JO12-1 komt fysiek en teamspirit tekort

Zaterdag 20 april,  10.30 uur, 22 graden  Zutphen JO12-1 – FC RDC JO12-1  uitslag 3-1

FC RDC JO12-1 maakt zich op voor de wedstrijd in en tegen Zutphen JO12-1; de tegenstander die stuivertje wisselt met ons van de koppositie in de competitie. Met een beter doelsaldo verdienen zij de eerste plek, echter vandaag hebben zij bewezen deze plek ook écht verdiend te hebben. Op het mooie complex aangekomen zien wij meteen dat de jongens van Zutphen een geduchte tegenstander wordt, aangezien de meeste een kop groter zijn dan onze kanjers van RDC.

Met veel blessureleed aan de onze kant; Enhao met een kniebandblessure die voorlopig uit de running zal zijn, Jorrit die een zwaar gekneusde voet heeft en op krukken loopt en dan Jordi nog die wel meespeelt maar de elleboogblessure nog wel parten speelt dus nog erg fragiel is. Aangezien deze 3 jongens bij ons de grote potige jongens in het team zijn is het fysiek een groot gemis als deze niet met ons meespelen hebben we wat hulp gevonden om de wedstrijd toch te kunnen laten doorgaan.

Gelukkig was Femke bereidt om met ons mee te doen en haar mannetje stond achterin en goed communiceerde met Max en medeverdedigers. Emre die wat moeite had om in het spel te komen, kwam de tweede helft beter uit de voeten. En dan de kleine snelle Wasim die inmiddels al ingeburgerd is in dit gezellige team.

Eerst de warming-up, even een peptalk met elkaar en de jel klonk ditmaal wel overtuigend.

Bij het zien van de doelman van de tegenpartij slik je toch wel even; een grote jongen die zijn hoofd aan de lat stoot als hij op de doellijn staat. Daar moeten de ballen onderin de hoeken gespeeld gaan worden.

Direct na het startsignaal kon RDC de aftrap nemen en de aanval werd gelijk ingezet. Emre die Kees ziet wegsprinten speelt de bal naar voren, jammer Kees wordt het lastig gemaakt door de verdediger van Zutphen die goed gebruik maakt van zijn lichaam.

 

 

Dan gaat Zutphen de aanval inzetten en wordt het goed opletten voor de verdedigers achterin. Door de goede communicatie met Max kan de bal weer uitverdedigd worden en weet Lukas te combineren met Alec en het schot gaat via de keeper naast het doel. De corner genomen door Wilmar die de bal er gevaarlijk indraait, Lukas kan zijn voet er nog tegenaan zetten…..maar de keeper let goed op en blokkeert het schot.

De keeper van Zutphen heeft een goed uittrap maar deze wordt door Mert na een goed herstel van het verkeerd aannemen weer in het spel gebracht waardoor RDC weer kan overnemen. RDC houdt de druk nog voor de goal van Zutphen en het lijkt alsof het eerste doelpunt voor ons zal zijn.  Wasim en Lukas combineren goed en de verdediging heeft het maar wat lastig met deze 2 snelle jongens.

 

Helaas lukt het niet tot een schot te komen en zet Zutphen de aanval in. Helaas lukt het Julian niet om voor zijn man te komen en wordt RDC er uitgelopen door de sterke jongens van Zutphen.  Het lukt onze verdediging niet om deze snelle omschakeling van Zutphen onder controle te krijgen en na een goede redding van Max krijgen wij de bal niet weggewerkt uit het doelgebied en is daar de 1-0 voor Zutphen zo vlak voor de eerste drinkpauze.

Dit was de omslag van de wedstrijd leek het wel. Vanaf dit moment ging RDC het voor zichzelf erg moeilijk maken, er werd niet meer gecombineerd, veel bal verlies omdat er niet voor de man gekomen wordt, communicatie verliep niet goed de koppies leken bij sommigen steeds verder te gaan hangen. Bij deze wedstrijd moest veel gelopen worden omdat Zutphen goed gebruik maakte van het hele veld. Wilmar die normaal goed speloverzicht heeft wist het ook even niet meer.

Er liep niemand vrij, het leek alsof niemand de bal wilde hebben. Ook bij de uittrappen van Max of Femke leek het alsof niemand de bal durfde te willen krijgen,  er was praktisch geen afspeel mogelijkheid of waren we bang voor het fysieke geweld waarmee Zutphen ons overrompelde? Zutphen wist ons goed vast te zetten en we kwamen er gewoon niet uit.

 

Er wordt een overtreding gemaakt op Lukas, een vrije bal genomen door Femke gaat helaas net naast. RDC voelt dat ze iets kunnen bereiken en probeert de druk hoog te houden voor de goal van Zutphen. Mert loopt van achteren uit goed mee naar voren met de bal en de combi met Lukas is goed maar helaas wordt het niet afgemaakt en kan Zutphen de aanval weer overnemen.

