JO12-1 weer succesvol!

Zaterdag 30 maart,  Longa`33- FC RDC  uitslag 1-6

Aangezien het een uur rijden is naar het mooie complex van Longa hebben we gevraagd of het tijdstip verzet kon worden, net zoals wij dit de vorige week voor Longa hebben gedaan toen zij bij ons kwamen. Zo konden wij een uur later vertrekken. Het is mooi weer en het zonnetje deed de velden al lekker opwarmen. Helaas is Jorrit nog steeds ziek en Wasim viel weer voor hem in.

                     

 

Iedereen was goed op tijd aanwezig zodat we na een teambespreking in de kleedkamer het veld al op konden voor een goede warming-up. De jongens hebben er zin in en zijn al bij de warming-up goed gefocust op de bal. Dan nog even tijd voor de laatste aanwijzingen en dan is iedereen klaar voor de aftrap.

Het zonnetje brengt een warme gloed over het veld en de eerste helft werd tegen de zon ingespeeld voor FC RDC. Longa heeft wat goed te maken ten opzichte van vorige week en zijn gebrand om het ons moeilijk te maken en revanche te nemen. Er wordt door beide partijen goed gecombineerd al begint RDC wel heel erg tam.

Gelijk zit Longa er boven op en waar wij al bang voor waren omdat het vorige week zo lekker verliep over het middenveld zette Longa hier nu erg veel druk en komt RDC niet door het middenveld heen.

 

 

 

Er wordt erg afwachtend gespeeld door onze jongens, maar ze blijven wel goed combineren en zetten de aanval weer in via de zijlijnen. Dan komt de volgende aanval van RDC die via Jordy verloopt langs de rechterkant en hij bereikt Wasim, deze legt hem klaar voor Wilmar en hij wil de bal eigenlijk voorgeven maar via een schot tegelijk met de tegenstander die hem wil afblokken verdwijnt de bal achterin het net van Longa en na 5 minuten is het 0-1. Dit was wel even een verlossing want de druk van Longa lag erg hoog richting het doel van RDC.

Max die zijn pet op had gezet om het spel te volgen tegen de zon in, let goed op want hij heeft een redding op het schot dat van afstand werd genomen door Longa. Max was al gewaarschuwd niet te ver voor zijn doel te gaan staan en daar heeft hij gehoor aan gegeven!

 

Het spel blijft over en weer gaan, het middenveld bleef goed geblokt door Longa en het liep nog niet lekker langs de lijn om het veld breed te maken. Longa had overal een antwoord op.

De wisselspelers beleven de wedstrijd enorm mee en staan te popelen om erin te mogen omdat ze zien dat de ploeggenoten het even niet zo goed doen.

 

Dan kapt Alec de bal mooi af na een vrije bal van Jordi, zijn schot wordt gepakt door de keeper en het wordt een corner. Kees neemt de corner, Julian kopt hem bedeesd en legt hem klaar voor Lukas die Wasim aan speelt, Wasim wordt hard onderuit gehaald en dit had niks met voetballen te maken. Vrije bal die door Enhao wordt genomen maar de keeper staat weer op de juiste plek. De eerste 15 minuten zitten erop.

In de drinkpauze geeft Ard de jongens mee wat ze moeten laten zien en Suzanne geeft Max de laatste aanwijzingen en zo staan we weer klaar om de 2e 15minuten in te gaan. We proberen het weer via het midden veld maar komen er niet uit. Echter neemt Longa het spel over en denderen door het midden langs de verdedigers; het schot gaat naast. Zo blijft de druk hoog voor de goal van Max en onze jongens werken voor wat ze waard zijn om Longa niet aan de bal te houden.

Mert die er nog niet lekker in zit is op zoek naar een opening maar dit gaat niet lukken via het middenveld. Enhao corrigeert en er volgt een uitbraak via de zijkanten. Jordi, Wilmar vinden elkaar en dan gaat de bal over naar de andere kant. Kees heeft net niet genoeg controle over de bal om hem nog goed voor te krijgen en de bal wordt overgenomen door Longa.

Zij komen weer goed vanuit het midden, nummer 5 loopt goed mee van achteren uit en via een kaats met nummer 10 wordt Max verrast maar de bal gaat er niet in. Corner; vanuit deze corner en slecht verdedigend werk, frommelt  Longa de bal achter Max en de 1-1 ligt erin. Hierna gaat Longa steeds beter voetballen en ze worden hierdoor steeds gevaarlijker. RDC heeft even geen overzicht en gelukkig gaan de schoten langs of over de goal en worden we gered door het fluitsignaal van de scheidsrechter -die soms opmerkelijke beslissingen nam- Het is rust. We gaan naar de kleedkamer voor een goed gesprek! Powertalk!

