Vriendinnenmiddag

 

Vrijdagmiddag 17 mei,

Meidenvoetbal is hot!, Net als in heel Nederland, is ook bij FC RDC en Sportclub Deventer het meidenvoetbal de laatste jaren flink aan het groeien. Aangezien beide verenigingen zijn gevestigd in Deventer-Noord en behoefte hadden aan een sterk collectief, is besloten om de handen ineen te slaan. Dat heeft geleid tot een samenwerkingsverband tussen beide verenigingen voor het meidenvoetbal.

Op dit moment spelen al veel meisjes t/m 12 jaar in gemengde teams samen met jongens. Daarnaast zijn er 7 meidenteams en 2 vrouwenteams actief, die op beide sportterreinen hun trainingen houden en wedstrijden spelen. Dit gaat in goede harmonie en we willen de groei graag op deze manier voortzetten. Afgelopen vrijdag is er een vriendinnenmiddag georganiseerd voor de leeftijd t/m 13 jaar, omdat we graag onderaan beginnen zodat de doorgroei naar boven toe goed gevuld zal zijn.

Maar liefst 37 meiden hebben zich aangemeld voor deze gezellige en actieve middag om hun voetbalkwaliteiten te laten zien en om kennis te maken met het voetbal. De meiden werden op leeftijd in groepen verdeeld en er werd een parcours afgelegd waarin om de 12 minuten gewisseld werd.

 

 

Het was leuk om te zien hoe deze meiden zich hebben ingezet vandaag. De sfeer was goed en de trainers op het veld hielden het tempo er goed in.

Zo werd er gestreden in het penalty schieten.

 

 

 

Het gatendoek kwam voorbij;

                           

Verschillende partijvormen;

                    

Een technisch parcours met afwerken op de goal.

Tussendoor werd er in de kantine gezorgd voor de ranja in de pauze.

Na afloop was er in de kantine lekker patatjes eten voor iedereen.

Dan wordt deze gezellige middag afgesloten en gaan de meiden met een goed gevulde goodybag naar huis!

Het was een geslaagde middag die mede door de vrijwilligers die geholpen hebben op het veld en in de kantine tot stand is gebracht. We zien graag nieuwe leden verschijnen voor in het nieuwe voetbalseizoen 2019/2020.

Heb je interesse in voetbal of wil je een keer vrijblijvend meetrainen aanmelden kan via:

Sportclub Deventer;  meidenvoetbal@sportclubdeventer.nl en uiteraard via deze site bij het “kopje” aanmelden.