JO12-1 zet de koers voort

Zaterdag 23 maart, FC RDC JO12-1 – Longa`30 JO12-2  uitslag 10-4

Het tijdstip (8.30uur) van de wedstrijd hebben we laten verzetten aangezien het een uur rijden is voor de tegenstanders om hier bij RDC te komen. Jorrit, onze linksback is helaas geveld door een zware griep en Lukas was iets onzeker i.v.m. een blessure aan zijn knie. Wasim en Kim komen ons versterken vandaag.

Na een  teambespreking in de kleedkamer werd er op veld 2 warm gelopen, dan nog even aangemoedigd bij de JO11-1 die dit wel konden gebruiken. Iets over half tien konden we de wedstrijd aanvangen en Suremi geeft het startsignaal, waarna onze jongens er gelijk bovenop zitten. De druk ligt erg hoog bij Longa voor de goal en na 2 minuten wordt Wasim prachtig vrijgespeeld en de assist van Lukas wordt beloond met de eerste goal van de wedstrijd door Wasim 1-0.

Er wordt geweldig gecombineerd via het middenveld; ze hebben vast goed gekeken naar de jongens van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland. Via de zijkanten wordt de bal weer goed ingespeeld en Kees geeft een assist op Lukas die hem goed afwerkt en snel na het eerste doelpunt ligt de volgende alweer in het net 2-0.

 

Kees die flink een duel ingaat, komt hard te val en haalt zijn knie open. Hij wordt even gewisseld om bij te komen. Vanuit de vrije bal hiervoor die genomen wordt door Enhao maar goed wordt opgevangen door de keeper die echter de uittrap niet geheel onder controle heeft, belandt de bal uiteindelijk bij Wilmar die met een snoeihard schot de bal onderin de hoek schiet en binnen 10 minuten staat het al 3-0 voor RDC.

Door de euforie vergeten ze dat er gevoetbald moet worden en een daar profiteert Longa van en deelt een tikje uit 3-1.

 

 

Er is even wat onrust maar deze wordt snel vergeten als het combineren weer uit het boekje van de trainer gebeurt en Lukas geeft de bal heerlijk voor, Wasim ziet Julian aankomen en stapt uitmuntend over de bal heen, waardoor de tegenstander op het verkeerde been wordt gezet en Julian een uitgesproken kans heeft voor open doel om de 4-1 binnen te halen maar vergeet de bal mee te nemen en de kans gaat aan zijn neus voorbij. Maar Julian weet deze gemiste kans te revancheren na een geweldige combinatie en goed loopwerk van Jordi en Lukas en schiet de nummer 4 erin. De eerste 15 minuten gaan voorbij met een stand van 4-1 voor FC RDC en het is even drinkpauze.

Ard geeft nog even wat aanwijzingen wat hij graag wil zien in de 2e helft van de eerste 30 minuten. Bij de volgende 15 minuten wordt er goed gevoetbald en wordt er gedaan wat ze opgedragen kregen, maar weten ze de aanvallen niet om te zetten in resultaat. Alec werkt hard op het middenveld, Enhao neemt de vrije trappen vandaag,  maar deze werden goed door de keeper gezien.

 

Het omschakelen waar ze normaal wat meer problemen mee hebben gebeurt vandaag erg goed en iedereen werkt hard voor de bal. Mert zet de verdediging op zijn plek, en Jordi rukt gevaarlijk op langs de zijkant. Kees loopt zich hierdoor vrij, er ontstaat veel gekluts voor de goal van Longa maar na 3 flinke schoten achtereenvolgens gaat de bal er toch echt niet in.

De druk blijft hoog en dan schiet Alec de bal naast waarna de scheidsrechter affluit voor de rust.

De rust wordt in de kleedkamer genomen en Ard geeft de jongens aan wat goed gaat, maar waar ze ook nog meer uit kunnen halen.

