FC RDC 2 ‘vergeet’ te winnen

Zaterdagmiddag vergat koploper FC RDC te winnen in Beekbergen. In de tweede helft verzuimde het zijn kansen te benutten zodat er slechts een punt werd meegenomen uit Beekbergen.

Na afloop had de scheidsrechter zijn zin, hij was de meest besproken man van het duel in Beekbergen. Echter waar hij niet op had gerekend, waren de excuses van de thuisploeg. Ze schaamden zich nogal voor het optreden van de heer Alfrink. Erg correct van de thuisploeg, maar concurrent Groen-Wit profiteerde wel en neemt de koppositie over.

GEEN CONTROLE
De eerste helft begon goed voor het team van Sorphea Uk, Kadir had een goede actie over rechts en plaatste de bal op Sander. De aanvallende middenvelder kreeg het speeltuig niet onder controle, maar Jorrit was attent en joeg de bal tegen de touwen. De Deventer formatie kreeg echter geen controle over het duel. Beekbergen knokte zich, letterlijk en figuurlijk, terug in het duel.

BUITENSPEL
Een Beekbergen-middenvelder kreeg tijd om uit te halen en doelman Edwin moest lossen, daarmee viel de bal voor de, in buitenspel staande, spits die eenvoudig binnen schoof. De leidsman wilde van buitenspel niets weten en keurde de gelijkmaker helaas goed. Beekbergen joeg RDC op, proefde dat er meer te halen viel. Het resultaat was dat RDC steeds onrustiger werd, ongeduldig ook en daarmee slordig in het voetballen vooruit.

BINNENVLOOG
De gasten voerden de druk op, maar Phil hield stand met zijn nieuwe positie op het middenveld. Hij ontfutselde de bal en zette met een beweging Kadir alleen voor de keeper. Die faalde niet en zette RDC opnieuw op voorsprong na 24 minuten wedstrijd. Erg lang duurde de voorsprong wederom niet, Jelmer moest uitstappen en de lichte overtreding werd omgezet in een vrije trap die eenvoudig binnenvloog voor de 2-2.

NIET ONTERECHT
FC RDC kreeg steeds meer moeite om voor het doel van de tegenstander te komen die, op zijn beurt, veelal het eigen middenveld oversloeg op zoek naar hun gevaarlijke voorhoede. Edwin moest vlak voor rust nogmaals gestrekt naar de hoek om de gelijke stand te behouden. De 2-2 tegen het geslepen Beekbergen was niet onterecht.

IJZIG GEDULDIG
Vlak na de thee was doelman Edwin slim bij een uittrap, de wind nam de bal mee tot ver in vijandelijk gebied waar spits Tom ijzig geduldig bleef en de doelman verschalkte met een listige boog voor de 2-3. RDC herwon het overwicht in het duel, domineerde en kreeg ook kansen.

ONGELUKKIG
Zo kwam Kadir na een klein uur alleen voor de goal, echter had hij teveel tijd nodig, waarna de keeper hem torpedeerde. Op driekwart wedstrijd kopte Jorrit goed in, echter de doelman keerde. Maar ook vanuit de rebound was Jorrit ongelukkig. Hoe meer het overwicht van RDC aanhield, des te meer drukte de leidsman een stempel op het duel.

IRRITATIES
Hij floot voor de meest bizarre situaties en liet verschillende zaken van de thuisploeg gewoon lopen. Het bracht de wedstrijd niet veel goeds, de irritaties liepen hoog op. Daarmee hielp de leidsman eigenlijk niemand, maar de heer Alfrink bleef volharden. Ondertussen werd een mooi uitgespeelde aanval ook nog eens van de doellijn gekeerd, wederom was Jorrit de ongelukkige.

STEEDS BONTER
Even voor tijd leek Kadir het duel te beslissen, echter ook hij kreeg de bal niet over de doellijn. Het duel werd vervelender, zeker omdat de scheidsrechter het steeds bonter maakte. In de 95ste minuut mocht Beekbergen weer eens verder en schoof de 3-3 onder Edwin door. Na bijna 100 minuten sloot het duel met die gelijke eindstand.

KATER
FC RDC bleef met een kater achter, ze hadden immers kansen genoeg om de driepunten mee te nemen onder de rook van Apeldoorn. Echter zien ze nu concurrent Groen‑Wit de koppositie overnemen, een pijnlijke conclusie. Het elftal van Beekbergen excuseerden zich nadien voor het optreden van hun scheidsrechter en beloofden de competitie spannend te houden door het Groen-Wit ook moeilijk te maken.

IN EIGEN HAND
Groen-Wit moet immers nog op bezoek bij Beekbergen. Daarnaast zal de huidige koploper ook naar Deventer moeten waar FC RDC met een overwinning de koppositie weer over kan nemen. Dus de ploeg van Soof Uk heeft het nog in eigen hand maar dan moet het wel winnen van Harfsen en Teuge de komende weken.

Ronald Cater