Global Football Academy

Zondag 14 april,

4 Weken geleden was Menno Beukema (GA Eagles) bij ons op RDC en deelde folders uit voor deze football academy. Het leek ons een mooie uitdaging en van onze ouders mochten wij ons opgeven.

Om 9.00 uur moesten we aanwezig zijn om ons tenue in ontvangst te nemen. Het is een mooi tenue en die mogen we houden!  Er hebben 10 kinderen in totaal zich opgegeven voor deze academy en wij: Lukas, Wilmar en Mert zijn van FC RDC JO12-1.

De training wordt gegeven door Dennis Bekking en Lars Lambooy. Het is best spannend om van deze bekende mannen training te krijgen.

Het zonnetje zorgt dat het lekker is om te trainen want het is best een beetje koud. Onze moeders kijken toe in de dug-out.

Er wordt hard getraind en we moeten ook direct aan de bak. Alles gaat in een snel tempo en we mogen niet stilstaan. Een voetballer moet altijd bewegen. Er wordt gewerkt aan de techniek en we worden uitgedaagd om ons te verbeteren en kritisch naar onze eigen prestaties te kijken. Het tempo ligt erg hoog en tussen de oefeningen door zit soms maar 8 seconden.

Na 1 1/2 uur hard te hebben getraind zijn we best wel moe. We hebben veel geleerd en we hebben nu alweer zin in de volgende training. Nog even met de toppers op de foto en dan naar huis!

Vandaag maar even niet naar RDC om nog lekker te voetballen met elkaar……..

Mert, Wilmar en Lukas