RDC 2 blijft titelstrijd in eigen hand houden

Na het gelijke spel vorige week, uit bij Beekbergen, moest FC RDC 2 winnen van Harfsen 2, om de kampioenstrijd met Groen-Wit aan te blijven gaan. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want waar er thuis werd gewonnen, werd er uit met 2-1 verloren. Nu dus de derde wedstrijd tegen dit team!

Al na zes minuten moest Luuk het team op een 1-0 voorsprong zetten. Kadir legt de bal perfect voor en vanaf een meter of vijf raakt Luuk de bal helemaal verkeerd en rolt die langzaam naast. Zonder veel kansen te creëren is FC RDC de betere ploeg, ondanks dat het wat slordig in de passing is. Harfsen wordt vroeg vastgezet en daardoor kan het niet in hun spel komen. Na tweeëntwintig minuten schiet Jeray een afvallende bal op goal, het schot wordt geblokt en komt terecht voor de voeten van Bryan. Die kan zo doorlopen naar de keeper en schuift hem beheerst in het goal. Met een volledig terechte voorsprong gaan we de drinkpauze in.

De pauze was ideaal voor Harfsen, die wat beter gingen voetballen. Veel aanvallen gingen over de rechterkant, waar Kalle een geweldige wedstrijd speelde en zijn directe tegenstander keer op keer de baas was. In de laatste tien minuten voor rust werd er aan de kant van FC RDC weer beter gecombineerd, waardoor er genoeg kansen ontstonden. Zowel Bryan, Jelmer, opnieuw Bryan en Kadir wisten de keeper niet te verschalken. Vlak voor rust was er zowaar een doelpoging van Harfsen. Een kopbal vanaf randje zestien rolt zo in de handen van Edwin.

Na rust was er maar één opdracht: meer scoren. Na tien minuten weet RDC na een schitterende aanval net niet te scoren: Bryan stuurt Kadir weg, die legt hem goed af op Joost, de keeper houdt zijn schot tegen, de bal rolt toch door en op de lijn is er net op tijd een verdediger die de bal weet weg te trappen. Jelmer weet weer niet uit een hoekschop te scoren, Luuk heeft tot twee keer toe pech met zijn afronding en ook de derde kans van Jelmer uit een hoekschop wordt van de lijn gehaald. Vijfentwintig minuten voor tijd is het Jeray die voor de tweede keer op goal schiet. De keeper houdt de bal knap tegen, maar in de rebound weet Luuk dan eindelijk te scoren. Weer volgt direct een drinkpauze.

Ook na deze drinkpauze wordt het spel van RDC minder. Echte kansen worden er niet meer gecreëerd, terwijl Harfsen een kwartier voor tijd voor het eerst met de voeten de bal op het goal krijgt. Ook deze bal rolt zachtjes in de handen van Edwin. Harfsen heeft steeds meer de bal, maar worden wat gefrustreerd omdat zij er niets mee weten te creëren. Als zij dan ook nog vinden dat ze een strafschop moeten krijgen, zeurt er eentje te lang door op de scheidsrechter, die hem met geel tien minuten naar de kant stuurt. Verrassend genoeg krijgt Harfsen nu pas haar grootste kans, maar Edwin weet deze bal goed weg te stompen.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning. Er werd over het algemeen goed gevoetbald en de verdediging stond erg sterk. Alleen moest de wedstrijd eerder beslist worden. Zaterdag 4 mei staat de thuiswedstrijd tegen Teuge op het programma, opnieuw een wedstrijd die gewonnen moet worden.

JORAN WILLEMSTEIN