JO12-1 We zijn er weer!

Zaterdag 11 mei,  FC RDC JO12-1  –  FC Winterswijk JO12-1

Heerlijk voetbalweer, een koud windje maar de zon maakt deze mooie ochtend helemaal goed. Iedereen is op tijd aanwezig, het veld is al uitgezet, de warming-up staat klaar. De ontvangst naar Winterswijk toe begint ietwat timide met een mooie preek dat wij geen crew hebben rondlopen om ze de weg te wijzen door de mooie lange gangen in een pas gebouwd sportcomplex. Echter waren de trainers erg positief over het mooie uitzicht over ons prachtige hoofdveld vanuit de kantine en de tribune. Mijn dag is in ieder geval nu al goed!

 

De teambespreking in de kleedkamer verloopt goed, we hebben er allemaal zin in, Suzanne komt met de dextro en dan komt de energie vanzelf!

 

 

Jorrit die nog steeds geblesseerd is komt kijken bij zijn team. Enhao is 85% herstelt en mag van ons een helft meespelen. Mert is weer hersteld van zijn hersenschudding maar moet het nog wel wat kalm aan doen. Femke en Riangelo zijn er weer bij, we gaan lekker voetballen; combineren zoals op de training geeft Ard aan, dan komt het goed. En dat hebben we gezien!!!

De warming-up wordt fanatiek beoefend en daarna hebben we nog even pauze zodat ook Winterswijk op de goal kan inschieten aangezien er op de rest van het veld getraind wordt en er een wedstrijd gaande is.

 

 

Surémi die overigens weer naar behoren floot, geeft het startsein voor de wedstrijd en RDC zet gelijk druk. Alec die start op het middenveld geeft een mooie pass op Lukas en hij krijgt de kans voor het eerste schot op de goal. De keeper zit er goed bij en hij is meteen gewaarschuwd. Wederom een uitbraak van RDC nu via de rechterkant; Riangelo verovert de bal en weet met Lukas samen uit te breken. Hij geeft de bal af aan Lukas en hij speelt 2 man uit én de keeper, de 1-0 staat genoteerd.

Daarna wordt er gevoetbald zoals Ard al aangaf in de kleedkamer; combineren zoals op de training, geregeld werd er via het middenveld goed gecombineerd, Alec was hierin de belangrijke man. Mert komt op vanuit de verdediging en stuurt Jordi weg, via Alec komt hij bij Lukas, die vervolgens Riangelo weet te bereiken maar het schot gaat net naast.

 

 

Even wordt Winterswijk helemaal weggetikt, maar dan zet Winterswijk de aanval in en ze weten onze verdedigers uit te spelen, aan de linkerkant loopt de vleugelspits helemaal vrij en Winterswijk weet de 1-1 goed in de tikken. Max was kansloos in dit geval. Kom op RDC even weer op orde komen!

Gelukkig weet RDC zich te revancheren en pakt direct de aanval weer op. Menig keer wordt er fantastisch gecombineerd maar het wordt niet afgemaakt op de goal.

Julian die er lekker bovenop zit vervult een belangrijke taak aan de linkerkant langs de lijn. Loopt zich vrij met de bal en geeft `m voor, Kees schiet net naast. Hierna volgen er een aantal hoekschoppen, schoten op de goal, maar het levert helaas niets op ondanks dat er erg goed gevoetbald wordt. Femke krijgt de bal en kan zo doorlopen via het middenveld met de bal ze komt tot een goed schot maar gaat nét naast.

 

 

Even drinkpauze….. en een paar aanwijzingen het gaat goed zo. Het spel is goed, maar blijf gefocust en maak het af.

 

 

Het spel verloopt over en weer. Ook Winterswijk krijgt kansen, maar de verdediging staat weer en heeft het onder controle. Enhao die menig duel aangaat houdt het goed vol.

Via Mert krijgt hij de bal en loopt goed door naar voren, hij wordt niet aangepakt en kan hierdoor goed met Jordi combineren en loopt door tot de goal, helaas de keeper zit er ook deze keer weer goed bij.

Vlak voor rust bouwt RDC de druk weer op voor de goal van Winterswijk. Riangelo krijgt de bal van Jordi, die voor Lukas in de spits is gezet, er ontstaat veel gekluts voor de goal, maar het levert niets op. Dan volgt er een snelle uitbraak van Winterswijk, Enhao ziet dit en probeert het gat dicht te lopen, gaat vervolgens het duel aan en helaas zo vlak voor rust gaat het tijdens het duel mis en ligt Enhao weer geblesseerd op het veld.

Hij blijft achter op het veld en wordt behandelt door ons eigen EHBO team terwijl de rest van het team naar de kleedkamer loopt voor de rust.

 

 

Met de stand van 1-1 moest er echt even serieus gesproken worden met het team. Het spel is goed, alleen het afmaken ervan moet en kan zeker nóg beter. Met de uitval van Enhao gaan de posities veranderen; Alec die lekker op dreef is, schuift door naar de rechtervleugel, Femke gaat naar het middenveld, Riangelo komt de verdediging helpen bij Mert en Jordi. Wilmar en Julian worden de wissels.

