JO12-1 vecht tegen zichzelf

Zaterdag 13 april,  Trias JO12-1G – FC RDC JO12-1 uitslag 3-3

Na de auto schoongekrabd te hebben van de nachtelijke vorst, gaan we vroeg op weg naar Winterswijk voor de wedstrijd tegen Trias. In dit geval een ploeg in de underdog positie, maar onderschatten mag je ze nooit. En dat hebben we geweten! Een goed ontvangst op een mooi complex. “The Crew” -ze hadden een hesje aan met crew erop-  stond ons al op te wachten bij de poort en begeleidden ons naar de kleedkamer toe. Hoe mooi kan het zijn.

Jordy die ons donderdag helaas moest laten weten dat hij was gevallen met zijn fiets en zijn ellenboog gekneusd heeft moest vandaag plaats nemen in de dug-out. Gelukkig kon Ajla met ons meedoen en we zijn erg blij dat ze met ons mee wilde spelen.

Het zonnetje maakte een boel goed, want het was écht koud langs de lijn. De supporters hebben zich gestationeerd op het balkon, na zich eerst te goed gedaan te hebben van een warme bak koffie!

 

We kregen een veld toebedeeld wat leek op een panna-veld maar dan in de grootte van een half veld. De boarding stond op een kleine meter afstand van de lijn. De afstand is net iets te klein om een goed aanloop te kunnen nemen voor een hoekschop.  Maar was dit het euvel voor het tegenvallende spel dat ze hebben laten zien? Nee zeker niet…….

Het startsignaal werd gegeven en FC RDC zit er meteen bovenop. Het ziet eruit dat dit een fysieke wedstrijd zal gaan worden, gezien het verloop van de eerste 2 minuten. Na een vrije bal van Trias die goed door Alec werd onderschept geeft Alec de bal voor op Lukas, Lukas kapt en draait en de 0-1 ligt er al in.

 

 

De druk blijft voor RDC richting de goal van Trias. Enhao rukt regelmatig goed op via de rechterkant en Trias komt er niet aan te pas. Bij een indribbel van Enhao maakt hij een mooie combi met Wilmar en Enhao mag doorlopen in de 9 meter, helaas wordt het schot gestopt door de keeper.

Na 10 minuten schiet de keeper van Trias de bal uit en Enhao rent terug naar zijn positie van verdediger en komt dan in een duel verkeerd terecht en verdraaid zijn knie lelijk  en -onze beste speler op dat moment- moet helaas het veld verlaten. Marian komt ons te hulp en ontfermt zich over Enhao zodat wij met de wedstrijd verder kunnen.

 

RDC komt zover dat er een corner mag worden genomen. Wilmar draait deze mooi voor de goal en Mert die goed mee is gelopen naar voren schiet de bal op de kruising. Het gevaar dreigt goed richting Trias maar de ballen willen er niet in. Dan zakt de spirit die ze hadden in de eerste 5 minuten helemaal weg. Het lijkt wel alsof de blessure van Enhao een enorme stempel op de wedstrijd heeft gezet. RDC is de kluts kwijt. De voorzetten komen niet meer aan, ballen vliegen alle kanten op, er blijft wel druk richting de goal van Trias maar deze worden niet afgemaakt. Er wordt slecht verdedigd, er is geen samenhang en Trias ruikt bloed.

Na een doorbraak over het middenveld, loopt de spits van Trias heel goed door en maakt van de assist die wordt gegeven een prachtig uitgespeeld doelpunt 1-1. RDC gaat slechte en slechter spelen. De drive en de spirit is volledig weggeëbd. Vele kansen krijgt Trias en we mogen blij zijn dat we in de eerste 15 minuten niet achter staan met 3-1.

Even drinkpauze en hopelijk lukt het Ard om wat in te brengen.

Doordat het bij RDC niet goed loopt en er niet gecombineerd wordt, de ballen worden gepasst maar komen niet aan óf worden slecht aangenomen waardoor Trias weer op kan bouwen.

Max moet vele malen zijn doel verdedigen en doet dit gelukkig weer erg goed.

Dan kan Trias in alle rust de aanval die er komt van RDC,  weren en kopt netjes terug in de handen van de keeper.

 

Ajla krijgt een kans maar het schot is te slap, Lukas schiet naast, Julian op de paal, Jorrit die niet door de verdediging van Trias heen komt, komt ook niet tot een schot. Alec krijgt een kans maar schiet in de handen van de keeper. Kees die het lastig heeft met de verdediger van Trias aangezien deze erg fysiek is.

 

Alec heeft het ook flink te verduren en heeft direct 3 tegenstanders om zich heen wanneer hij de bal heeft en wordt meerdere malen teruggetrokken, maar de scheids zag het helaas anders.

Alec verdedigt goed op het middenveld en dat wordt door de tegenstander gestraft met het uit frustratie flink natrappen van de aanvoerder van Trias. De scheids grijpt niet in helaas maar zegt er alleen wat van. Trias blijft veel druk houden en maakt het onze jongens erg lastig. Het verdedigen gaat erg moeizaam en dan is het gemis van zowel Jordi als Enhao erg groot. Ajla schiet nog eens op de lat en dan is het rust.

Na heel wat besproken te hebben in de kleedkamer hopen we dat RDC zich heeft herpakt en laat zien wat ze in de andere wedstrijd altijd gedaan hebben en dat is VOETBALLEN!!! De scheids spreekt meteen allebei de teams toe over het fysieke gedrag in het veld en dat is fijn om te zien. RDC begint goed en de eerste aanval is meteen voor ons. Helaas draait het op niets uit, maar Trias merkt dat het bij ons niet loopt en profiteert van deze mislukking en gooit het spel weer om.

Ze mogen ver inlopen met de bal er is niemand die ze aanpakt, waar is iedereen?

De verdedigers worden eruit gelopen na een geweldige voorzet kan de bal mooi ingekopt worden en de 2-1 is voor Trias.

 

Het is een compleet ander beeld dan waar wij voor gekomen waren; winnen en 3 punten meenemen. Maar nu lopen we tegen een achterstand aan en moet RDC niet alleen vechten voor de punten, maar -wat ze laten zien op het veld- ook tegen zichzelf. Hoe ze ook gecoacht en aangemoedigd worden, het spelverloop wordt er niet anders van. Trias blijft de druk hoog houden en voelt dat ze er meer uit kunnen halen en helaas gebeurd dit ook!

Wederom een mooie aanval en Kees rent voor wat hij waard is en verdedigd goed mee, het lukt niet om Trias te stoppen en we kijken voor het eerst in deze competitie tegen een flinke achterstand aan 3-1 aan de broek en gelijk drinkpauze.

De laatste 15 minuten gaan in en onze jongens zijn vastberaden om niet met een verlies naar huis te gaan en proberen het nog maar weer eens. Ze zetten aan en voelen dat het erin zit. Ze kunnen uitbreken met een combi door Jorrit en Julian, de bal komt voor en Ajla kan eindelijk haar doelpunt maken en revancheert zich met de schoten die er eerder langsheen zijn gegaan 3-2.

De spirit komt weer een beetje terug en het tempo komt er weer wat in. Het combineren gaat langzaam aan lukken en het lijkt alsof ze weer gevaarlijker kunnen worden. Trias heeft moeite met het snelle spel dat RDC laat zien en moeten een overtreding maken om het spel te stoppen.

 

Jorrit, zoals is afgesproken bij het inschieten eist de bal op en legt hem klaar. Suzanne laat zich even horen en roept Jorrit toe om “slim” te spelen. En zo koel als Jorrit kan zijn, maakt hij een schijn schietbeweging en brengt daarna de bal naar Wilmar die vanaf de cornerhoek komt inlopen, hij draait hem geweldig in maar het schot komt op de lat, Mert die goed oplet laat dit moment niet voorbij gaan en schiet de bal achter de keeper in het net 3-3! Het doelpunt wordt groots gevierd want wat een opluchting!

Nog 2 minuten speelt RDC de bal rond en zet nog even aan maar dan fluit de scheids af en nemen we dan toch nog 1 puntje mee naar huis.

In de laatste 5 minuten maken we 2 doelpunten; heel bijzonder want als we dit meteen na het eerste doelpunt hadden gedaan dan had de wedstrijd een heel ander verloop gehad. Gauw deze wedstrijd vergeten, maandag maar een flinke looptraining inlassen, de koppen dezelfde kant op zetten, werken aan de geblesseerden en de drive weer vinden want zaterdag staat ons een pittige wedstijd te wachten tegen Zutphen die nu met een beter doelsaldo ons voorbij is gegaan in de competitie.