Beweging bij de jeugd

Afgelopen september, begin van het nieuwe voetbalseizoen is Albert Broekhuis gestart als hoofd jeugdopleider. Voor sommigen is dit even wennen geweest, maar tot op heden hebben velen een goede ervaring met Albert en zijn werkwijze.

Albert is alle trainingsavonden te vinden op de velden, je kunt niet om hem heen. Altijd bereidt voor een praatje, een dolletje, maar ondertussen coacht hij ook de trainers en de pupillen. Hij spreekt je aan wanneer je het goed doet, maar ook wat verbetert kan worden en stuurt je hierin aan.

Albert heeft ervoor gezorgd dat FC RDC een erkend leerbedrijf is geworden, om de jeugd van nu op te leiden en een maatschappelijke stage te bieden. Er lopen momenteel heel wat stagiaires waar hij begeleider van is op de velden van FC RDC.   Verder kunnen we niet anders zeggen dan dat de jeugd momenteel lekker meedraait in de lopende competitie. Daar waar het eerste elftal het helaas laat afweten, worden er heel wat wedstrijden gewonnen op de velden van FC RDC en ook heel wat punten mee naar huis genomen na een gewonnen uitduel!

De JO19-1 getraind door Rob Wesselink heeft een moeilijke opstartfase gehad en blessureleed. De eerste wedstrijd in de 2e klasse na de winterstop hebben ze verloren, maar er is nog genoeg ruimte om hogerop te komen.

 

De JO17-1 getraind door Albert zelf is voor de winterstop 5e geworden. Na de winterstop zijn ze goed begonnen en staan in de 2e klasse nu stijf bovenaan na 2 wedstrijden met een doelsaldo van +10. Als we Albert citeren dan zit er en kampioenschapje aan te komen!

        

De Jo17-2 getraind door Chris Broersma en Richard Bruggeman draaien lekker mee in de 4e klasse.

De Jo15 spelend in de 3e klasse en getraind door Tom Hemmes zijn 7e geworden voor de winterstop en zijn nog ongeslagen in de start van de 2e helft van de competitie.

De Jo13-1 getraind door Joost Brouwer en Jasper Hoogerland spelend in de 2e klasse, zijn voor de winterstop 7e geworden maar na een goede start in de 2e helft van de competitie staan ze gedeeld 1e na 2 gewonnen wedstrijden.

Van de Jo13-2 getraind door Jos Hendriks, hebben we met elkaar het kampioenschap gevierd van de 5e klasse.

In de 4e klasse staan ze momenteel op de 4e positie.

De JO12-1 getraind door Ard en Suzanne van Lochem is 2e geworden in de 2e klasse voor de winterstop en hierdoor gepromoveerd naar de 1e klasse. Daar gaat het momenteel zo goed dat ze na 3 wedstrijden spelen een gedeelde 2e positie delen en meegaan voor de prijzen!

 

De JO12-2 getraind door Jesse Westerweel en Patrick Kers zijn 3e geworden in de 3e klasse voor de winterstop en ook zij staan nu stijf bovenaan maar met een doelsaldo van maar liefst +20 na 3 wedstrijden.

De JO11-1 getraind door Luka en spelend in de 3e klasse spelen een wisselend seizoen en pikken af en toe een puntje mee in de wedstrijden.

De MO11-1 het nieuwe meidenteam van FC RDC ook getraind door Albert zelf, hebben voor de winterstop in de jongenscompetitie gespeeld waar ze veel van hebben geleerd om het vervolgens te laten zien in de meidencompetitie waar ook zij stijf bovenaan staan door de wedstrijden te winnen met grote cijfers en met een doelsaldo van +24, we voelen een kampioenschap aankomen?

Zoals een ieder wel weet zijn de meiden 15 t/m 19 jaar van FC RDC de samenwerking aangegaan met Sportclub Deventer. De elftallen konden zo beter verdeeld worden, de competitie ingaan en we willen op deze wijze het meiden voetbal wat meer op de kaart brengen. De trainers Mathijn Postma, Frank Breshamer, Marco Kerkdijk, Marco van Putten en Sorphea Phai  laten de meiden flink met elkaar bezig zijn op het veld van zowel Sportclub Deventer als FC RDC. Vooralsnog ziet het er allemaal goed uit en draaien ze lekker mee in de middenmoot van de competitie.

De andere jeugdteams onder de 10 jaar spelen wel wedstrijden maar er wordt geen score van bijgehouden. Deze teams worden getraind door jongens vanuit de eigen jeugdcompetitie van FC RDC. Het is mooi om te zien, hoe deze jongens hun eigen enthousiasme en ervaring overbrengen op de kinderen.

Het voetbal is leuk om naar te kijken, er zitten talenten tussen wat veel belovend is voor de toekomst van FC RDC, de bal wordt lekker rond gespeeld, winnen is leuk maar wat vooral belangrijk is, dat er met plezier wordt gevoetbald, er met een lach gekomen wordt en het veld met een lach wordt verlaten.

Kortom er gebeurd heel wat op de velden van FC RDC! Maar ook hierbuiten. De activiteiten commissie van de jeugd is druk bezig met het organiseren van activiteiten voor de kinderen.

De Bingo is al een paar keer voorbij gekomen met leuke prijzen,  Ballorig is op komst voor de allerkleinsten, de Paashaas zal vast nog wel langs wippen en het Kamp komt eraan!