JO12-1 doet weer goede zaken

Zaterdag 6 april,

AZC uit Zutphen komt bij RDC op bezoek. Het beloofd een pittige wedstrijd te worden; waar met name de jongens van RDC onder de indruk waren in de uitwedstrijd tegen AZC van de zeer goed spelende meiden in dit team. De trainer liet ons toen al weten hoe hij de volgende keer zou moeten spelen tegen ons. Nou en dat hebben we vandaag gezien en geweten.

Het zonnetje was lekker boven de velden, het was matig koud en later in de wedstrijd begon het zelfs even te miezeren. Dit maal moesten we uitwijken naar Veld 2, waar de jongens hebben laten zien dat gewoon gras niet een belemmering is om te scoren!

              

Na de warming-up even een teammomentje en de jel!

Na een zeer matige en zelfs erg slechte start van RDC moesten ze vechten om op de been te blijven. AZC zat er meteen vanaf het startsignaal bovenop. De druk lag erg hoog van AZC en als een duveltje uit een doosje kwam daar het gevaarlijke voetbalstertje vanaf de middenlijn aanlopen.

Er werd slecht door RDC verdedigt en de 0-1 was een feit! Dat deed wel even pijn. Iedereen was beduusd maar de trainers hielden het hoofd koel. De groep werd toegeroepen, doelpunt moest vergeten worden en gewoon doen wat we altijd doen: breed maken, combineren en rust. Ineens zijn we weer wakker!

 

Het spel verloopt heen en weer. Er worden nog geen echte kansen gecreëerd. Het spel is nog erg tam vergeleken bij AZC die goed gebruik maakt van de ruimte op het middenveld. Toch komen beide teams er nog niet echt doorheen en vind het spel veel plaats bij de middenlijn. Max maakt nog een mooie redding en mogen we blij zijn dat hij er weer goed bij staat!

Heel voorzichtig begint het spel bij RDC te draaien en de eerste aanval is daar; goed combineer en loopwerk van Wilmar en het is Kees die op de paal schiet en de terugkaats ook weer op de paal schiet. Wilmar krijgt dan nog een kans maar schiet op de kruising.

Vanaf dit moment lijkt het alsof RDC elkaar weer gevonden heeft en wakker zijn. De druk wordt meer en meer opgevoerd voor de goal van AZC. Lukas en Enhao zijn erg gevaarlijk voor de goal, Lukas die tot 2x toe de bal zo kan intikken en vergeleken met andere wedstrijden dit ook altijd doet, heeft vandaag dit geluk steeds maar niet aan zijn zijde. Keer op keer wordt de bal door de keeper gepakt, de paal of de lat werd geraakt of hij schoot gewoon naast.

Het is jammer dat er niet gescoord wordt maar het voetbal dat ze weer laten zien daar worden wij weer vrolijk van. De eerste 15 minuten zitten erop en met een kleine achterstand wordt de groep even bijeengeroepen voor een peptalk.

Deze peptalk heeft geholpen en de jongens gaan het veld met opgeheven hoofd in en geloven weer in zichzelf. De druk wordt opgevoerd, volgens het boekje van de trainer wordt er weer gecombineerd en het eerste schot is daar van Alec, via de lat op de lijn en helaas ook deze gaat er niet in. Azc wil uitkomen maar op de middenlijn komen ze Jorrit tegen. Hij verovert de bal, loopt op en speelt 3 man uit, speelt Lukas aan en Lukas schiet de bal net naast. Dan neemt Alec de uittrap van de keeper weer geweldig aan en geeft een voorzet over alles en iedereen heen. Lukas staat helemaal vrij maar hij speelt de keeper slecht uit. Het is vandaag niet de dag van Lukas………..

De druk voor de goal van AZC loopt op. RDC is gebrand om te scoren. Enhao die door Ard op het middenveld werd gezet maakt een heerlijke combinatie met Lukas en daar waar Enhao normaal de bal aan Lukas terug zou geven, legt Lukas hem heerlijk neer voor Enhao en hij maakt de gelijkmaker 1-1. Uitbundig werd deze goal gevierd en het spel zet zich sneller voort met erg mooie en goede combinaties. Dan volgt er een intrap door Jorrit genomen. Als een Koeman draait hij de bal mooi voor de goal en Lukas heeft hem voor het inkoppen en deze is raak! 2-1.

Vanaf de aftrap voor AZC gaan zij er als een speer vandoor, Mert die het de eerste 15 minuten erg moeilijk had, heeft zichzelf en zijn mede verdedigers weer onder controle, coacht goed en de aanval kan weer door RDC overgenomen worden. Max die in de eerste 15 minuten nog wel wat reddingen moest verrichten, moest zich in deze 15 minuten meerdere keren even warm lopen en springen, het spelverloop was immers richting het andere doel.

Enhao die een geweldige wedstrijd speelt en eigenlijk heel breed inzetbaar is laat zien hoe gevaarlijk goed hij kan combineren met de bal. Weer gaat hij er samen met Lukas vandoor en dit één twéétje levert voor Enhao het tweede doelpunt van de wedstrijd op 3-1, dit is wel lekker even zo vlak voor de rust.

