 2e plek in de competitie een leuke avond cadeau gedaan. Het was een verrassing voor de jongens wat we zouden doen. Een heel rijschema werd er opgesteld hoe de jongens met de fiets gehaald zouden worden.
18.00 uur aangekomen in de Tabakstraat bij CAFETARIA RODE DORP werden we gastvrij ontvangen door de eigenaren en ouders van onze speler Enhao.      

Samen met ons hebben zij een menu samengesteld waarvan de jongens en wij heerlijk hebben gegeten, compleet met drinken en een ijsje toe. Tussendoor werd er heerlijk geklierd en gelachen. Kees -de clown van het team- werd uitgedaagd en legde zijn tong tegen het ijsje en zoals iedereen kan bedenken wat er dan gebeurd, werd bevestigd door Kees zelf, het zat vastgeplakt, maar Kees kon niet wachten op hulp en trok het ijsje vervolgens zelf los en herhaalde het hele ritueel van voren af aan, wat natuurlijk door iedereen werd aangemoedigd en tot bulderend gelach op de grond aan toe werd toegejuicht.

Kortom de sfeer zat er goed in.

We hebben het over de afgelopen wedstrijden gehad, de trainingen, de wedstrijd tegen de ouders die maandag plaats vindt, school én natuurlijk komen de meisjes ook nog voorbij, erg leuk om elkaar ook eens op deze wijze beter te leren kennen. Dat vinden wij als trainers erg belangrijk, dat het buiten het voetballen om ook gezellig en leuk is met elkaar en dat komt het voetballen op het veld ook zeer zeker ten goede.
Er werd vervolgens gespeculeerd wat we na het eten zouden gaan doen. Er is van alles voorbij gekomen en wij hebben de jongens toen maar verteld dat wij naar de wedstrijd van de Go Ahead Eagles gaan tegen FC Den Bosch. Nou dat werd juichend ontvangen.

Op weg naar het Stadion met onze eigen hooligans, mocht iedereen naar binnen maar was het wachten op Ard, het kaartje blokkeerde en hij moest terug naar de kassa voor een oplossing. Ondertussen hebben de jongens goed contact met de beveiligers van het stadion en werden ze op geheel eigen wijze gefouilleerd.
Oliebollen werden er uitgedeeld en die hebben de jongens zich goed laten smaken. Ik zou zeggen waar laten ze het na al die patat en frikandellen!!! Inmiddels is Ard ook weer gearriveerd en kunnen we op zoek naar onze tribune en krijgen we nog wat mee van de warming-up.

Kootje de mascotte kwam ook nog even langs.           

De spanning stijgt en de wedstrijd gaat beginnen. Het is heerlijk om te zien hoe de jongens zo`n wedstrijd mee beleven en er werd vaak meegejoeld, gejuicht en de meningen waren vaak ook erg verdeeld over de overtredingen of de uit ballen.
Twee grote zakken snoep werden er regelmatig doorgegeven en de sfeer zat er goed in. De jongens waren op advies warm gekleed en de kou kon de pret zeker niet drukken.

De eerste helft was de spanning groot en was GA oppermachtig maar heeft heel wat kansen laten liggen en heeft de keeper van Den Bosch Wouter van der Steen, laten zien waarvoor hij onder de lat staat.
De tweede helft breekt aan en de sfeer op de tribune is goed. Echter wordt het op het veld grilliger en fysieker, het publiek doet er vaak nog een schepje boven op.

In de 58e minuut wordt Danny Holla van Den Bosch weggestuurd met rood na zijn tweede gele kaart en neemt de druk op de koploper in de competitie nog meer toe.
Op de tribune komt het tot een opstootje, de wedstrijd wordt even gestaakt en toen alles weer wat rustiger werd ging de wedstrijd weer verder. Echter weten de spelers van GA niet te scoren en blijft de stand gelijk 0-0.


We hebben even gewacht tot het wat rustiger werd en toen kwam Dennis Hettinga de rechter vleugelverdediger aanlopen. Hij heeft de jongens een mooi aandenken aan de deze wedstrijd overhandigd, voordat de jongens doorhadden wie hij was en op de foto wilden was Dennis alweer vertrokken om ook andere kinderen blij te maken.     

Wij hebben met elkaar een zeer leuke en gezellige avond gehad en wie weet wordt dit nog wel eens herhaald!