JO12-2 wint van Warnsveldse Boys

Na het toch wel pijnlijke verlies vorige week tegen de meiden van Voorwaarts JO12-1G, zijn vandaag de Warnsveldse Boys JO12-3 de tegenstander. Gelukkig weer tegen boys in plaats van girls. En hoewel de naam anders doet vermoeden, deden er toch een paar meiden mee in het andere team. Als dat maar goed gaat……

Het is een bewolkte zaterdagochtend met een graadje of 9 op de thermometer. Uit de omringende bossen van het sportcomplex dalen de fluitende lentegeluiden neer op het strak gemaaide kunstgras. Prima omstandigheden voor een mooi potje voetbal. Het team is nagenoeg compleet. Helaas ontbreekt Matthijs die herstellende is van een botsing.

Na een wat rommelig begin krijgen we al een eerste mooie kans op 0-1. Die bal gaat helaas net naast. Niet lang daarna volgen nog een aantal uitgespeelde kansen waarna de vierde er via de voet van Kaelan toch in gaat. 6e minuut 0-1!! Het is duidelijk dat we wat meer klasse in huis hebben, dus dat kan een mooi potje worden!

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het vanzelf gaat. Ook de tegenstander beschikt over goede spelers en één van hun spitsen schiet bijna de 1-1 binnen na slecht uitverdedigen. Daar komen we met de schrik vrij.
We blijven redelijk dominant in de aanval en hier en daar is het genieten van mooi combinatievoetbal vanuit de achterhoede. Met goede aanwijzingen van keeper Morris zorgen onze twee Daniels, Ilias, Cem, Barris, Aaron en Manu voor mooie 1-2tjes en fraaie dieptepasses. Voorin combineren Liam en Kaelan er lustig op los. Aan het einde van de 1ste helft is het nog een keer raak door Kaelan en gaan we met een 0-2 stand de rust in. Deze stand is wel wat geflatteerd want de tegenstander heeft ook 3 of 4 serieuze schietkansen gehad. Hun spits had het vizier vandaag wat te hoog staan gelukkig, want alle ballen verdwenen over het doel van Morris over de achterlijn.

Meestal doet de rust even goed….maar vandaag iets te goed. Want in de 3de minuut na rust staan we nog half te slapen en krijgen we meteen een goal tegen. 1-2. De spanning in de wedstrijd is terug! Die spanning duurt gelukkig niet lang want met een droge knal zorgt Ilias snel voor de 1-3. En kort daarna verrast Daniël de keeper met een prachtig afstandsschot van ruim 20 meter en staat het 1-4. We blijven vervolgens met mooi combinatievoetbal de aanval zoeken en na een intelligent doortikkertje van Aaron, kan Kaelan zijn derde van de wedstrijd binnen schieten. 1-5! En direct daarna wordt het zelfs 1-6 door een bekeken schot van Barris.

En toen vonden we het wel mooi geweest En dat hebben we geweten, want door slap verdedigen en teveel de blik naar voren was het even later geen 1-6 maar 3-6. Het slotakkoord kwam echter weer van ons. Een mooi opgezette aanval eindigt uiteindelijk bij Aaron die zorgt voor de eindstand van 3-7, direct gevolgd door het laatste fluitsignaal.
Jongens, prima pot en gaaf samenspel laten zien. Dat beloofd wat voor de komende weken!