Winst voor JO12-1

Zaterdag 16 februari, SP Winterswijk JO12 – FC RDC uitslag 1-3

De uitwedstrijd staat pas om 10.45 uur gepland maar als je helemaal naar Winterswijk toe moet dan moet je wel op tijd vertrekken. Dus toch nog lekker vroeg uit de veren, maar als je dan naar buiten kijkt en het heerlijke zonnetje ziet dan is het zeker geen straf om je bed uit te komen.

Na een lange maar mooie rit door de weidse velden van de achterhoek, aangekomen op het fantastisch mooie complex van Winterswijk, ontvangen door een ceremoniemeester, krijgen we een folder overhandigt waarop de kleedkamer, het veld en een plattegrond vermeldt staat, worden we naar de kleedkamer begeleid.  Alleen al door dit fijne ontvangst zou ik geen moeite hebben om een de wedstrijd te verliezen van een club uit de hoofdklasse. Maar daar dachten onze jongens anders over en hebben door hun fantastische spel een visitekaartje afgegeven.

Na een lekkere warming-up en een nadrukkelijke teambespreking komt om 10.44 uur de scheidsrechter geheel in tenue het veld op om de wedstrijd stipt om 10.45 uur te laten starten. Onze jongens deden precies wat ze als opdracht meekregen: druk leggen, breed maken en combineren.

 

Kees gaat goed zijn mangevecht aan en is hierdoor gevaarlijk, Enhao die de bal doorpast op Ajla  -die vandaag met ons meespeelt omdat Jordi er niet bij is- draait om haar tegenstander heen en krijgt een schietkans op de goal. De keeper zat er goed bij. Winterswijk wil uitkomen maar RDC zit er boven op.

     

Er wordt een overtreding gemaakt op Lukas en Jorrit krijgt de kans om deze vrije trap in de goal te krullen maar schiet net naast.

 

Jorrit die op de terug weg rent naar de verdediging, verovert de bal van de tegenstander en kan kaatsen met Lukas die goed meeloopt naar voren. Deze aanval wordt binnen 7 minuten beloont met de 0-1 door Lukas die zeer zeker verdient is vanwege het felle en mooie spel van RDC. De goal werd hierdoor niet alleen groots gevierd door de spelers maar de trainers springen een gat in de lucht. Die is alvast binnen!

     

Winterswijk is gewaarschuwd, RDC blijft er bovenop zitten en de vechtlust die we in de vorige wedstrijd gemist hebben was zeker weer aanwezig. Vanaf de aftrap van Winterswijk wordt de bal op het middenveld sterk veroverd door Julian, die hierdoor goed combineert met Lukas, hij speelt 3 man uit en Ajla heeft de bal voor het intikken…boem….het is 0-2!!!… 10 minuten gespeeld… Winterswijk wordt op hun plek gezet door de trainers en ze zijn meteen gevaarlijk.

Max werd even getest of hij nog aanwezig was en weet de bal goed weg te werken. Voor de drinkpauze gaat het over en weer en is het een mooie pot om naar te kijken.

Na 15 minuten spelen en een korte time-out blijft de druk groot van RDC.  Alec die domineert op het middenveld is de opbouwende factor bij vele aanvallen, met daar achter Mert die de verdediging aanstuurt.

Enhao ook erg sterk spelend in de achterhoede die vaak net als Jorrit op kan rukken langs de zijlijn, waar ook goed gebruik van werd gemaakt.

Wilmar is een goede schakel geweest op het middenveld en de achterhoede waardoor er goed gewisseld kon worden met de spelers onderling. Max die de eerste helft weinig te doen heeft gehad, staat heerlijk te genieten van het zonnetje wordt door de trainers af en toe wakker geschud.

Meerdere corners werden er genomen door RDC, afgewisseld door meerdere spelers maar de keeper deed zijn werk of de schoten gingen net naast. Een mooie aanval gecreëerd door Kees aan de linkerkant, combineert goed met Lukas maar hij is deze keer niet zo goalvast als anders en schiet hem recht in de handen van de keeper. Na een uittrap van Winterswijk die Alec op een geweldige wijze met het puntje van zijn grote teen dood voor hem neer liet vallen, respect afdwingt bij de tegenstander, hierna Lukas bedient die op zijn beurt de bal geeft aan Jorrit en met een heel mooi en bekeken schot weet Jorrit de bal op een magnifieke wijze á la Koeman de goal in te werken.  Zo vlak voor rust de 0-3 inschieten is een geweldige opkikker!

 

Hier in Winterswijk is de afspraak dat er ook 15 minuten rust wordt genomen wat ons niet bekend was. Zij liepen naar de kleedkamer toe en wij verbleven op het veld.

Ook wij namen de tijd, waaronder bijkleuren in de zon en zo werden de puntjes nog even doorgenomen. De scheidsrechter die de koffie wel heel erg goed smaakte liet op zich wachten…. dan…. gebrand voor meer werd er aan de tweede helft begonnen.

 

 

De druk bleef hoog en het goede spel zette zich voort. Ajla, Kees en Lukas bleven gevaarlijk voor de goal.

Ajla die hard heeft gewerkt, vaak sneller was dan haar tegenstander werd onderuit gehaald. Enhao kreeg de kans om deze bal te nemen. Helaas ging deze net naast. Ajla schoot bijna de 0-4 binnen en vierde stiekem het doelpunt al maar de bal kaatste zich via de beide palen weer uit de goal.

   

Zo werden er nog vele schoten gelost op de goal door goed samenspel en strijdlust, maar waar ook Ajax last van had door het niet verzilveren van de kansen liet RDC het ook afweten.

De tweede 15 minuten van de tweede helft verliest RDC het initiatief. De strijd gaat wel verder maar de vechtlust wordt minder en hierdoor komt de bal niet meer rond. Winterswijk ruikt bloed en zet nog even aan waardoor het toch nog spannend wordt.

Max die wederom laat zien waarom hij in de goal staat

weet toch ook wel wat kansen van Winterswijk uit de goal te halen op geweldige wijze.  

Echter bij een mooie aanval van Winterswijk ontstaat er toch een klein foutje tussen Max en de verdedigers en is het Winterswijk die hiervan profiteert. 1-3.

  

Op wilskracht hebben onze jongens gevochten om de voorsprong niet meer uit handen te geven en de euforie is groot als de scheidrechter het eindsignaal inzet! Yes, 3 punten in de pocket!!

Met dank aan de fotograaf van Winterswijk die ons de foto`s heeft toegestuurd.