MO11 zet reeks voort

Zaterdagochtend 4 mei,  Sparta Nijkerk MO11-2  – FC RDC JO11-1  uitslag 1-16

8.00 uur vertrekken we in colonne richting Nijkerk. We komen aan op een mooi, maar vooral groot sportcomplex. We spelen bijna helemaal achterop het complex waar het door de stevige wind ijskoud aanvoelt. Het heerlijke ochtend zonnetje kon daar helaas weinig aan veranderen.

Kim voetbalt vandaag helaas niet mee i.v.m. een beenblessure maar staat klaar met haar verslagboekje en de camera.

 

 

Bente traint weer mee, maar is helaas nog niet fit genoeg om de wedstrijd mee te spelen. Noa heeft het beter voor elkaar en geniet van de zon en het strand.

Het is fijn om te zien dat Kiki haar kwaliteiten weer mag laten zien in de goal na een lange tijd afwezigheid door een knieblessure.

 

 

De wedstrijd begint en al snel gaat Jill richting de keepster, deze maakt een goede redding. De druk ligt gelijk hoog voor de goal van Sparta. Nadat Jill naast schiet en Nicole een keer over, is het Teuntje die na een blunder van de keepster de 0-1 op haar naam mag zetten. Al vrij snel volgt de 2-0 door een mooi schot van Jill.

 

Emma, Roxanna en Jennie zorgen voor een prima verdediging en al snel staat Kiki ietwat verveeld met de handen over elkaar te wachten halverwege het veld. Teuntje krijgt de bal en gaat ervandoor. Op snelheid weet ze haar lichaam goed te gebruiken, kapt en draait, zet iedereen te kijken en de 0-3 zit er ook in.

Hierna volgen er meerdere aanvallen van RDC die goed samenspeelt en flink druk blijft zetten. De verdedigers van Sparta hebben het er moeilijk mee. De keepster maakt een mooie redding. Dan komt Jill weer alleen op de keepster af en dan is de 0-4 ook weer een feit.

 

Micha staat goed te verdedigen. De coach van Sparta gooit er nog een aantal tactische aanwijzingen tegenaan, daarnaast staan Mark, Albert en Cas te kijken hoe hun meiden heerlijk combineren en goed aan het verdedigen zijn.

Lynn komt met een goed voorzet en Nikki weet dit af te ronden in de 0-5. Dan moet Kiki even aan de bak omdat Sparta weet op te rukken. Kiki maakt een goede redding en dan wordt er gefloten voor de drinkpauze.

 

RDC zet meteen weer druk als het fluitsignaal voor de 2e 15 minuten wordt afgegeven. Chan weet goed mee te lopen en met een goed schot op doel doet zij zichzelf even verbazen en schrikt er een beetje van, helaas weet de keeper de bal maar net van de lijn te halen. Jammer Chan!

 

Er volgt wat gemopper, de meiden vinden de wedstrijdbal te licht, ondanks dat weet Jill er toch weer vrij makkelijk één in te schieten; 0-6. Dan wordt Emma ondersteboven gelopen, maar zoals Emma dat kan laat zij dit niet zomaar gebeuren en bij het volgende balcontact laat zij zien dat er niet met haar te sollen valt, snoeihard schiet zij van afstand de 0-7 binnen.

Jill ontvangt de bal na een mooie voorzet en de donkere wolken komen niet alleen boven de velden samen, maar met de 0-8 tegen wordt het voor Sparta een strijd om het hoofd boven water te houden.

 

Er volgt een enorme hagelbui, het publiek weet zich te verschuilen in en achter de dug-out, maar onze meiden gaan onverschrokken door met voetballen. Handen boven het hoofd om zich te weren tegen de harde korrels en daar is Teuntje weer; 0-9.

Dan verslikt Kiki zich een keer in de bal en weet Sparta een tegengoal te maken; 1-9. Als we ook punten hadden gekregen voor het raken van de scheidsrechter hadden we er minstens 5 extra punten gehad. Dan scoort Jill de 1-10.

Nicole en Jill zetten een mooie aanval in, de keepster van Sparta zit er goed bij om de 1-11 te voorkomen. Emma onze bikkel doet een koppoging en schiet daarna vervolgens de 1-11 alsnog binnen.

 

Dan volgen er een paar mooie acties van Roxanna, waaronder een goed assist op Nikki die hieruit de 1-12 op haar naam zet. Dan gaat het hard; Jill geeft voor en Teuntje maakt de 1-13, vervolgens is het andersom en maakt Jill de 1-14.

 

Na een goede loopactie van Jennie, weet zijzelf ook een doelpuntje mee te pakken; 1-15. Lynn rukt op langs de lijn en weet de bal goed voor te geven maar de keepster zit er goed bij. Dan komt Jennie vervolgens weer in actie en de eindstand wordt gezet op 1-16.

Er werd vandaag goed verdedigt en samen gespeeld. Het is mooi om te zien dat de meiden elke wedstrijd groeien in het spel dat ze spelen met elkaar.

           

Met het vele plezier voor, tijdens en na de training weten ze er tijdens de wedstrijd ook altijd een feest van te maken.