Familiestrijd JO12-1

Maandagavond 17 december,

Enige weken geleden is de uitnodiging met de uitdaging erop al verstuurd aan de ouders. Er werd met veel enthousiasme gereageerd, vooral door de ouders hoe ze er onderuit zouden kunnen komen. (coach zijn, scheids etc…..) Echter dat gaat niet gebeuren. Dit is dé wedstrijd van het jaar.

Stipt 18.00 uur stonden de spelers van de JO12-1 klaar voor de strijd. Ondersteunt door Ard de trainer en Somar de stagiair. Suzanne maakt de foto`s en is de scheids.

Maar liefst 17 familieleden hebben hun trainingskleding en sportschoenen uit de kast gehaald. De één wat stoffiger dan de ander, maar ze zijn paraat en hebben er zin in. Daar gaat het om.

Een warming-up is voorbereidt en als een voorbeeldig team werd deze fanatiek afgewerkt.

         

Daarna een oefening met een competitief element waarin het duo van kind en ouder het opneemt tegen een ander duo van kind en ouder, kortom een element met samenspel (indien dit mogelijk was) tussen ouder en kind…… Wat opviel was dat de ouders wat moeite hadden om het kind bij te blijven en hier en daar de route al aardig aan het afsnijden waren, of dit tactisch was blijft de vraag. Maar er werd gestreden en dat was mooi en goed om te zien.  De moeders werden niet ontzien door de kinderen, ook zij moesten aan de bak en dat gebeurde ook!

       

Na een time-out kon de wedstrijd van start. En een wedstrijd was het! De ouders waren gebrand om te winnen en het ging er hard aan toe. Waar haalden de vaders die energie vandaan en wat een snelheid werd er door sommigen gecreëerd. Ard heeft al gezien dat er een nieuw team aankomt bij 7×7!!!

De moeders konden er ook wat van hoor, tja de spelers moeten toch op een bepaalde manier de genen hebben ontvangen tóch?   De eerste assist werd gegeven en al gauw stonden de ouders voor met 1-0 en ze waren vastberaden deze voorsprong niet meer uit handen te geven. De kinderen werden iets gefrustreerd want wat lieten de ouders hen de hoeken van het veld zien. Hebben ze dan toch écht met de ouders van de JO11-2 stiekem getraind?

De 2-0 volgde en de 3-0. De JO12-1 moesten even een tactisch overleg hebben met elkaar en dat heeft geholpen; de 3-1 en de 3-2 volgden. Ze dachten dat ze die oudjes wel even een poepie konden laten ruiken maar dat viel ze flink tegen, de ouders verdedigen met elkaar het gehele veld.

 

Bij een vrije bal net over het 16 meter gebied, gingen bijna alle vaders in het muurtje staan, dat werd beloond! Het spel werd snel omgezet en een lange bal naar voren werd beloond met een 4-2 en in de laatste minuut werd de 5-2 nog binnen gehaald.

 

Tjonge wat een strijd was er gespeeld. De ouders waren te sterk voor de kinderen. Dat beloofd nog wat voor de revanche wedstrijd aan het eind van het seizoen van de JO12-1. Nu staat het 1-0 voor de ouders.

Samen hebben we in de kantine onder het genot van warme chocolademelk en koffie de wedstrijd geanalyseerd en terug gekeken op een mooi seizoen. Op naar de 1e klasse!