Terwijl wij het veld op lopen voor de tweede helft, ligt Enhao daar nog steeds en worden er telefoontjes gepleegd met huisarts en ziekenhuis. We hadden het team al ingelicht hoe het er met hem voor zou staan en dat ze wel gefocust op de wedstrijd moeten blijven terwijl Enhao daar nog ligt.

Het team heeft zich goed gehouden en even Enhao gedag gezegd, de wedstrijd vangt weer aan en terwijl Enhao van het veld gedragen wordt, schiet Lukas direct na het startsignaal de 2-1 erin door een mooie uitbraak van Riangelo. Er werd Enhao nog nageroepen dat deze goal voor hem zou zijn!

Kees die het soms moeilijk had met zijn verdedigers gaat een duel aan en moet soms met handen en voetenwerk door beide partijen het hoofd boven water houden en dat doet hij netjes. Hij verovert de bal terug speelt Riangelo in en deze geeft de bal erg mooi voor naar Lukas, die helaas de verkeerde kant op ging. Jammer want dit was erg mooi gedaan. De druk blijft hoog voor de goal van Winterswijk, RDC behoudt bal contact. het draait uit op een corner. Helaas levert het niets op.

 

Dan een mooie uitbraak van Winterswijk die profiteert van een communicatiefoutje achterin, ze tikken Max uit en het is weer gelijk; 2-2. Al snel na dit tegen doelpunt zet RDC de aanval weer in en wordt de verdediging weer op het verkeerde been gezet en speelt Riangelo op snelheid 3 verdedigers weg en geeft hem voor aan Alec die vervolgens Lukas weet te bereiken en het is 3-2 voor RDC. Complimenten voor dit snelle spel en de mooie combinaties die gedaan werden.

Dan al snel weer het balbezit voor RDC, Winterswijk weet even niet wat ze moeten door het snelle combinatiespel van Wilmar, Femke en Alec. Alec krijgt een schietkans maar de keeper zit er goed bij. Er volgt een indribbel voor RDC, Alec geeft hem Mert mooi voor en heeft de bal voor het intikken maar schiet de bal ver over.

 

 

Winterswijk zet weer aan maar Julian voorkomt dat ze over de middenlijn komen en de combinatie met Alec, Lukas en Riangelo is erg gevaarlijk daar voorin en dan ligt de 4-2 in het net door Riangelo die op snelheid de keeper uitspeelt en hem de bal er goed inwerkt. Drinkpauze.

Na de drinkpauze voert RDC de druk nog iets meer op. De 5-2 ligt er dan ook vrij snel in, door Lukas die door een pass van Wilmar op Alec wordt weggestuurd. Hij loopt zich goed vrij en krijgt de bal weer van Alec en scoort.

Wilmar krijgt de bal van Lukas aangespeeld na het veroveren van de bal door Femke op het middenveld, hij schiet van afstand en de bal gaat over. Winterswijk weet onder de verdediging van RDC uit te komen en dan hebben wij Max die weet te voorkomen dat het 5-3 wordt. Er volgt een indribbel van Winterswijk links bij de goal van RDC maar daar is Jordi die goed naar de bal blijft kijken en de aanval kan weer overgenomen worden. Lukas en Kees zijn met z`n tweeën voorin en combineren de verdedigers compleet weg en dan geeft Lukas hem voor aan Kees die ook een doelpuntje mee kan pikken en het is 6-2.

Een onoplettend momentje door de verdedigers, geen communicatie zorgt ervoor dat Winterswijk kan doorlopen en met 3 man op Max af gaan. Max gaat de juiste kant op en weet de bal te blokken maar in de rebound is er niemand van RDC in de buurt om versterking te geven en dan weet Winterswijk toch het 3e doelpunt te maken; 6-3. Dit had niet zo mogen zijn. Jammer kan gebeuren maar de koppies moeten erbij blijven.

 

Suzanne spoort ze nog even aan, Ard moet snel schakelen aangezien Mert aangeeft dat hij gewisseld wil worden omdat hij `doodop` is zoals hij aangeeft. Dit mag ook als je als een paard gewerkt hebt!  Er stond geen verdediger meer als wissel en Julian neemt zijn plek in. Komt goed jongen zegt Ard, je kunt het, goed naar de bal blijven kijken.

Er volgt weer een aanval van RDC met Kees en Lukas die uitbreken maar Kees krijgt de bal niet goed onder controle en hierdoor heeft de keeper de bal goed te pakken. Winterswijk neemt het over en omzeilt de sterk spelende Jordi, Julian die net tekort komt en het is weer Max die voorkomt dat er gescoord wordt door RDC. Max is boos en schiet de bal ver weg over alles en iedereen heen. Riangelo die goed oplet, neemt de bal aan, Lukas loopt door, combineert met Riangelo en het is Riangelo die de 7-3 op zijn naam mag schrijven. Lukas zat er nog wel aan met zijn voet maar hij gaf zelf al aan dat de bal al over de doellijn was dus deze wordt op Riangelo geschreven. De scheids fluit af en dan is het een goed wedstrijd geweest met goed combinatiespel, loopwerk en vooral het samen is weer terug! Met 2 hattricks en een enkeling een mooie uitslag die ze samen bereikt hebben met goed en hard werken op het veld. JO12-1 heeft weer gespeeld zoals wij ze graag zien spelen!