FC RDC verliest bij Groen Wit

Omstreeks kwart over 3, een half uur later dan gepland, begon de kraker tussen Groen Wit en FC RDC.
RDC die de koppositie moest proberen te versterken, begon erg rommelig aan de wedstrijd. Een snelle 1-0 voor groen wit was een feit, waarnaar FC RDC zich in de wedstrijd probeerde te positioneren.

Een afstandsschot van Nick leidde echter tot niets. Een paar minuten later moest Joran het veld verlaten na een botsing met de tegenstander en zodoende kwam Cees in het veld. Waar RDC het spel probeerde te maken was groen wit veelal gevaarlijk vanuit een aantal counters. Na een kwartier zette groen wit aan en voorkwam Phil de 2-0, doordat hij de bal van de lijn weghaalde een poging daarna werd goed gepakt door Edwin. Uit een hoekschop probeerde RDC iets terug te doen maar pogingen van Nick en Cees gingen naast het doel van de Groen Wit keeper.

Na een half uur spelen had de Sorphea genoeg gezien en bracht hij Frank voor Rowan. Via een rommelige aanval waar zowel Kadir als Tom iets van een kans kregen dacht RDC aan een penalty, deze werd echter niet gegeven en zo naderde de rust. Groen Wit voerde richting de rust de druk op en dit resulteerde ook in een 2-0, echter stond de speler buitenspel en zo kwam RDC goed weg. Nog voor rust kwam RDC weer goed weg, toen Nick de bal te kort terug speelde en de speler van groen wit na een een op een met Edwin niet wist te scoren. Ook de volgende uitbraak van groen wit werd niet benut. Na weer een kans, waar een corner uitkwam, belandde de bal op de paal. RDC was al toe aan de rust, toen Jacob uit het niets via een pass van Jorrit de bal tegen de paal schoot.

In het begin van de tweede helft kwamen beide ploegen niet verder dan een aantal kansjes. Na een kwartier spelen in de tweede helft counterde Groen Wit weer goed weg en zette zo de spits oog in oog met Edwin. Jorrit probeerde hem nog van de bal te zetten, maar de spits plaatste de bal goed over Edwin heen (2-0). Een paar minuten later stoort groen wit goed in de opbouw van RDC en maken zij ook de 3-0.

De kansenregen van groen wit resulteert vervolgens niet in een 4-0, maar het is duidelijk dat RDC het kwijt is. Na net iets meer dan een uur spelen grijpt RDC in door Chris in te brengen voor Frank en even later wordt ook Phil gewisseld en Rowan vervangt hem. Na een botsing tussen Rowan en Cees komt Groen Wit uit op een 3 tegen 2 situatie, welke ze goed uitspelen. Ook de 4-0 is een feit.

Daarna komen er niet veel kansen meer voor beide partijen. RDC wil niet dat de schade nog erger wordt en ook Groen Wit lijkt content met de stand. Enkele keren lijkt het nog 5-0 te worden, maar dit blijft RDC bespaart. Na een fantastische pass van Jorrit op Kadir maakt Jeroen er nog 5-1. Op dit geldige doelpunt heeft Groen Wit het nodige commentaar, waarnaar de scheidsrechter de wedstrijd staakt. De laatste 3 minuten worden niet afgemaakt, maar duidelijk is wel dat er werk aan de winkel is voor RDC