Uitslagen jeugdcompetitie

Zaterdag 4 mei,

Tussen de regen en hagelbuien door laat het zonnetje zich af en toe zien. Een ijzig koud windje maakt het een beetje onaangenaam langs de velden maar het heerlijke voetbal van de kleinste pupillen geeft je en warm gevoel van binnen.

      

De JO8-1 laat zien hoe je moet voetballen met elkaar. Fanatiek wordt er gestreden om de bal en de doelpunten die er gemaakt worden liegen er niet om. Omdat ik niet de gehele wedstrijd heb kunnen zien omdat ik ook op de andere velden keek vroeg ik na afloop aan een teruglopend spelertje wat de eindstand is geworden, al schouderophalend kon hij mij met een enorme glimlach vertellen dat hij heel erg lekker heeft gevoetbald. Hoe mooi is dit; daar gaat het tenslotte om, winnen is niet belangrijk. (voor zover ik begrepen heb heeft RDC gewonnen met 6-3)

De JO8-2 ook van die heerlijke fanatiekelingen. Veel support langs de lijn en ik kon net een prachtig doelpuntje meepakken van Mehmet die een geweldige assist kreeg en 2 verdedigers uitspeelt en al juichend en op de borst tikkend het doelpunt met de anderen viert. 5-3 werd hier de uitslag.

 

De JO9-2 waren als eerste op het veld; de teambespreking begon  

en daarna werd er fanatiek gevoetbald. Ook hier was erg veel support aanwezig.

De einduitslag was 7-5
De MO 11 moesten al vroeg vertrekken naar Nijkerk, daar werd met 1-16 gewonnen. Het verslag kunt u lezen bij het overige nieuws.

De JO11 hoefden vandaag niet te spelen.

De JO12-1 kampt met blessureleed en hebben de wedstrijd kunnen verzetten naar 20 mei.

De JO12-2 moest tegen Sportclub Deventer JO12-3. De wedstrijd stond op punt van starten en daar kwam een 7e speler aanlopen om mee te doen bij Sportclub. Jammer dat ze niet compleet waren. De trainers hebben overlegt en Sportclub stond erop dat RDC met 8 tegen 7 ging spelen. De einduitslag was 14-3.

 

De JO13-1 moesten naar Steenderen voor een pittig onderonsje. Deze wedstrijd was belangrijk voor de stand in de competitie. Er werd door RDC gewonnen met 2-1 en zij staan nog 2e met een gelijk aantal punten maar een minder doelsaldo. Ze laten Steenderen nu wel achter zich op de 3e plek.

De JO13-2 hoefden ook niet te spelen vandaag. De wedstrijd is verzet.

De JO15 heeft goede zaken gedaan op veld 2. Waar het leek alsof ze er met de winst vandoor zouden gaan met een ruststand van 2-0, werd er door SC Overwetering direct na rust druk gezet en lagen de 2-1 en 2-2 er snel achter elkaar in. Echter wist RDC zich te revancheren en werd er toch nog gewonnen met 3-2 en staan ze nog bovenaan met evenveel punten maar een beter doelsaldo.

De JO17-1 had geen wedstrijd

De JO17-2  moesten in Epse spelen. Het veld werd daar helaas verlaten met een nederlaag. Uitslag 5-3

De JO19 kwamen op bezoek bij Sportclub Deventer. Zij waren echter een maatje te groot, met 7-1 moesten zij echter de meerdere in ze erkennen.

De gecombineerde meidenteams;  FC RDC en Sportclub Deventer moesten ook aan de bak;

De MO15-1 speelden bij RDC de thuiswedstrijd, het spelverloop was wisselend maar Wezep was een maatje te groot. Waar onze meiden soms in paniek de bal weg moesten werken, werd er goed gecombineerd bij Wezep en uitte dit zich ook in het eindresultaat van 1-5.

 

         

In vlagen werd er goed gevoetbald aan onze kant maar het balverlies kwam geregeld door het slecht aannemen van de bal, de basis van het voetballen, daar valt nog veel winst te halen.

De MO15-2 heeft verloren in Terwolde met 3-1

De MO17 heeft thuis goede zaken gedaan en gewonnen met 2-0.

De MO19 kan zich bijna op gaan maken voor het kampioenschap al is het nog wel spannend bovenin. Met een beter doelsaldo betreden zij de eerste plek. Er werd gewonnen met 2-7 in Hattem.

Het was een bewogen zaterdag op de velden. Weer of geen weer het voetballen speelt een grote rol. Maar ook de beleving van de supporters is goed en leuk om te zien. Ik kwam een heel bijzonder verhaal tegen bij de JO12-2. De opa van Kaelan is er altijd bij. Bij weer en wind staat hij zijn kleinzoon aan te moedigen. Met een heel bijzonder gedicht werd opa verrast met dit cadeau;

  Hoe mooi is dit?! Ik werd er een beetje ontroerd van.