MO11 meiden weer op dreef

Zaterdag 13 april,

WSV MO11-2 – FC RDC MO11-1

We zijn er met zijn allen weer klaar voor. Het is erg vroeg dag en bijzonder koud. De ramen van auto’s moesten vanochtend eerst ijsvrij gemaakt worden alvorens we konden vertrekken. Iedereen is aanwezig. Micha en Teuntje doen vandaag niet mee, zijn bezig met hun generale repetitie voor het turnen, succes dames. Helaas is Bente nog steeds geblesseerd, hou vol !!!!

Kiki is ook geblesseerd, gaat gelukkig al wel wat beter maar ze is nog niet klaar om te spelen. Eerst goed herstellen, alhoewel het haar wel heel erg trekt. Tijdens de warming-up van de anderen kon ze het toch niet laten de bal toch even aan te raken. Goed dat je er iedere keer toch bij bent. Nikki doet het goed en vervangt Kiki op doel.

We kiezen voor de route via de A1, geen alternatieve route, alhoewel aan het eind van de rit ons toch nog een rondje laat maken op de parkeer plaats. Ach ja we waren op tijd.
De wedstrijd begint en het lijkt er in eerste instantie op dat onze meiden denken, ‘’ kat in het bakkie’. Ze steken met kop en schouder boven het andere team uit. Nicole is vandaag aanvoerder. FC RDC begint direct met een aanval en jawel niet kort daarna wordt het 0-1. Kort daarop volgt al snel de 0-2.

Hierop komt gelijk een snelle aanval van de WSV meiden. Nikki heeft dit goed in gaten en zorgt er voor dat het doel schoon blijft. Het lukt het de meiden van FC RDC om er toch nog 0-3 van te maken.
FC RDC gaat wat nonchalanter spelen, proberen het ingewikkeld te doen en vanuit de zijkant geen Albert aan om vooral ‘simpel te voetballen’. Lastig om de keeper van WSV voorbij te komen, ze staat haar mannetje in het doel.

Helaas raakt Roxanna in een duel geblesseerd en gaat er even af. WSV zet de actie in en jammer maar helaas ze scoren. Het is 1-3. Er volgt nog een 2e aanval van WSV op het doel, maar Nikki keept goed en kan de schade daardoor beperkt houden. Af en toe wat gerommel op het middenveld waar Chan en Noa goed hun best doen om de bal weer door te spelen. Af en toe spannend voor het doel waar Emma, Jenny en Nicole hun best doen om de bal zo snel mogelijk weer weg te krijgen.

Er raakt een speelster van WSV geblesseerd waar Kim zich om bekommert.
Toch wat wakker geschud door de kansen die WSV krijgt, beginnen de meiden van FC RDC weer beter te voetballen. Lynn laat het een paar keer zien vanaf de rechterkant, helaas net niet kunnen scoren, maar het lukt de meiden van FC RDC om toch nog drie doelpunten te maken, waarbij 1 doelpunt via de keeper van WSV over de lijn gaat. Rust. Stand 1-6.
Start van de 2e helft lijkt het erop alsof er wat geschoven is in het veld en krijgt Emma het voor elkaar om toch vier keer achter elkaar te scoren. Inmiddels 1-10. Hierna lukt het Nikki om nog een bal tegen te houden en scoren de meiden van FC RDC nog drie keer.

Na de wedstrijd nog even penalty`s schieten.

Super goed gedaan meiden. Ondanks dat de scheidsrechter ook nog tijdens de wedstrijd zijn eigen team aan het coachen was.
Wat de scores betreft staan er 7 doelpunten op naam van Jill, Emma 4, Roxanna 1 en Kim 1. Echter heeft de scheidsrechter het fout genoteerd en staat er 1-12 op voetbal.nl.

 

Het opwarmen kan beginnen, heerlijk warm onder de douche op naar de volgende wedstrijd.