JO12-1 Goed spel wordt beloond

9 maart, FC RDC JO12-1 – Warnsveldse Boys JO12-1 uitslag 2-0

Zaterdagmorgen om 8 uur staan de jongens van de JO12-1 fris en fruitig bij RDC voor de wedstrijd tegen Warnsveldse Boys JO12-1. Ze hebben er duidelijk zin in ondanks de harde wind. Klokslag half 9 wordt er afgetrapt door Warnsveldse Boys.

Al snel wordt er een flinke waarschuwing door deze jongens afgegeven als de bal na 5 minuten bij Max tegen de paal komt. RDC is dus gewaarschuwd. En dat laten ze ook zien.

Vanuit de corner krijgt Mert de bal niet helemaal lekker voor de voeten. Hij bereikt Alec nog wel maar het schot wordt gekeerd. De wil bij de jongens is er wel maar het wil niet lukken.

Tijdens de time out spreken Ard en Jeroen (die Suzanne vandaag vervangt) de jongens toe. Ard geeft aan dat het voetbal dat de jongens laten zien veel weg heeft van paniekvoetbal en bespreekt hoe het beter kan. Na de bemoedigende woorden van Ard en Jeroen gaan de mannen het veld weer in en ze proberen meteen weer druk te zetten.

 

Dat resulteert in een lange afstandsschot uit een vrije trap van Jorrit, maar de bal gaat er niet in. Even later is het wel raak. Als Lukas in de hoek van het veld de bal via een hakje bij Enhao weet te krijgen, Enhao kan de bal naar Alec doortikken en Alec weet de 1-0 er in te schieten.

 

Ook na de 1-0 blijft RDC goed naar voren spelen. De wedstrijd speelt zich vooral op de helft van Warnsveld af en de jongens zijn duidelijk op jacht naar de 2-0. Maar het wil niet lukken.

Kees is net te laat bij de keeper die de bal niet klemvast had. De combi van Alec, Enhao en daarna het schot van Jordi gaat net over. Vervolgens is het Enhao die de bal net verkeerd voor zijn voeten krijgt en daarna Julian die de buitenkant van het net raakt.
Dan is het rust. Beide teams vertrekken naar de kleedkamer.

En dan is het de grote vraag wat daar door Ard en Jeroen gezegd is, want na de rust is het heel ander voetbal wat er door RDC wordt gespeeld. Het paniekvoetbal is er uit en de mannen weten elkaar beter te vinden en zetten vanaf de 1e minuut na rust direct flink druk op Warnsveldse Boys.

         

Vanuit de corner gaat het schot van Enhao net mis. Maar Warnsveldse Boys is erop gebrand om de gelijkmaker te scoren en komen vaker en gevaarlijker op de helft van RDC. De jongens moeten dan ook flink aan de bak. En als de bal dan toch richting doel geschoten wordt hebben wij Max. Hij staat elke keer weer op de juiste plek. Max blokt de korte hoek goed af en voorkomt daarmee de gelijkmaker. Ook de verdediging moet er alles aan doen om de gelijkmaker te voorkomen. Julian weet een nieuw schot van Warnsveldse Boys goed te blokken en RDC geeft geen kans weg.

Willmar staat als een blok voor de spelers van Warnsveldse Boys en ze komen er bij hem niet langs. Bij de uitbraak van Warnsveldse Boys is het weer Max die de bal weet te stoppen.

Daarna komt RDC goed weg met een vrije trap van Warnsveldse Boys die vanaf een meter of 16 van de goal, op de lat belandt.

 

 

Vervolgens gaat het bijna verkeerd als Mert de bal hoog wegtrapt na een schot van Warnsveldse Boys en de bal vervolgens door de harde wind alsnog richting het doel van Max verdwijnt. Gelukkig staat Max op scherp en weet hij deze hoge bal uit de lucht te plukken voordat hij het doel in kan gaan.

Warnsveldse Boys voert duidelijk de druk op om toch nog de gelijkmaker te kunnen scoren. Echter is RDC ook gedreven om de 1-0 voorsprong uit te breiden. En dan is het uiteindelijk Alec die vanuit een mooie aanval eindelijk de verdiende 2-0 weet te scoren.
Warnsveldse Boys probeert het nog wel maar de harde wind speelt ze duidelijk parten. Een nieuw schot op doel gaat hoog over.

Vlak voor het einde van de wedstrijd is er nog een ultieme poging van Warnsveldse Boys om toch te scoren. Max weet te redden maar heeft de bal niet vast, Warnsveldse Boys probeert het opnieuw en nu is het Enhao die de bal van de lijn weet te koppen met daarna opnieuw een fantastische redding van Max.

 

Als dan het eindsignaal klinkt is het feestje compleet. Alweer 3 punten erbij in de eerste klasse,  wij hadden dit niet van tevoren zo voorspeld. Nu staan we op de tweede plek en gaan we ervoor strijden dit te behouden en wie weet zit er meer in!

Werd vorige week nog bij de Voice Kids het nummer ‘The winner takes it all’ in het Nederlands gezongen als ‘De winnaar krijgt de macht’ dan wordt het nu toch echt wel tijd om het hele nummer aan te passen naar ‘Maar wij hebben Max!’.