En of die powertalk heeft geholpen!! Suzanne heeft dextro voor de jongens en dan gaan ze vol goede moed de 2e helft in. Longa heeft wat wijzigingen toegepast in de verdediging wat voor RDC goed uitpakte. Waar het in de eerste helft niet lukte ging nu fantastisch. Het middenveld ligt open bij Longa omdat ze ons via de zijlijnen zijn gaan verdedigen. Wasim breekt uit en speelt de bal goed af aan Alec en in de 1e minuut van de 2e helft staat het 1-2.  Het veld wordt breed gehouden en via een hoge bal van Wilmar krijgt Lukas de kans en neemt de bal in 1x op zijn slof maar de keeper heeft hem goed vast. Longa breekt uit en gelukkig staat daar bij ons ook Max weer!

Max voetbalt goed mee en via Enhao komt Wasim goed vrij te staan omdat Enhao de verdedigende middenvelders met zich meekrijgt en Wasim krijgt de bal, kapt en draait en speelt Lukas aan die de 1-3 op zijn naam schrijft. Het lijkt wel alsof Longa het overzicht niet meer terug krijgt na de snelle tegengoal in de 1e minuut.

 

Onze jongens lijken wakker te zijn geworden door de “doping” van Suzanne…… Er wordt weer gecombineerd volgens het boekje en de kansen komen door het sterke middenveld dat Ard heeft neergezet. Mert die zich duidelijk heeft herpakt ten opzichte van de eerste helft speelt Alec in. Alec en Enhao combineren en Lukas loopt goed door, is sneller dan zijn tegenstander en de 1-4 ligt erin. Longa lijkt zich over te geven en komen nog weinig aan de bal.

Door het mooie en sterke spel dat RDC laat zien verdienen ze het om te winnen. Ard kan weer rustig langs de kant meekijken nu hij ziet dat de jongens laten zien wat ze moeten doen! Max verricht een goede redding, schiet de bal weer hoog naar voren en dan wordt de druk weer erg hoog voor de goal van Longa. Julian loopt goed mee en schiet naast. Heel wat aanvallen worden er weer niet verzilverd wat op zich jammer is.

 

Drinkpauze. Nog even worden de jongens opgeladen voor de laatste 15 minuten.     

Het goede spel dat RDC laat zien beloofd weer tot mooi resultaat. Het combineren verloopt weer als vanouds en Enhao dendert samen met Jordi door het middenveld van Longa en daar weet Longa geen antwoord op.

 

Wasim kan hierdoor zichzelf vrijlopen, combineert met Kees, Alec legt hem voor Enhao neer die de bal voor het intikken heeft, maar hij legt de bal -en dat siert Enhao ook- zo neer voor Lukas, dat hij hem er genadeloos inschiet. De ontlading is groot bij RDC; de 1-5 zit erin.

“Hup RDC!” wordt er vanaf de kant geroepen, door de supporters die heerlijk in het warme zonnetje aan het genieten zijn van een tweede helft zoals we die graag van onze jongens willen zien!

Daarna komt RDC op stoom en alles lukt wat de eerste helft maar niet wilde lukken. Ze vinden elkaar blindelings en dat is wat we willen zien. Wasim probeert het van afstand en de bal komt op de kruising, Julian schiet naast, Wilmar ook op de kruising, Kees op de lat, weer naast en ga zo maar door.

 

Dan dendert Enhao weer door de verdediging heen met zijn snelheid en heeft een kans voor open doel, maar weer geeft hij zo bescheiden als hij is, de bal aan Lukas af en hij weet de eindstand op 1-6 te brengen. Longa krijgt nog 2 kansen maar daar staat onze Max weer helemaal klaar voor. De jongens vieren de winst alsof ze het kampioenschap al gewonnen hebben.

De jongens hebben hard gewerkt en veel gelopen, na een warme douche met goed nieuws dat Lochem punten heeft laten liggen, dus een extra feestje, wat lekkers en weer terug naar huis. Achterin de auto lagen er een paar heerlijk te slapen. Dit mag ook wel na deze welverdiende overwinning!