FC RDC 2 behoudt koppositie

Joran Willemstein

Afgelopen zaterdag stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd voor FC RDC 2 na de winterstop op het programma. De uitwedstrijd bij Teuge. Hier hebben wij thuis 3-2 van gewonnen, al ging dat heel moeizaam destijds. Zonder Jeroen (afwezig), Kalle en Joran (beide geblesseerd), maar met nog steeds 15 fitte spelers werd de competitie hervat na de winterstop.

Precies 14.30 floot de scheidsrechter voor het begin, in een wedstrijd waar eigenlijk de hele tijd FC RDC de beste was. Eerste kwartier was het een beetje aftasten, Nick en Jorrit probeerden het vanuit de tweede lijn, inzetten waar de keeper van Teuge het niet moeilijk mee had. Tom probeerde het nog achter het standbeen, maar ook dat mislukte. Plots kwam Teuge er doorheen, de linksbuiten ging 1 op 1 op Michel af, maar schoot gelukkig naast. Vlak daarna een vrije trap voor FC RDC. Vanaf een meter of 25 die Bryan schitterend in de bovenhoek krult en daarmee RDC op een 0-1 voorsprong zet! De rest van de eerste helft bloedde eigenlijk dood, op een schot van Tom op de lat na.

Tweede helft is er gelukkig meer actie. In de 53e minuut scoort Tom de 0-2, na een voorzet van de net ingevallen Jacob. Minuut later een FC RDC wat ongeconcentreerd was, nog in gedachte bij de 0-2… Uit het niets scoort Teuge de 1-2. Even is RDC niet bij de les. Michel moet redding brengen en de scheidsrechter​ had een penalty kunnen geven na een tackle van Teun. Gelukkig gebeurde dit niet en nog gelukkiger was dat FC RDC hierna weer aan voetballen toe kwam. Kadir kwam ver met zijn dribbel, maar stuitte op de keeper. Vervolgens de pass van Bryan op Jacob, het eerste schot wordt tegengehouden door de keeper, de rebound haalt een verdediger van de lijn en uiteindelijk kopt Jacob (93 centimeter groot), de bal over de lijn: 1-3! Teuge mistte nog één grote kans, voordat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal liet klinken.

Zo staan wij nog steeds bovenaan. Echter hebben wij wel meer verliespunten dan Groen-Wit. Dit kunnen wij de aanstaande weken goed maken, want de komende twee (!) wedstrijden is Groen-Wit de tegenstander!