 

Wilmar let goed op en blokt een speler af waardoor RDC het weer over kan nemen. Julian wordt weg gestuurd de hoek in, maar hij loopt de ander kant op en dan kan Zutphen het weer overnemen.

 

 

Dit soort kleine foutjes kan je tegen zo`n sterk team niet permitteren. Wij worden meteen overbluft door Zutphen met de fouten die gemaakt worden en zij zijn dan erg gevaarlijk voor de goal. Gelukkig is het rust en kan er een boel besproken worden in de kleedkamer.

De sfeer lijk bedrukt in de kleedkamer, de koppies hangen en het is lastig om ze bij de les te houden. Wat is er aan de hand met ons team! Ze geloven er niet meer in……..

Ard heeft gezien dat Lukas en Wasim het in de spits niet gaan redden tegen de lange en grote verdedigers van Zutphen en brengt onze sterke grote jongen in; Jordi die het eerst als verdediger/middenvelder heeft laten zien. Wasim komt wissel te staan en er dreigt meteen gevaar aan de kant van Zutphen, zij moeten even omschakelen en daar profiteren wij van.

Het loopt uit op een corner. Wilmar die hem weer fantastisch neemt, Jordi die de verdediging afleid en Lukas krijgt een kopkans….. maar helaas, de keeper zit er goed bij.

Zutphen neemt meteen over en het middenveld van RDC wordt weggespeeld bij dee snelle uitbraak. Kees gaat er nog achteraan maar het wordt een vrije trap tegen hem.

De bal ligt net buiten de 9 meter maar gelukkig wordt hij overgeschoten. Kees die net een vrije trap tegen kreeg geeft ditmaal de verdediger van Zutphen het nakijken en gaat er vandoor, echter moet Zutphen een overtreding begaan. Een goede plek voor een hard schot van Femke. Echter wordt deze in de muur van Zutphen geschoten. Zutphen komt er weer uit en de bal moet over de achterlijn gewerkt worden door Mert om een assist te voorkomen.

         

Na de drinkpauze volgt er hoekschop na hoekschop voor Zutphen omdat de bal steeds maar niet goed weggewerkt kan worden. Dan volgt er uit de achtereenvolgens 3e hoekschop de 2-0 voor Zutphen. Eerst werkt Femke de bal weg, dan volgt er weer een schot van Zutphen en haalt Max hem keurig van de lijn en dan liggen Femke en Max vervolgens op de grond na deze goede verdediging maar er zijn helaas te weinig spelers van RDC mee terug gekomen zodat Zutphen het voor het afmaken heeft.

Wasim die de plek van Julian op zich neemt aan de linker zijde, Emre die doorschuift naar het middenveld Jordi en Lukas in de spits; een snelle uitbraak van RDC na het veroveren van de bal door Mert en hij speelt Wasim aan, Wasim, kapt en draait, geeft een assist op Lukas en eindelijk wordt het beloond en de 2-1 ligt erin. Even lijkt het dat RDC er weer in gelooft en proberen ze weer aan te zetten. maar het lijkt meer op paniekvoetbal wat er plaats vindt dan dat er gecombineerd kan en gaat worden. de ballen worden maar naar voren getrapt wat eigenlijk geen zin heeft met de lange verdedigers van Zutphen. Lukas en Jordi krijgen allebei nog een kans maar helaas.

Ard wil graag wisselen maar de wisselspelers geven aan niet meer gewisseld te willen worden, waarom is een raadsel. Ard kan er niet bij en raakt hierdoor geïrriteerd. Wat is er toch met het team aan de hand? Is het de warmte, het slaapgebrek wat helaas goed te zien was in de kleedkamer…., de spanning?  Wat kunnen wij nu nog doen om de koppies erbij te houden. Als de wissels dit al uitstralen is het demotiverend voor de rest van het team en straal je uit niet te willen winnen, want het leek erop dat er na het doelpunt voor onze zijde het geloof weer even teug kwam.

Maar de koppies gingen juist alleen maar verder hangen bij sommigen. Daar maakt Zutphen gebruik van en wordt er al vanaf het veld van Zutphen niet meer meeverdedigd door RDC en weet Zutphen onze verdediging goed uit te spelen en is de eindstand door Zutphen goed uitgespeeld tot 3-1.

 

Waar gaat het mis? Wat is er aan de hand? Er is genoeg om over te praten bij de volgende training. De jongens van Zutphen waren vandaag zeker fysiek veel sterker, maar wij hebben vandaag ook gezien dat er geen team stond en dat heb je écht nodig om dit soort wedstrijden te willen en kunnen winnen!