RDC 2 wint ruim, maar is niet tevreden

Afgelopen zaterdag won FC RDC met 0-12 bij Robur et Velocitas. Echter heerste er niet veel euforie na afloop, mede door de vele gemiste kansen.

De selectie van Robur is niet te benijden, vrijwel wekelijks krijgen ze fikse nederlagen om de oren. In het heenduel woon RDC immers ook al met 0-14, het beloofde niet veel goeds voor de Apeldoorners. RDC was afgereisd met een dunne selectie vanwege zieken en geblesseerden, op het doel bij RDC stond zelfs spits Jeroen.
Helaas speelden we niet op het hoofdveld, in de schaduw van een fantastische oude tribune van de club welke opgericht is in 1882!!

Op het achterste veld trapte RDC af en had het balbezit, echter door het trage tempo kwam het eerst niet tot veel kansen. Na 10 minuten spelen was daar de openingstreffer, Sander zette voor vanaf rechts en Teun scoorde met een prachtige zweefkopbal de 0-1. Aansluitend drukte RDC wat mee en vond de doelman van Robur veel op zijn weg die de adequaat werk verrichtte. Pas halverwege de eerste helft werd de marge verdubbeld door een treffer van Kadir. Teun deed het voorbereidende werk en Kadir schoot binnen via een tegenstander waardoor de doelman kansloos was. Niet veel later knikte Jelmer de perfect genomen corner van Jorrit binnen voor de derde treffer.

Niet alleen de doelman voorkwam veel tegentreffers, maar RDC zelf ook. Zo miste onder meer Bryan voor open doel, de mooiste aanval van de eerste helft. Hij weigerde met links binnen te schuiven en miste aansluitend hopeloos. Op het half uur schreef Jorrit zijn tweede assist op zijn naam toen Tom bekwaam zijn voorzet binnen knikte. Dat was het tot aan de rust, veel mogelijkheden gingen verloren tegen een zwakke tegenstander.

Na de rust heerste RDC nog meer, zeker gaandeweg het tweede deel toen de tegenstander vermoeid raakte. In de 57ste minuut dribbelde Kadir voorbij aan drie man en legde op het juiste moment de bal af voor Jorrit die voor de 0-5 zorgde.
Toch liep de score ondertussen op, uitblinker Teun scoorde zijn tweede van de middag, een afvallende bal (via de neus van de doelman(!))kon Teun verwoestend uithalen en de 0-6 scoren. Twee minuten later, in de 69ste minuut scoorde Tom op een prima assist (wederom) van Jorrit bij de 0-7.

In die fase ging het snel. Jorrit dribbelde de 0-8 binnen en Bryan ronde mooi af op voorzet van Teun in de 70ste minuut. Vanaf dat moment werd het spel van  de Deventenaren slordiger, men ging veel voor eigen succes of werd te laconiek voor het doel. Hetgeen voor irritatie zorgde in en naast het veld. Spelers die veel energie staken in het opbouwen van een aanval, terwijl voorin te eenvoudig mee werd omgesprongen.

Dertien minuten voor het einde werd een mooie combinatie van Tom en Randal keurig afgerond door Kadir, echter met een luchtje van buitenspel. Kalle mag even voor tijd aanleggen vanaf 11 meter, de linksachter schoot koelbloedig de elfde van de middag binnen. Het slotakkoord, tussen de vele missers door, was voor Randal toen Kadir zijn actie afrondde door de bal prima klaar te leggen voor Randal die de twaalfde van de middag binnenschoof.

Een prima overwinning op zich, maar wel met een smetje door het lage tempo, maar zeker de manier waarop veelal met de gecreëerde kansen werd omgegaan. Wel moet meegenomen worden dat een wedstrijd als deze, tegen een veel zwakkere tegenstander, altijd moeilijk is. Dan moet de discipline wel erg hoog zijn om serieus met elke kans om te gaan. Daarin verschillen nog wel enkele visies binnen het elftal.

Komend weekend in het tweede vrij, tijd om zich voor te bereiden op wederom een ontmoeting met hetzelfde Robur. De Apeldoorners komen dat op bezoek op Sportpark Borgele. Kijken of RDC 2 dan weer voor een ruime zege kan zorgen om lekker ingespeeld te geraken richting de uiterst belangrijke wedstrijden tegen Harfsen en Groen-Wit. Dat zijn de duels waar het kampioenschap echt behaald moet worden.

NICK BOOTSVELD