 

Direct na de rust lijkt AZC zich weer hervonden te hebben en ligt de druk weer hoog voor de goal van RDC. Er komen wat kansen voor AZC langs maar Jordi die net als Enhao erg breed inzetbaar is staat ook weer zijn mannetje in de verdediging. Gecoacht door Mert en Wilmar komen ze er achterin wel met elkaar uit. Wilmar die vandaag een belangrijke rol op rechtshalf speelde brengt menig assist naar voren.

Julian die pas echt zichtbaar werd in het 3e en 4e kwartier was een belangrijke schakel op het middenveld en later in de wedstrijd als linkervleugelspeler. Julian gaat er met Enhao vandoor en Julian schiet naast.

 

AZC komt bijna niet meer aan de bal. RDC domineert en laat goed voetbal zien. Als ze dit nou eens gelijk vanaf het start signaal laten zien dan hoeven de trainers ook niet met de billen te knijpen, want eerlijk gezegd deden ze dat best wel een beetje en waren ze bang dat dit team van AZC roet in het eten zou gooien aan de lange reeks van overwinningen van onze jongens.

Wilmar gaat rechtshalf spelen en geeft een lange bal naar voren, Lukas neemt geweldig aan en legt de bal weer klaar voor Enhao hij speelt de keeper uit en geeft hem voor aan Lukas en de 4-1 staat genoteerd. AZC zet nog wel aan maar komt niet door de dicht gespijkerde verdediging van RDC heen. Ze proberen het van afstand maar de ballen komen niet in de buurt van de goal.

Max die goed gezien had dat de lange ballen naar voren toe niets op leverden, bouwt goed op vanachteren uit en brengt via Mert de bal het spel weer in.  Jordi die voor Enhao het veld in is gekomen laat ook zien hoe gevaarlijk hij is op het middenveld. Direct vindt er mooi samenspel plaats en is RDC erg gevaarlijk voor de goal van AZC. Lukas heeft de pest erin dat de goals maar niet willen lukken vandaag. Maar hij is niet de enige, Jordi die gevaarlijk mee naar voren komt krijgt ook de bal niet in het net.

Een snelle uitbraak van AZC waarin Alec die voor Mert in het veld was gekomen wordt verrast door de powergirls van AZC wordt gelukkig goed  gered door Max. Een korte drinkpauze.

 

 

Ard zet een aantal spelers op een andere positie om te kijken hoe gevaarlijk zij daar kunnen zijn. Met name Jorrit komt op een positie waar hij eigenlijk helemaal nooit staat. Hij komt als rechtervleugelspits het veld in. Gelijk laat hij zien hoe gevaarlijk hij op deze positie is, nadat hij een assist krijgt van Kees, Jorrit draait om zijn tegenstander heen en met zijn linkerbeen haalt hij uit, schiet net naast. Zo volgt er na de uittrap van AZC opnieuw een goede opbouw van achteren uit en de bal gaat via Alec naar Jorrit, Julian krijgt een kans maar zo zien we goed dat hij echt puur links is want dit schot met zijn rechterbeen lever niets op.

Lukas komt weer het veld in. Kees heeft plaats voor hem gemaakt als spits zijnde. Wilmar brengt de bal naar voren en Jorrit en Lukas combineren lekker en weten elkaar blindelings te vinden. Lukas was vandaag dan wel geen uitblinker in het maken van de goals maar er moet wel gezegd worden dat hij eigenlijk de beste verdediger op het veld was. Hard gewerkt heeft hij om die bal maar weer terug te krijgen en in scoringspositie te brengen.

Jorrit en Lukas strijden in de rechter hoek bij de goal van AZC met een zeer goed spelende meid om de bal, maar helaas voor AZC komt het tot een voorzet van Jorrit en Jordi kan de bal inschieten 5-1.

 

 

Mert komt voor Julian het veld in op het middenveld nadat Ard gezien heeft dat Alec zijn mannetje staat in het centrum van de verdediging. Mert is meteen gevaarlijk en erg gebrand om te scoren. Hij combineert goed met Lukas maar schiet helaas voor hem, de bal in de handen van de keeper. Dan volgen er nog heel wat kansen voor RDC. Maar het levert niets op.

 

Alles lijkt ineens te lukken. Ze vinden elkaar erg goed met het combineren, er wordt gecoacht naar elkaar, het spel wordt breed gemaakt, er wordt elkaar de bal gegund. Eigenlijk alles wat je wenst als trainer was te zien op het veld. Nog een laatste uitbraak van RDC via Enhao en Lukas. Goed combi werk in een snel tempo maakt dat Enhao de hattrick mag binnenschieten en de eindstand brengt op 6-1. Een verdiende overwinning na even met geknepen billen te hebben gestaan!

Lochem die bij ons in de poule zit heeft weer puntverlies geleden en dat betekent dat het verloop zoals het gaat in de eredivisie tussen Ajax en PSV hier wordt nagedaan en FC RDC de koppositie overneemt.