uitslagen jeugdcompetitie 16 maart

Wat een regen is er de afgelopen week gevallen. Dit is helaas ook te merken op de voetbalvelden thuis maar ook bij de uit-verenigingen. Menige wedstrijd werden afgelast maar er werd ook weer lekker gevoetbald ondanks het onstuimige weer en de nodige regen.

Erg mooi om te zien is -wanneer je op de tribune van FC RDC staat op zaterdagmorgen om 10.00 uur- er zeer enthousiaste kindertjes langs komen lopen, onze mini`s; geheel verkleumd van de kou en de regen en een trainer met een glimlach op zijn gezicht. Het water druipt van de hoofdjes en de een was nog viezer dan de ander.

Een heerlijke ochtend training achter de rug op het trainingsveld en dan nu even lekker opwarmen in de kantine, wachten op pappa of mamma die je op komt halen. Wat goed dat de trainer én de kinderen zich niet uit het veld laten slaan door een beetje wind en regen. Hier kan ik van genieten, vooral het enthousiasme waarmee de trainer met de kinderen het veld af komt lopen en die heerlijke koppies met de grote glimlach erop. Daar doe je het tóch voor?

Ook als ik kijk naar de wedstrijdjes van de jo8-9 en 10. Heel fanatiek wordt er gevoetbald en hard gejuicht wanneer er wordt gescoord. Fijn om te zien hoe iedereen zich inzet voor deze groep kinderen om ze lekker te kunnen laten voetballen en zich niet laten weg slaan door de regen en wind.

Terwijl de JO11 en de JO12-1 zich nog lekker even kunnen omdraaien in het warme bedje doordat de wedstrijden zijn afgelast, wordt er op het hoofdveld gestreden voor de eerste plek in de competitie;

De JO12-2 van FC RDC kregen klop én flink ook van het meiden team JO12-1 van Voorwaarts met 3-7 werd het veld verlaten door de jongens en hier al nog lang over gesproken worden.

Dat mocht echter de pret van onze meiden MO11-1 niet drukken, zij liggen op koers voor het kampioenschap! Met 20-0 werd VVOP MO11-2 uit Voorthuizen weer naar huis gestuurd. Met een doelsaldo van +52 staan onze meiden fier bovenaan.

Bij de JO13 stond er voor beide teams geen wedstrijd op het programma.

De jongens van de JO15 moesten in Bathmen aan de slag en hebben daar de tegenstander afgetroefd met 5-1.

De wedstrijden voor de JO17 1 en 2 zijn beiden afgelast.

De jongens van de JO19 hadden vandaag ook vrij af.

In de meidencompetitie van FC RDC/Sportclub Deventer, konden de MO19 en de MO15-1 zich ook nog een keer lekker omdraaien.

De Mo17-1 heeft in Oene nipt verloren met mooie cijfers. Er werd daar hard gewerkt maar helaas werden er geen punten mee naar huis genomen en hebben ze het veld verlaten met een stand van 3-2.

De MO15-2 moesten in Eerbeek vechten tegen de regen en de wind. Hier werd de MO15-1 van Eerbeek de grote winnaar en met een doelsaldo van 6-0 werden onze meiden niet alleen door de regen afgedruipd….

We kijken terug op een regenachtig weekend met wisselende uitslagen en hopen op betere tijden wat het weer betreft zodat er lekker getraind en gevoetbald kan worden!