RDC MO11-1 schiet uit de startblokken !!!

Het is vandaag zaterdag 10 februari 2019. Na een lange winterstop met veel trainingen hebben de meiden dan eindelijk weer een echte wedstrijd op het programma. De eerste van 2019.

De meiden zijn, nadat ze voor de winterstop in een jongenscompetitie waren ingedeeld, nu in een echte meidencompetitie ingedeeld. Hoewel we voor de winterstop heel leuk hebben gevoetbald en het team zich fantastisch heeft ontwikkeld bleek de jongenscompetitie toch vaak net wat te hoog gegrepen. Gelukkig heeft de motivatie en het plezier daar nooit onder geleden. Sterker nog, het team is echt naar elkaar toegegroeid en er is steeds meer voetbal ingekomen.

We kunnen ons nu dus echt gaan meten met andere meidenteams in de regio………….alhoewel………….we moeten zelfs aantreden tegen teams uit Nijkerk en Barneveld. Maar goed, om een beetje te wennen stond er vandaag een ware stadsderby op het programma: Davo MO11-1 – FC RDC MO11-1

Na een goede warming up stonden de meiden te popelen om van start te gaan. Net op tijd kwamen Kim en Jill er aangerend. Ze waren samen met trainer Albert wat later, omdat ze al een wedstrijdje hadden meegedaan met de JO12-1. Dus ze mochten als wissels beginnen.

Het team van Davo was pas net geformeerd en zij speelden hun eerste officële competitiewedstrijd. Vanaf het fluitsignaal van de scheidsrechter trokken de meiden ten strijde en zetten de tegenstander gelijk onder druk. Het was dan ook wel duidelijk zichtbaar dat onze meiden meer ervaring hadden. Het balletje ging makkelijk rond en de verdediging, bestaande uit Nicole, Emma en Jennie met Kiki op goal hadden weinig te doen. Onze middenvelders, Lynn, Mischa en Roxanna kwamen veel aan de bal en onze spits Nikky loerde op haar kansjes. En die kansjes kwamen al snel. Uit een vloeiende aanval kwam de bal bij Nikky en die bedacht zich niet. Met een goed gemikt schot liet ze de keepster van Davo kansloos, 0-1.

Davo was wakker en trok ook ten aanval. Opeens moest de verdediging van ons opletten en dat deden ze dan ook. Toch vond Davo een gaatje en een van hun lostte een schot op onze goal. Gelukkig was Kiki goed bij de les en ze kon het schot vakkundig onschadelijk maken. Mooi ook om te zien hoe Kiki en de verdediging echt samenwerken en het hele team elkaar complimenteert, aanmoedigt en helpt als dat nodig is.

Al snel krijgen we weer de overhand en nadat Nikky, Lynn en Jill een paar mooie kansen hebben gemist lukt het om op 0-2 te komen. Mooi samenspel tussen Jill en Lynn wordt beloond met een treffer van Lynn.

De 0-3 is een kopie van de tweede treffer, met dien verstande dat de rollen net zijn omgedraaid. Nu deed Lynn het voorbereidende werk en kon Jill de bal in het netje werken.

We bleven maar aanvallen en dat leidde tot kansen voor Jill (2x), Nikky (2x), Kim en nog Jill (2x), maar de bal wilde er niet in. Pas uit een vrije trap was het raak. Nadat een speelster van Davo per ongeluk hands maakte nam Jill de bal snel op de pantoffel en schoof de bal laag in de hoek, 0-4.

Bij de 0-5 werd goed geprofiteerd van de harde wind. Jill mocht een intrap nemen en zag de keeper wat ver voor de goal staan. Ze bracht de bal voor het doel en de instormende Kim kon de bal zo over de lijn prikken. Mooi samenspel van beide speelsters en de (tegen)wind.

Vlak voor de rust veroverde Jill de bal en kon alleen op de keeper af. Dat buitenkansje liet ze zich niet ontnemen en zo kwam de 0-6 op het scorebord. Een Hattrick!!!

In de rust konden de meiden even op adem komen na deze wervelstorm van aanvallen en doelpunten. Maar wie dacht dat de meiden het zo wel genoeg vonden kwam bedrogen uit.

Na de rust hadden we de wind mee en dat was te merken. Veel aanvallen volgden, maar zoals vaak met wind mee komen de ballen dan net niet op de juiste bestemming. Het duurde dan ook even voordat er weer gejuicht kon worden. Na kansen van Mischa (2x), Emma, Kim, Nikki, Jill en Nicole was het toch weer Jill die het doel vond met een lage schuiver, 0-7.

Na schoten van Emma en Jennie kwam Davo ook weer een beetje in het spel. Een snelle counter werd echter vakkundg door Jennie onschadelijk gemaakt. Voor Kiki werd het wel een beetje saai, ze had weinig te doen.

De 0-8 en 0-9 werden na goed voorbereidend werk van respectievelijk Roxanna en Emma gemaakt door Jill, weer een hattrick en dit zelfs een zuivere!

Het kon dan ook niet uitblijven dat de dubbele cijfers op het scorebord zouden komen. Roxanna solode door de verdediging van Davo en scoorde beheerst met een schot onder in de hoek, 0-10.

Davo dacht toch ook nog wel een doelpuntje mee te pikken. Dat gebeurde ook, maar helaas voor hun in het verkeerde netje. Na een scrimmage voor de goal tikte een speelster van Davo de bal in het eigen doel, dat betekende de 0-11.

Omdat Kiki zich zo verveelde besloot ze om vlak voor tijd mee naar voren te gaan en na een sublieme voorzet van Jill gebeurde het onwaarschijnlijke.
Kiki scoorde de 0-12. Geen doelpunt tegen gekregen en zelfs een doelpunt gemaakt. Dat moet toch wel een unicum zijn!

Het was een heerlijke wedstrijd en de meiden weten nu ook voor het eerst wat winnen is in de competitie. Na de eerste speelronde staan ze dik bovenaan……………dus als ze zo doorgaan dan kan de nieuwe yell wel eens een hele goede zijn………..iets met citroen en k….oen.

Ach eerst maar eens genieten van deze heerlijke zege en volgende week zien we wel weer.

Alex Hagen