FC RDC 2 KAMPIOEN!

15 mei 2019. Woensdagavond, 20.00 uur. Bij iedereen in de agenda omcirkeld. FC RDC 2 – Helios 2, de kampioenswedstrijd. Er moest gewonnen worden, bij een gelijk spel of verlies, kan Groen-Wit nog over ons heen komen.

JORAN WILLEMSTEIN

 

De sfeer voor en tijdens de wedstrijd tegen Groen-Wit afgelopen zaterdag was al goed, dit keer was het nog beter. Langs het veld de nodige fakkels, opnieuw mooi spandoeken en het nodige andere vuurwerk wat de lucht in knalde. De wedstrijd zou ook de laatste zijn voor sommige spelers. Rowan verlaat het team voor een lager elftal, Nick, Randal en Tom stoppen helemaal met voetbal. Laatstgenoemde wordt volgend jaar zelf de trainer van het tweede.

Al na twee minuten krijgt Tom een kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, hij lobt de bal slim over de keeper heen, maar ook op het dak van het goal. Vier minuten later een gigantische kans voor Helios, wanneer de linksbuiten Teun buitenom passeert, oog in oog komt met Michel, maar dit duel verliest. Ook in de rebound gaat de bal niet in, maar naast het goal. Er wordt leuk gecombineerd en met rust gevoetbald. Zowel Bryan als Jorrit krijgen een schietkans. De ene gaat net naast en de ander eindigt in een hoekschop.

De wedstrijd is bijna twintig minuten oud, wanneer de sterk spelende Kadir de rechtsback van Helios passeert. Hij sprint weg, trekt naar binnen en schiet de bal laag in de verre hoek. De keeper kan er niet meer bij en zo scoort Kadir de openingstreffer van deze wedstrijd! Nog geen tien minuten later krijgt Tom de bal in de zestien in zijn voeten aangespeeld. Met zijn man in zijn rug én dus de rug naar het goal toe, schiet hij in de draai, en rolt de bal langs de keeper heen: 2-0! Nog geen halfuur gespeeld, en RDC zit op rozen!

Na de 2-0 gaan we wat slordiger spelen. Helios kan dan wel onderaan staan, voetballen kunnen ze zeker. Ook zij creëren nu kansen. Vanaf links komt er een voorzet, een misverstand achterin zorgt ervoor dat de spits van Helios vanaf een meter of zeven alle tijd heeft om de bal in te schieten, hij schiet hem alleen over. De volgende voorzet wordt van dichtbij gekopt en Michel weet gelukkig in twee instanties de bal uit zijn goal te krijgen. Uit de hoekschop die volgt, kan er vogel vrij worden in gekopt, gelukkig voor ons net over.

Gelukkig voor ons klinkt dan het rustsignaal. Een aantal keer zijn wij goed weggekomen. De 2-0 voorsprong moeten we koesteren, het liefst nog een goaltje erbij eigenlijk. De tweede helft moet er fel worden gestart, direct erop. In de tweede helft zou er ook een keeperswisseling komen, Edwin heeft Michel vervangen.

Zoals in de rust werd gezegd, gebeurde het ook. Iedereen zat er vol op, wat al na vier minuten in een grote kans resulteerde. Jeray stapt in op het middenveld, veroverd de bal en sprint op. Hij speelt Tom aan, die hem opzij legt voor Kadir. Jorrit staat vogelvrij bij de tweede paal en dat is ook precies waar Kadir de bal weet te krijgen: 3-0! Jorrit weet de bal binnen te tikken! Nog geen vijf minuten later nog een grote kans. Dit keer weet Randal de bal te veroveren, hij speelt de bal op Bryan, die Tom in de diepte speelt, Tom schiet: helaas voorlangs.

Dan zakt het niveau van het duel wat weg, lang worden er geen kansen meer gecreëerd. Helios speelt behoorlijk, maar RDC geeft niks weg. Totdat twintig minuten voor het einde centraal achterin dom bal verlies wordt geleden. De spits gaat recht op keeper Edwin af en lobt de bal over hem heen en in het goal, 3-1. Wordt het dan toch zo’n avond? Maar, FC RDC laat zich niet gek maken, twee minuten later heeft Bryan een mooie voorzet in huis, bij de tweede paal kopt Jorrit de bal richting het goal. De keeper leek de bal te hebben, maar hij grijpt mis: GOAL! 4-1. Dit mag niet meer misgaan!

Een minuut later is het dit keer Bryan die de bal op het middenveld veroverd. Via Tom belandt de bal bij Jorrit. Oog in oog met de keeper, echter dit keer wint de keeper wel. Helios zet het laatste kwartier nog aan. Wanneer de linksbuiten wel heel makkelijk mag schieten, houdt Edwin de bal tegen. In de rebound kan hij een tweede keer redden, maar als er voor de derde keer geschoten mag worden, gaat de bal er toch in en staat het 4-2. Vlak voor tijd krijgt Helios nog een vrije trap, vanaf een meter of twintig. In de muur geschoten. Tom krijgt nog een publiekswissel, het voetballen zit er voor hem op.

En dan: het eindsignaal, FC RDC 2 IS KAMPIOEN!

Het is trainer Sorphea Phai en leiders Erik van Luttikhuizen en Leen Willemstein gelukt, van dit team, een kampioensteam maken! Het feestje wordt flink gevierd op het veld: het nodige vuurwerk gaat af, het publiek wordt bedankt, de champagneflessen gaan open en de kampioenshirtjes gaan aan. Na verschillende speeches van de club, gaan de remmen los en gaat het bier er rijkelijk in. De meeste gaan nog tot lang door in de stad, groot gelijk en wel verdiend!

FC RDC 2 is kampioen!
FC RDC 2 gaat de derde klasse in!

Er is een compleet foto- en videoarchief aangelegd die is terug te zien op:

FOTOGALERIJ KAMPIOENSCHAP FC RDC 2

(klik op bovenstaande link om het archief te bekijken)