FC RDC 2 HEROVERT KOPPOSITIE

Afgelopen zaterdag moest het tweede van FC RDC aantreden tegen Groen Wit. Twee weken daarvoor is uit bij dezelfde tegenstander kansloos verloren met 4-1. Om nog enig kans te maken op het kampioenschap moest er dus gewonnen worden!

Vanaf minuut één was duidelijk te zien dat FC RDC uit een ander vaatje tapte dan in Apeldoorn. Veel meer werd er ook echt gevoetbald, meer inzet en ook meer passie. Dit resulteerde na elf minuten in een strafschop in ons voordeel. Een goed lopende aanval over de rechterkant resulteert in een voorzet van Jacob bij de tweede paal. Jorrit heeft de bal zo voor intikken, maar wordt op zijn hakken getrapt. Tom weet wel raad met dit buitenkansje en stuurt de keeper naar de verkeerde hoek: 1-0.

Groen Wit is geen slechte ploeg. Met veel combinaties en behendigheid weten zij het ons ook moeilijk te maken. Ze gaven ons echter ook veel ruimte, waar alleen niks mee gedaan werd. De gasten uit Apeldoorn loeren een beetje op de counter. Die kwam er na bijna 25 minuten spelen. Een diepe bal op twee Groen Witters, de grensrechter zag even over het hoofd dat ze allebei ruim buitenspel stonden, en goed uitgespeeld gaat de bal langs Edwin heen en staat het alweer 1-1.

FC RDC schrok even, werd onzeker en er werd even niet meer zo goed gevoetbald. Voor Groen Wit het teken om er vol voor te gaan. Gelukkig misten zij scherpte, want ondanks een aantal mogelijkheden werd het nooit echt gevaarlijk voor ons goal. Vlak voor rust kreeg FC RDC nog vrije trap, die achter in het strafschopgebied terechtkwam. Jelmer bedenkt zich niet en rost die bal de kruising in! Zo gaan wij rusten met een 2-1 voorsprong.

De tweede helft begon net als de eerste helft, met een beter FC RDC. Al vrij snel krijgt FC RDC een vrije trap, die wordt genomen door Bryan. Hij schiet de bal langs de muur en het lijkt een prooi voor de keeper, die de bal echter niet kan klemmen. Tom in de rebound en ook dit tweede cadeautje weet hij uit te pakken! Deze 3-1 voorsprong mag niet meer weggeven worden. Toch komt Groen Wit er een aantal keer nog goed uit en weet de goed keepende Edwin met een aantal cruciale reddingen tegentreffers te voorkomen.

Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer risico Groen Wit nam. Dit zorgde ervoor dat FC RDC veel meer ruimte kreeg voorin. Uiteindelijk profiteerde alleen Kadir hiervan. Hij krijgt de bal aangespeeld van Tom, dolt de verdediging en keeper helemaal uit en schiet hem vervolgens in het netje. Zo eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning en hebben wij ons gerevancheerd van twee weken terug.

De koppositie is weer overgenomen en met drie punten meer dan Groen Wit, maar twee wedstrijden meer gespeeld, is de titelstrijd weer helemaal open! Over twee zaterdagen de volgende wedstrijd, thuis tegen Helios!