Goede test JO12-1 met winst

Zaterdag 2 februari, Rohda Raalte JO12-2 – FC RDC JO12-1 uitslag 1-4.

Terwijl de meeste teams nog van de winterstop aan het genieten zijn heeft de JO12-1 er al meerdere trainingen en vandaag een oefenpartij op zitten. Dat moet uiteraard ook wel willen wij wat teweeg kunnen brengen in de 1e klasse, waar wij voor het eerst naar toe gaan met dit team. Een mooie uitdaging voor de trainers is hierin weggelegd om het team klaar te stomen. De eerste trainingen van dit jaar waren voornamelijk gericht op veel loopwerk met en zonder bal. We zullen fysiekere tegenstanders krijgen en het spel zal sneller gaan verlopen. Vandaag een test om te kijken hoever wij hierin geslaagd zijn.

8.30 uur staat de wedstrijd gepland op het mooi verbouwde complex van Rohda Raalte. Het team waar wij vandaag tegen spelen hebben zich de 1e helft van het afgelopen seizoen goed weten te handhaven in de middenmoot van de 1e klasse. Het weer was goed, tegen de kou kan je je kleden en warm worden ze vanzelf. Flink support van de ouders langs de lijn wat zelfs opgemerkt werd door de tegenstander.

Bij onzekerheid of Max onze keeper wel in het doel kon staan en er geen andere keeper op dat moment beschikbaar was hebben we Kaelan gevraagd uit de JO12-2 om mee te gaan zodat een veldspeler uit het eigen team het doel zou moeten verdedigen. Maar vanochtend was er een wondertje en Max heeft een goede nacht gehad en kwam gewoon in wedstrijdtenue naar de wedstrijd toe. Een toppertje dus en wat voor één! Groot compliment ook van de tegenstander voor Max want wat was hij weer goed!

De wedstrijd begint en RDC heeft de druk gelijk hoog liggen tegen Rohda. Het veld werd goed benut en ze doen wat we op de trainingen geleerd hebben. De eerste kans ligt op de loer, Kaelan loopt zich vrij maar het schot van hem werd door de keeper weggewerkt en vanuit de corner genomen door Lukas weet Jorrit de bal nét naast de koppen. Het spel wordt snel hervat en Raalte zet aan, de achterhoede van RDC is gewaarschuwd snel om te schakelen, gelukkig gaat het schot naast omdat de aanvaller zijn voet net niet tegen de bal kan zetten van de mooie voorzet die hij kreeg. Zo gaat het steeds over en weer en de trainers staan uitermate tevreden te kijken hoe het team zich handhaaft in het veld.

Dan komt er een mooie aanval met geweldige kaatsing tussen de spelers. Julian die op het middenveld hard heeft gewerkt geeft een assist op Lukas, hij manoeuvreert zich langs zijn verdediger en Jorrit die goed oprukt van achteruit roept om de bal om hem vervolgens hard achter de keeper in het net te werken. Zo, die was verdient en het doelpunt werd groots gevierd; 0-1! Langs de lijn wordt er zich afgevraagd wat in huize Preusterink aan zieke kinderen gegeven wordt. Een hele week ziek en dan zo`n bere wedstrijd spelen, wij willen graag het recept weten.

Het goede spel zet zich voort. Jordi die zelf nog niet weet over hoeveel kwaliteiten hij beschikt speelt een zeer sterke wedstrijd. Vele malen staat hij vrij en speelt een belangrijke rol in de opbouw van de aanval. Er wordt steeds goed omgeschakeld en onze verdedigers coachen elkaar goed en ook hier verloopt de samenwerking prima.

Mert, Enhao en Wilmar die ook terug kwam uit een ziekbed, hebben zich gehouden aan de afspraken en het doelgebied goed verdedigt. Alec ook weer onzichtbaar goed aanwezig veelal belangrijk bij de opbouw van de aanval.

 

Dan komt Jorrit weer opzetten van achteruit en krijgt de bal van Alec mee, passeert zeer krachtig en sterk 4 spelers van Rohda, Lukas die de tegenstander om het tuintje leidt en Kees die zich goed opstelt voor de goal krijgt de bal van Jorrit en weet de 0-2  binnen te schieten. Rohda heeft flink het nakijken en weet zich even geen raad tegen dit genadeloze team. Rust.

Direct na de rust laat Rohda zien waarom zij in de 1e klasse zitten. Met het rondspelen van de bal en het snel hervatten van het spel werd in de tweede minuut na de rust de 1-2 goed en verdient afgemaakt. Snel herpakt RDC zich en het opbouwen verloopt weer goed via de rechterkant van het veld. Jordi ziet zijn kans na de 3e keer eindelijk verdwijnen in de goal. Het is 1-3. Wie had dit gedacht. Kees die een goede wedstrijd speelt heeft moeite met de kou en de beslissingen van de scheidsrechter die overigens erg goed stond te fluiten. Laat zich hierdoor uit het veld slaan en weet zijn positie niet meer vast te houden. Een goede reden om gewisseld te worden tot ongenoegen van hemzelf. Kaelan die erg goed met dit team heeft meegespeeld, maar toch wel moeite heeft met het snelle spel en de omschakeling geeft aan graag vaker te willen meedoen!

De druk blijft groot door RDC en het goede voetbal betaald zich uit in een fantastische goal van Alec die er hard voor gewerkt heeft en prima om zijn tegenstander heen draait.

De eindstand wordt bevestigd met een 1-4. Spelers blij, trainers uitermate tevreden en groot complimenten van de tegen partij op deze goed neergezette wedstrijd.