FC RDC 2 HEEFT DE TITEL VOOR HET GRIJPEN

De dag was eindelijk aangebroken. Voor ons de één na laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen directe concurrent Groen-Wit 2. Het seizoen staat of valt bij deze wedstrijd. Wij hebben één punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Wij moeten dus winnen.

JORAN WILLEMSTEIN

Kwart voor 11 wandelt iedereen de kantine binnen, veelal gespannen koppies. We beginnen met de wedstrijdbespreking (zie foto onder) en een uitgebreide lunch (alweer de complimenten hiervoor!). Ondanks dat er vijf spelers zijn die een blessure hebben, en de selectie daardoor wat kleiner dan gewend is, zit de kamer overvol. Iedereen is erbij.

Tom Hemmes nam nog het woord voordat de spelers het veld opgingen. Door een rook aan fakkels en met spandoeken aan de hekken, gemaakt door JO12, werden de spelers begroet. Niet alleen wij hadden er zin in, de rest van de club ook. (zie film onder)

Het leek wel alsof de spanning een aanslag pleegde op de spelers. In de eerste helft liep vrijwel niks en Groen Wit was vele malen de betere ploeg. Al na acht minuten was er een hachelijk moment voor het goal van FC RDC. De rechtsbuiten passeerde Kalle en die was te laat met zijn tackle. Iedereen dacht aan strafschop, de scheidsrechter besloot anders: schwalbe en gele kaart voor de speler van Groen-Wit. Tien minuten lang zijn wij met een speler meer op het veld. In plaats van te profiteren krijgen wij juist een goal tegen. Een combinatie van goed spel van Groen Wit en zwak verdedigd door FC RDC.

In het daarop volgende kwartier speelt FC RDC wat makkelijker. Eerste schot van Tom gaat ver over en naast. Kalle probeert het van afstand, de keeper tikt hem naast het goal. Uit de hoekschop die volgt schiet Sander ook maar eens van afstand, een rollertje voor de keeper. Het laatste kwartier gaat weer zoals we begonnen. Kalle leidt balverlies in de eigen zestien, gelukkig voor ons keept Edwin ijzersterk vandaag en pakt hij de 1 op 1 situatie. Twee minuten later volgt dan alsnog de 0-2: opnieuw pakt Edwin de 1 op 1 situatie, maar is hij kansloos bij de rebound.

Bij rust dus een 0-2 achterstand. In de kleedkamer probeert iedereen elkaar weer op te peppen. Het kan nog, de wedstrijd Ajax – Tottenham wordt natuurlijk ook benoemd. Meer strijd, meer passie en meer beleving.

Toch is het begin van de tweede helft net zoals de eerste helft eindigde. Groen Wit is de betere, creëert direct kansen. Gelukkig voor ons gaan die naast of is er Edwin weer die op staat te letten. Na tien minuten komt FC RDC wat meer uit haar schulp. Sander en Jorrit komen er net niet bij.

In de 55ste minuut heeft Phil de bal aan de rechterkant. Hij brengt hem voor het goal, waar iedereen wordt verrast. (zie foto boven) Zonder dat ook maar één iemand de bal aanraakt, valt de bal er zomaar binnen bij de tweede paal! GOAL! Opluchting verschijnt heel even op de koppies.  (zie foto onder)

Het kan nog. En opeens is het FC RDC die de betere is. Twee minuten later trekt Kadir naar binnen, zijn schot wordt geblokt en de bal valt voor de voeten van Jorrit. Hij twijfelt niet en haalt verwoestend uit: GOAL 2-2!

De wedstrijd is volledig gekanteld en Groen Wit lijkt al haar krachten te zijn verloren. Alsof het sprookje nog niet over is, is het moment van Tom aangebroken. In zijn één na laatste wedstrijd in zijn voetbalcarrière krijgt de ervaren spits de bal ingespeeld.
Hij speelt de bal op Jacob, loopt door naar de punt. Jacob legt hem perfect voor en Tom kopt de bal zeer knap in de verre hoek.
(zie foto’s onder…)

GOAL 3-2! De ontlading bij iedereen is enorm en het geloof in de kampioenschap is helemaal terug. (zie foto’s en film onder)

Groen Wit moet nu aanvallen, de ruimtes achterin worden groter en kansen creëren ze niet. Zo’n tien minuten voor tijd komt er een lange bal van achteruit, Tom kopt de bal door en Jacob sprint in één van die vele ruimtes die er achterin liggen. Op snelheid is hij niet meer in te halen en hij lobt de bal prachtig over de keeper heen: GOAL 4-2!!! Ongelooflijk, wat een comeback! Vlak voor tijd krijgt Groen Wit nog een grote kans, Edwin wordt omspeelt, maar wordt geholpen door Sander, die met een geweldige sliding de bal van de lijn haalt.

En dan is het klaar: FC RDC heeft het schijnbaar onmogelijke geklaard en wint! (zie film boven)
Het sportieve Groen Wit feliciteert ons alvast met het kampioenschap. Zelf vieren we ook al een klein feestje in de kleedkamer (zie film onder)…

 

…en de derde helft duurt een paar uur langer dan de wedstrijd zelf.
Nog één wedstrijd te gaan, aanstaande woensdag om 20.00 uur.
Op het eigen hoofdveld ontvangen we dan hekkensluiter Helios. Opnieuw zou er gewonnen moeten worden.

Alle support is welkom!
Tot woensdag!