Lukas Balukoski

Wij trainers van de JO12-1 zijn trots op “onze” Lukas. Lukas kwam als klein jongetje bij de mini`s van FC RDC onder de hoede van Martin en Suzanne als trainers. Daarna is hij onder de hoede van Suzanne gebleven totdat hij 2 jaar geleden bij Joost in de selectie kwam. Begin seizoen 2018 zijn Ard en Suzanne van Lochem de trainers geworden van de JO12-1 waarvan  Lukas ook deel uitmaakt. Het is leuk om een oud pupil weer onder je hoede te hebben.

Lukas zijn leven bestaat uit voetbal en voetbal. Voor het huis, samen met vrienden of pappa, op het veld bij FC RDC maar ook FIFA op de computer. Als je Lukas vraagt wat hij wil worden dan zegt hij: `profvoetballer`.

Begin van het seizoen is Lukas gescout door de Go Ahead Eagles en heeft hij een stageblok meegetraind.

Hij heeft hier veel geleerd en het blok is positief afgesloten. Echter is hij nu nog niet door geselecteerd, maar er is al wel aangegeven dat hij volgend jaar weer mag terug komen. Deze tegenvaller heeft Lukas goed verwerkt door elke zaterdag samen met zijn teamgenoten van de JO12-1 de tegenstanders in de competitie op te vreten.

Dit deed hij blijkbaar volgens anderen meer dan naar behoren……….

Aangezien er in de donkere dagen voor kerst een hele fijne email is gekomen voor Lukas waarin staat dat hij is gescout voor PSV   Wij moesten dit echter nog even geheim houden voor hem en de avond na de wedstrijd tegen de ouders hebben we Lukas en zijn moeder apart genomen en Albert Broekhuis heeft hen toen het heuglijke nieuws verteld.

Aangezien zijn vader voor het werk in het buitenland zat hebben we Lukas laten videobellen met zijn vader. Dit geweldige nieuws moet natuurlijk wel gedeeld worden met de familie.

De woensdagtraining heeft Lukas het zijn teamgenoten medegedeeld en wij hebben aan hun verteld dat ook het team deel uitmaakt van deze vreugde. Want samen met dit team kan Lukas zijn kwaliteiten laten zien in de wedstrijden, ook zij verdienen een groot compliment.

Eind januari is Lukas uitgenodigd  om voor PSV een wedstrijd mee te spelen. Wij wensen hem heel veel succes en wij zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom Lukas.

Kortom; een mooie inspiratie voor onze jeugdige spelers lijkt ons. FC RDC wordt door scouts in de gaten gehouden. Daar mag je als vereniging best trots op zijn!

Ard en Suzanne van Lochem