Tweede op ramkoers voor titel…

FC RDC 2 heeft de titelkansen volledig in eigen hand. Ook na afgelopen zaterdag toen het, op Sportpark Borgele, Teuge met 4-0 versloeg. Komende zaterdag staat hét duel, thuis tegen Groen Wit ’62, op het programma.

VERSLAG: RANDAL ‘CEES’ EVERINK

Afgelopen zaterdag een RDC dat gehavend was, beide centrumspitsen afwezig, dus moest er een alternatief bedacht worden. Trainer Sorphea Uk toverde Jelmer uit de hoge hoed, de ervaren aanvoerder moest als aanvalsleider functioneren. Dit pakte behoorlijk goed uit tegen laagvlieger Teuge die gemotiveerd naar Deventer was afgereisd.

RDC startte explosief met heel aanvallend voetbal en veel kansen. Zo kreeg Jelmer een prima assist van de gedreven spelende Kadir, echter miste de tijdelijke spits de scherpte voor de goal. Die was er vijf minuten later wel, nadat Jorrit sterk op het middenveld acteerde, Bryan Sander diep stuurde op links en zijn voorzet werd door Jelmer binnen getikt voor de openingstreffer. Gezien het tempo en de aanvalsdrang, de eerste van vele treffers.

Echter dat laatste bleef helaas uit, de vele kansen die werden gecreëerd bleven onbenut. In de 12e minuut opende Jelmer op rechts waar Kadir een voorzet gaf op Jorrit voor het doel die het speeltuig niet voldoende onder controle kreeg om af te drukken. Vier minuten later weer een kans voor Jorrit, maar de sterk keepende junior op het doel van Teuge keerde de inzet van de flankspeler van RDC.

Na een kleine 20 minuten vuurde de sterk spelende Sander Bezem op doel en uit de rebound Jorrit ook nog eens, maar wederom niet scherp genoeg voor een tweede treffer. Het duel was volledig onder controle van de thuisploeg, maar met slechts één treffer was Teuge nog altijd in het duel door het gemis aan scherpte voor het doel.

Vijf minuten voor de thee, na een goede aanval, verdiende RDC een corner die naast gevolleyd werd door Sander. Twee minuten later zet Sander goed druk en stuurt Jelmer weg richting vijandelijk doel, echter schiet de captain over. Vlak voor het rustsignaal zette Kadir nogmaals goed door, maar is wat wild in zijn afronding waardoor de ruststand op 1-0 blijft hangen en RDC eigenhandig Teuge in de wedstrijd houdt.

Direct na de thee dreef Kadir eigenlijk zijn actie te ver door, waardoor een schot in de korte hoek de enige optie was, de inzet werd gekeerd door het aluminium.Zes minuten later kopt Jelmer een corner goed in, maar de sluitpost uit Teuge was weer attent. RDC zakte vervolgens wel wat in, bijna een kwartier lang liep het achter de feiten aan en Teuge voelde dat er meer in zat op bezoek bij de runner-up.

Na 20 minuten spelen, na weer een goede actie over de flanken van Kadir, krijgt Jelmer van hem de bal op maat voor de goal en de tijdelijke centrumspits schoof de bevrijdende 2-0 binnen. Twee minuten later een prachtige aanval over rechts. Kadir zette deze op (foto boven) en gaf mee op de mee denderende rechtsachter Sem (foto onder) die zijn voorzet plaatste bij de tweede paal. Daar stond Jelmer om het karwei af te maken, een hattrick voor de aanvoerder van FC RDC 2.

Na een klein half uur gingen enkele spelers nadrukkelijker op zoek naar eigen succes. Kadir zorgde weer voor veel dreiging en zag zijn inzet op het aluminium uiteenspatten. De instormende Jorrit was aansluitend net te snel om de terugkomende bal alsnog binnen te kopen (zie filmpje…). Het duel zakte wat weg, mede door de vermoeidheid en de acties die mislukten. Sem zette goed voor na 77minuten waar Cees vrijstond, echter ‘vergat’ hij de bal…

De RDC defensie stond als een huis zaterdagmiddag, gaf niets weg met het centrale duo Bert en Phil, waardoor de wedstrijd al snel gespeeld was. Toch voelde je dat er nog een treffer aan zat te komen. Cees had die mogelijkheid nadat de Teuge defensie blunderde achterin. De invaller strafte het echter niet af. Teun wel, hij had Jelmer afgelost als centrumspits en ronde rustig af op een goede voorzet van Kadir voor de 4-0.

Daarmee behoudt RDC alle kans voor het kampioenschap, mits het de resterende twee wedstrijden weet te winnen. De allerbelangrijkste is aanstaande zaterdag als Groen Wit op bezoek komt. Die hebben een wedstrijd minder gespeeld en slechts één punt minder (zie foto). Na zaterdag krijgt Groen Wit het gevaarlijke Harfsen nog op bezoek en speelt het uit tegen Teuge. RDC speelt na het duel van komende zaterdag nog één wedstrijd, 15 mei thuis tegen Helios 2.