Mix toernooi FC RDC

Zaterdag 22 december, de winterstop is ingegaan, sommige teams hebben nog getraind maar de wedstrijden zijn al voorbij. Om dit op de zaterdag te compenseren hebben een aantal stagiaires van FC RDC (Mike, Cas, Gijs en Jesse) de opdracht gekregen een mixtoernooi te organiseren voor de aankomende zaterdagen voor de JO10, JO11, MO11 en de JO12.

34 kinderen meldden zich om 9.15 uur  bij de leiding van vandaag; Mike, Cas, Jesse, Daniel en Megan. Er werd uitgelegd wat de bedoeling is en de teams worden gemaakt. De kinderen uit bovengenoemde teams worden evenredig ingedeeld in nieuwe teams om dit toernooi met elkaar te gaan spelen. De teams verzinnen zelf hun naam waarvan er mooie creaties uit kwamen en de strijd kan beginnen.

Vanaf het bordes werden de kinderen aangemoedigd door heel wat ouders, de tijd was er immers ook naar. Het was gezellig en onder het genot van thee, koffie en chocomelk werd er heel wat afgelachen en gekletst.

 

Er werden wedstrijdjes van 10 minuten tegen elkaar gespeeld en het ging er fanatiek aan toe.                                                              

Er werd met elkaar afgesproken wie er bij de goal bleef en wie er op welke positie zou moeten gaan spelen. Niet iedereen was geheel tevreden over de indeling van de teams maar het leuke is dat dit zal rouleren bij de volgende toernooitjes. Zo leer je met iedereen samen te spelen en je leert winnen en verliezen. Tussendoor was er natuurlijk pauze met wat lekkers te drinken.

Om 11.00 uur is de prijsuitreiking en het team van PSG heeft vandaag gewonnen. Ze worden beloont met een lekkere bak snoep, maar besluiten om dit te delen met alle kinderen die er vandaag bij waren.

Zo wordt de ochtend fijn en sportief afgesloten met elkaar en maken we ons alweer op voor het volgende toernooi wat plaats zal vinden op zaterdag 12 januari.

De stagiaires hebben dit voor de eerste keer gedaan en we zij nu al trots op ze!