Sterren League bij de mini’s

De mini’s hebben de afgelopen periode twee toernooien gespeeld. Eerst heeft de Sterren League twee keer plaatsgevonden bij FC RDC en de derde keer was het toernooi in Holten bij Blauw Wit.

 

De Sterren League bij FC RDC.
Voor de tweede keer op rij werd de Sterren League georganiseerd bij FC RDC. Dit keer 19 teams waarvan 4 van FC RDC. De ochtend begon vroeg voor de trainers die de velden uit moesten zetten. Na wat last minute afmeldingen, werd het nog even puzzelen, maar gelukkig was alles op tijd gereed.

De mini’s verzamelden zich om 9:30uur in de kleedkamer en na het omkleden werd er even warm gevoetbald, gelukkig was dit mede door het stralende weer niet echt nodig. Om 9:50uur was de opkomst en kwamen de mini’s gezamenlijk het veld op, onder applaus van de ouders. Na een teamfoto, kon er om 10:00uur afgetrapt worden.

 

Team 1 met Mirjam, de moeder van Vera, als coach begon goed aan het toernooi. De eerste wedstrijd werd met 7-4 gewonnen en er werd leuk samengespeeld. De tweede wedstrijd eindigde in een spannende 3-3 tegen Witkampers. De laatste minuut zal nog wel een keertje voorbij zijn gekomen bij Douwe, die na een mooie pass van Cas de bal via de buitenkant van de paal naast schoot. Douwe baalde zichtbaar, maar het was leuk om te zien dat zijn teamgenoten net zo hard met hem mee baalde en een aantal ouders natuurlijk ook.

Na de tweede wedstrijd moest Cas snel naar zijn zwemles toe en zo speelden Vera, Semih, Atahan en Douwe gezamenlijk de laatste wedstrijd. Er werd mooi samengespeeld met als hoogte punt een doelpunt met een hakje van Semih na een mooie pass van Atahan. De laatste wedstrijd werd gewonnen met 7-5.

Team 2 bestond uit Tayfur, Milan, Cem en Dean. Ricardo de vader van Milan ontpopte zich tot een tactisch meesterbrein, want na een nipte nederlaag tijdens de eerste wedstrijd werden de tweede en derde wedstrijd gewonnen met 4-3 en 5-3. Er werd mooi overgespeeld en af en toe werden er mooie acties gemaakt.

Cem had goed opgelet tijdens de trainingen, want snel indribbelen en dan direct schieten leverde hem een paar mooie doelpunten op. Het teamgevoel kwam naar voren bij de doelpunten die gescoord werden, er werd uitbundig gejuicht.

Team 3 stond onder leiding van Theo de vader van Myrthe. Zijn dochter stond achterin geposteerd en de overige drie waren zowel aanvaller, verdediger als middenvelder. Sieb bombardeerde zichzelf tot doelpuntenmachine, want bij de 6-1 overwinning in de eerste wedstrijd scoorde hij alle zes de doelpunten.

Faysal die als vierjarige fantastisch meedeed pakte samen met Dillen veel ballen af. Gezamenlijk ondersteunde ze Myrthe achterin voortreffelijk. Na een overwinning in de eerste wedstrijd werd ook de derde wedstrijd gewonnen met grote cijfers 7-1!

Team 4 had vier spelers: Sem, Thijme, Sebas en Ayden. Marvin de vader van Thijme was begeleider van dit groepje.

De eerste wedstrijd had team vier wat last van de warmte want deze werd met 5-1 verloren. Tijdens de tweede wedstrijd werd dit resultaat omgedraaid en werd er met 5-1 gewonnen. Voor de ouders was de tweede wedstrijd leuk om naar te kijken. Sebas maakte mooie solo’s langs de lijn en Ayden viel op door zijn pirouettes met de bal. Thijme gaf een aantal mooie passes en de net vier jarige Sem viel op vanwege zijn mooie schoten van afstand.

Helaas was er voor team 4 geen derde wedstrijd. Gelukkig kon er onderling een balletje getrapt worden. Dit tot genoegen van de broertjes en zusjes die ook mee deden. Zo werd het toernooi toch nog afgesloten met een wedstrijdje 4 tegen 4.

Nadat de kinderen allemaal nog een penalty hadden genomen gingen zij naar huis na een zakje chips en een bekertje ranja en een mooie voetbal dag in gedachten. Onze mini’s hebben veel plezier gehad en het toernooi was wederom een succes!

In Holten een wat kleinere afvaardiging vanwege de vakantie, maar nog steeds een feestje: