JO12-1 Seizoenstart met nipt verlies

Zaterdag 9 februari,  FC RDC JO12-1  –  SP Lochem JO12-1  uitslag 2-3

De tweede helft van het seizoen is begonnen en de JO12-1 mag het opnemen tegen de oosterlingen in de 1e klasse. Na 2 oefenduels waarin hard werd gewerkt en voor de trainers een goede test is geweest, zijn onze jongens klaar gestoomd zich te gaan bewijzen in de 1e klasse. Na research te hebben gedaan over Lochem zijn we erachter gekomen dat ze uit de hoofdklasse komen en dat het best een flinke kluif kan worden om hier tegen te strijden.

8.00 uur aanwezig bij RDC, het is weer even wennen, vroeg uit de veren en fris en fruitig aanwezig zijn! Maar ze waren er goed op tijd.

In de kleedkamer wordt de opstelling en de tactiek besproken en er hangt een ontspannen sfeer. Jorrit die helaas niet mee kan spelen vanwege een hamstring blessure werd vervangen door Kim en Jill uit de MO11.

We hebben de puntjes op de í gezet en gewaarschuwd dat het een fysieke en pittige wedstrijd zou kunnen gaan worden.

Bij een blessure van de 1e scheidsrechter en helaas ook van de 2e hebben we Johan (vader Mert) bereidt gevonden te gaan fluiten en dat heeft hij goed gedaan. Lochem trapt af en RDC zit er meteen flink bovenop. Kees die direct de aanval in gaat wordt door Enhao goed bedient en Lochem is gewaarschuwd: het schot komt op de paal. Wat zou dat mooi zijn geweest als er direct in de 1e minuut gescoord zou worden.

 

Jill die met haar snelheid en baltechniek het hoofd op verschillende manieren van de tegenstander weet gek te maken, laat zien hoe gevaarlijk ze kan zijn.

Dan verovert Lochem de bal en zij maken goed gebruik van de flanken en RDC wordt weggetikt, maar daar is Max en met een mooie redding laat hij weer zien waarom hij in deze goal staat.

 

Jordi wordt door Max aangespeeld en hij loopt mooi langs de lijn waar alle ruimte is, hij weet Lukas te bereiken speelt zijn man uit en de keeper maakt een goede redding.

Het spel gaat over en weer, RDC doet zeker niet onder van Lochem. Achterin heeft Mert de boel goed onder controle, bijgestaan door Jordi en Wilmar.

Julian en Alec zorgen voor het rondgaan van de bal op het middenveld en Enhao en Kees staan voorin hun mannetje. Kim die haar mannetje staat als rechtervleugelspits en in de tweede helft heeft ze het goed gedaan als linkerverdediger.

Voor de rust komt er een verre uittrap van Max, de bal wordt gedragen door de wind en vliegt over iedereen heen. Enhao timede goed en loopt de tegenstander eruit en met een mooi lobje gaat de bal het doel in. De 1-0 is een feit. Direct revancheert Lochem zich en met wederom een mooie aanval zijn ze erg gevaarlijk voor onze goal en weer weet Max de bal eruit te halen!….Rust

In de tweede helft wordt er flink gevochten voor de bal. RDC laat zich niet zomaar wegdrukken en weer wordt er goed verdedigt voor onze goal. Maar ondanks de goede verdediging valt er toch een doelpunt voor Lochem en is het 1-1.

Julian en Alec geven aan wat last te hebben van het been, helaas moesten ze wat vaker gewisseld worden. Kees die zich toch weer even laat gaan en het fysiek wat te letterlijk heeft genomen wordt ook even naar de kant gehaald. Gelukkig weten Kim en Jill goed mee te komen tussen het “geweld” van de jongens en staan ze hun mannetje. Kim werd als verdediger neer gezet waardoor Enhao zijn rol als afleider voor Lukas kan vervullen in de spits. En dat pakte goed uit. Enhao die de bal krijgt aangespeeld neemt 2 verdedigers met zich mee waardoor Lukas eindelijk ruimte krijgt -want wat wordt hij steeds goed gedekt door de tegenstander- Enhao speelt de bal door op Lukas en hij weet het goed af te maken en de 2-1 wordt mooi ingeschoten.

Dan is het te merken dat onze jongens door de fysieke strijd van de wedstrijd en het vele loopwerk nog wat moeten inhalen waar wij inmiddels op de training hard aan werken, de vermoeidheid begint iets op te breken en dat is in het spelverloop goed te zien. Het reactie vermogen en de snelheid wordt wat minder en daar weet Lochem goed mee om te gaan en schieten de 2-2 erin.

We proberen nog een paar maal aan te zetten want we hebben laten zien dat we kunnen winnen van Lochem. Het blijft lang 2-2 maar 3 minuten voor het eindsignaal weet Lochem die gevaarlijk voor de goal van RDC is gekomen te profiteren van de kluts waarin de bal voor de goal van Max blijft hangen. Helaas wordt het 2-3 en dat is tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Wij hebben de jongens een groot compliment gegeven over hoe zij zich hebben verweerd in deze wedstrijd en vinden dat ze met opgeheven hoofd het veld mogen verlaten. Voor het eerst in de 1e klasse, zo`n wedstrijd spelen als vandaag tegen een team dat uit de hoofdklasse komt, daar mag je trots op zijn! Helaas zien de jongens dit anders, we hebben verloren is het enige dat ze zien. Dat is een proces waar ze mee moeten leren omgaan, beter een wedstrijd op deze wijze verliezen dan dat we de ballen om de oren krijgen, en já het had erin gezeten om te winnen, maar binnenkort hebben we een revanche in Lochem!