De tweede helft gaat van start en FC RDC is zeer aanvallend, echter is Longa anders gaan voetballen en hebben ze het midden veld goed onder controle. Wasim krijgt een kans maar schiet de bal naast. Longa schakelt goed om en in een mum van tijd weten ze door de verdediging heen te breken en is het na 3 minuten spelen 4-2 nadat de bal erg goed en hard wordt in geschoten en er voor Max geen redden aan was. RDC is gewaarschuwd en gaat er weer vol tegen aan. Max wordt goed betrokken voetbalt goed mee om de aanval van Longa te omzeilen en via Wilmar en Jordi worden wij weer gevaarlijk voor de goal van Longa. Na gemiste kansen van Wasim, die op de keeper schiet en Lukas net naast, is het Lukas die na een mooie assist van Kees de 5-2 binnen schiet.

Longa blijft ook sterk voetballen en de verdediging van RDC heeft het er soms knap lastig mee. Met de rust van Mert en Enhao komen we er weer goed uit. Wasim die helpt verdedigen loopt via het middenveld goed door, speelt Jordi aan en de pass van hem wordt erg goed aangenomen door Lukas en vanuit deze aanname wordt zijn hattrick gemaakt en is de 6-2 genoteerd.

Longa breekt weer door en Alec voorkomt dat er geschoten kan worden, maar wordt het echter een vrije bal voor Longa binnen de 9 meter; de muur wordt gezet door Mert, Enhao en Julian en de bal gaat hard en hoog over. Direct wordt de aanval van RDC ingezet en Jordi – laat zien hoe hard hij kan lopen met bal- wordt door Enhao aangespeeld, geeft een assist op Julian, hij kaatst met Wasim, Lukas komt erbij en neemt de bal over en schiet de 7-2 binnen.

Longa neemt dan na de aftrap direct het initiatief over, RDC was nog in euforie en let niet goed op. Longa profiteert hiervan en Max – is ook maar een mens-  maakt een foutje en de 7-3 ligt in het net. Lukas corrigeert dit foutje meteen en na de combi met elkaar ligt de 8-3 er snel in.

Er blijft goed gecombineerd worden, het veld wordt breed gemaakt waar kansen uit gecreëerd worden die helaas niet worden afgemaakt. Uit verschillende corners die wel gevaarlijk waren wordt ook niet gescoord.

 

RDC krijgt een vrije bal binnen de 9 meter. Enhao krijgt zijn kans om ook een doelpuntje mee te pikken deze wedstrijd maar de bal gaat hard en laag precies in de handen van de keeper.

Longa komt weer door de verdediging heen omdat er niet goed wordt gecoacht naar elkaar en Max maakt een mooi redding. Hij ziet Lukas vrij staan en trapt de bal hoog en ver over iedereen heen. Lukas neemt aan en gaat alleen op de keeper af, en met een lob werkt hij de bal over de keeper het doel in 9-3.

Jammer dat deze goal direct door Longa wordt afgestraft na goed combinatie spel van de tegenstander weten zij de 9-4 erin te werken. Rdc zet nog even door en de druk blijft hoog voor de goal van Longa. Kim die er inmiddels ook bij in is gekomen krijgt een kopkans bij de corner, genomen door Julian. Als een Virgil van Dijk gaat ze op de bal af maar ze loopt net onder de bal door waardoor hij verkeerd op haar hoofd valt en de bal over de achterlijn gaat.  (achteraf geeft ze aan dat ze eigenlijk toch niet durfde te koppen op het laatste moment, wat hadden we het haar gegund! het zag er zo mooi uit) Maar ze revancheert zich en met een mooie combinatie en goed loopwerk van Kim en Lukas wordt Kim aangespeeld door Wilmar, zij geeft de assist aan Lukas die de eindstand brengt op 10-4 na het scoren van zijn 7e doelpunt van vandaag.

Weer 3 punten gewonnen! De koploper in de competitie heeft vorige week punten gemorst wat het spannend houdt. We staan nu op een verdiende 2e plek in deze 1e klasse poule, maar de tegenstander van vandaag; Longa, ruikt bloed en is gebrand om het ons volgende week in Lichtenvoorde erg lastig te gaan maken.